سازمان حقوق بشری «ههنگاو» آمار قربانیان و مجروحان انفجار مین طی یک سال گذشته در ایران را دستکم ۵۲ تن از جمله ۹ زن و کودک اعلام کرد.
ههنگاو در گزارشی به مناسبت «روز جهانی اطلاعرسانی درباره خطرات مین» اعلام کرد که انفجار مین در شش استان مرزی ایران در فاصله پانزدهم فروردین ۱۴۰۲ تا پانزدهم فروردین ۱۴۰۳، دستکم ۱۳ کشته و ۳۹ مجروح برجای گذاشته است.
بنا بر این گزارش که روز پنجشنبه ۱۶ فروردین، منتشر شد، استان سیستان و بلوچستان با ۶ کشته و ۷ مجروح دارای بیشترین تعداد قربانیان مین در یک سال گذشته محسوب میشود.
پنج استان ایلام، کرمانشاه، کردستان، خوزستان و آذربایجانغربی هم به ترتیب در رتبههای بعدی قربانیان انفجار مین قرار گرفتهاند.
به گزارش ههنگاو، درحالیکه مینهای برجای مانده از دوران جنگ ایران و عراق در مناطق مرزی ایران همچنان قربانی میگیرند، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در چند سال گذشته به بهانه مقابله با احزاب مخالف جمهوری اسلامی اقدام به کاشت مینهای جدیدی در مناطق مرزی ایران کرده است.
ههنگاو نوشت که دستکم ۱۰ تن از کشتهشدگان و مجروحان انفجار مین در مناطق مرزی ایران را شهروندان افغان تشکیل میدهند.
به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حدود ۴۲ هزار کیلومتر مربع از مناطق مرزی ایران همچنان به مینهای متعلق به دوران جنگ ایران و عراق آلوده است و هرساله شماری از شهروندان ایران به دلیل انفجار مین کشته یا مجروح میشوند.
شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل و از بنیانگذاران کانون مشارکت برای پاکسازی مین، پیشتر در گفتگو با صدای آمریکا از همکاری نکردن جمهوری اسلامی برای پاکسازی مناطق آلوده به مین خبر داده بود.
در همین حال، به گزارش ویسایت سازمان ملل متحد، آنتونیو گوترش، دبیر کل این نهاد بینالمللی، در پیامی به مناسبت روز جهانی اطلاعرسانی درباره خطرات مین، خواستار حمایت کشورهای عضو سازمان ملل متحد از «استراتژی اقدام مین» و تصویب و اجرایی کردن کنوانسیونهای «ممنوعیت مین ضدنفر»، «جنگافزارهای خوشهای» و «برخی از سلاحهای متعارف» شد.