لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۵۴

وزارت بهداشت از کاهش شدید مصرف لبنیات در ماه‌های اخیر «به دلیل گرانی» خبر داد


کاهش مصرف لبنیات در ایران
کاهش مصرف لبنیات در ایران

یک مقام وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران دو ماه پس از اجرایی شدن بسته سیاست‌های مالی دولت ابراهیم رئیسی، یا «جراحی اقتصادی»، گفت که مصرف «مواد لبنی» توسط ایرانیان «کاهش چشمگیر» داشته است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به «گرانی مواد خوراکی» در کشور، گفت به دلیل «گرانی لبنیات»، مصرف مواد لبنی به ویژه شیر «در دو - سه ماهه اخیر» کاهش چشمگیری داشته است.

احمد اسماعیل‌زاده با بیان این که حتی افرادی هم که محدوده مصرف چشم‌گیری نیز داشته‌اند، «مصرف خود را کاهش داده‌اند»، گفت وقتی مصرف لبنیات کاهش پیدا می‌کند افراد به سمت «گروه‌های غذایی دیگر» گرایش پیدا می‌کنند.

شامگاه دوشنبه نوزدهم اردیبهشت‌، ابراهیم رئیسی طی گفت‌وگوی زنده تلویزیونی در صداوسیمای جمهوری اسلامی، از حذف «ارز ترجیحی - ۴۲۰۰ تومانی» و جایگزینی آن با «نرخ ای‌تی‌اس - نیمایی» برای تهیه «اقلام ضروری و کالاهای اساسی» خبر داد. او گفت که تاثیرات تورمی این تصمیم، با ارائه «کالابرگ الکترونیک» که بعدا توزیع خواهد شد، جبران می‌شود؛ وعده‌ای که تاکنون عملیاتی نشده است.

مسعود رسولی، دبیر انجمن صنعت بسته‌بندی گوشت و مواد پروتئینی کشور، نیز روز گذشته دوشنبه هفدهم مردادماه گفت که «سرانه مصرف گوشت» کارگران به «کمتر از سه کیلوگرم در سال» رسیده و این آمار برای «هر جامعه‌ای» نگران کننده است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت دولت سیزدهم جمهوری اسلامی با اشاره به «جایگزینی نوشابه‌ها و نوشیدنی‌های شیرین به جای شیر»، تاکید کرده است که وقتی شیر، که به عنوان «یک میان وعده» در مدارس استفاده می‌شد «کم می‌شود»، بچه‌ها نه تنها به سمت نوشابه که حتی به سمت نوشیدنی‌های شیرین، آب‌میوه‌های صنعتی، و شربت‌ها «گرایش» پیدا می‌کنند.

این مقام وزارت بهداشت و درمان ایران با استناد به آمارهایی که از «گوشه و کنار کشور» می‌رسد، گفت که به رغم «تولید بسیار زیاد لبنیات»، مصرف آن در سطح جامعه «کاهش پیدا کرده» است.

احمد وحیدی، وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران، بیست و یکم اردیبهشت‌ اندکی پس از سخنان تلویزیونی ابراهیم رئیسی مبنی بر حذف «ارز ترجیحی»، مدعی شده بود که فقط اقلامی همچون «مرغ، تخم‌مرغ، لبنیات و روغن» با «نرخ‌های مصوب» گران می‌شوند و هیچ کالای دیگری «حق و اجازه» گران شدن را ندارد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران همچنین گفته است که «اگر کاهش مصرف لبنیات تداوم پیدا کند»، کمبود کلسیم، کمبود پروتئین و مواد مغذی در «کودکان دارای سوء تغذیه» به ویژه در «استان‌های کم برخوردار» به نحوه قابل توجهی خود را در قالب «پوکی استخوان، کوتاه قدی و بیماری‌هایی از این دست» نشان خواهد داد.

گزارش چهارم مردادماه نهاد دولتی «مرکز آمار ایران» حاکی از افزایش دو برابری شاخص قیمت‌ «کالاهای خوراکی» نسبت به تیرِماه سال گذشته و «تورم سالانه بیشتر» برای «فقیرترین دهک جامعه» نسبت به «ثروتمندترین دهک» است، به عبارت دیگر، یک سال پس از روی کار آمدن دولت ابراهیم رئیسی و اجرای بسته مالی پر مناقشه «جراحی اقتصادی»، فقرا در ایران «فقیرتر» شده‌اند.

XS
SM
MD
LG