لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۵۶

واکنش رئیسی به «سونامی مهاجرت» کادر درمان: کشور به پزشک و پرستار نیاز دارد


آرشیو
آرشیو

همزمان با اوج گرفتن تقاضای مهاجرت میان تحصیلکردگان و شاغلان در حوزه پزشکی و شبکه درمان ایران، رئیس دولت ایران از اعلام نیاز به «پزشک و پرستار» بیشتر نسبت به میزان کنون و شاغل در کشور خبر داده است.

به گزارش رسانه‌های ایران، ابراهیم رئیسی با بیان اینکه «کشور نیاز به پزشک و پرستار بیشتر دارد»، اظهار داشته است که جامعه پزشکی و پرستاری باید تامین شوند و «دغدغه معیشت نداشته باشند» اما امکانات، زیرساخت و تجهیزات مناسب در زمینه «افزایش پزشک و پرستار نیز ملاک است.»

این سخنان در شرایطی از سوی مقامات بلندپایه دولتی بیان می‌شود که دهم خردادماه آماری از سوی «رصدخانه مهاجرت ایران» که زیر مجموعه دانشگاه شریف تهران است و با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایران فعالیت می‌کند،‌ انتشار یافت که بر پایه آن، «۷۳ درصد پزشکان و پرستاران» به دلیل «مشکلات کشور» و «وضعیت اقتصادی» ایران اعلام کرده بودند که «میل به مهاجرت» دارند.

از سوی دیگر، معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی ایران پانزدهم خردادماه به خبرگزاری «مهر» گفته بود که اکثریت جامعه پزشکی «درآمد نجومی» ندارد و حتی برخی فارغ التحصیلان این رشته به «سایر مشاغل» کوچ کرده‌اند.

علی سالاریان با بیان اینکه سالانه «بیش از ۵ هزار پزشک» از دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران فارغ التحصیل می‌شوند، افروده بود: در چند سال اخیر «افتتاح مطب» در سراسر کشور «به شدت کم» شده است.

علی جعفريان، استاد گروه جراحی عمومی دانشكده پزشكی دانشگاه علوم پزشکی تهران و عضو انجمن بین‌المللی پیوند کبد نیز چندی پیش با استفاده از هشتگ ‎«#سونامی_مهاجرت»، در توئیتی نوشته بود: «خالی ماندن بیش از ۶۵۰ ظرفیت تخصصی پزشکی حتی در رشته‌هایی مثل قلب و اورولوژی، بیش از گروه پزشکی باید برای مسئولان زنگ خطر را به صدا درآورد. این همان آزمونی است که برای قبولی در هر رشته‌ای سوال خرید و فروش می‌شد.»

در همین ارتباط، سیزدهم آبان‌ماه ۱۴۰۰ حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی از «کاهش تعداد نیروهای کادر تخصصی درمان» همزمان با «افزایش درخواست مهاجرت پزشکان به خارج از کشور» ابراز نگرانی کرده بود.

این شرایط در حوزه پزشکان و پرستاران در حالی است که وضعیت در دیگر بخش‌های مرتبط مانند تجهیزات پزشکی و یا داروسازی نیز مناسب به نظر نمی‌رسد و فعالان این حوزه‌ها بارها ابراز نگرانی کرده‌اند.

با این وجود، رئیس دولت جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از سخنان روز شنبه پنجم شهریورماه خود، مدعی شده است که در حال حاضر «۹۰ درصد» داروهای مورد استفاده بیماران ایرانی، «ساخت داخل» است.

تبعات تورمی حذف «ارز ترجیحی» در بسته سیاستی دولت ابراهیم رئیسی موسوم به «جراحی اقتصادی» سبب شد تا به گفته مریم قاسمی، دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان و واردکنندگان تجهیزات پزشکی کشور در سی‌ام خردادماه، برخی خطوط «تولید تجهیزات پزشکی» به دلیل افزایش هزینه‌ها «تعطیل» شوند.

سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران هم بیست و دوم خردادماه در نامه‌ای خطاب به رئیس دولت جمهوری اسلامی، ضمن بیان هشدار نسبت به «تعطیلی خطوط تولید دارو» در تابستان و از تیرماه سال جاری، نوشته بود: «شرایط کشور» به گونه‌ای است که «امکان تامین و تولید» دارو را سخت‌تر از گذشته کرده و «به مرز بحران رسانده است.»

XS
SM
MD
LG