آسوشیتدپرس روز چهارشنبه با انتشار خبری مبنی بر حضور معترضان در خیابانهای سقز به پوشش مراسم چهلم مهسا امینی پرداخت.
این خبرگزاری نوشت که روز چهارشنبه معترضان به خیابانهای یکی از شهرهای شمالغرب ایران رفتند تا مراسم چهلم مرگ مهسا امینی، دختر ۲۲ سالهای که در بازداشت گشت ارشاد جان باخت را گرامی بدارند.
مرگ مهسا امینی بزرگترین جنبش ضدحکومتی ایران را در بیش از یک دهه گذشته را آغاز کرد.
شهر سقز در استان کردستان زادگاه امینی و همچنین زادگاه اعتراضات کنونی در سراسر ایران است. جمعیت روز چهارشنبه از گورستان محلی سقز عبور کردند و در اطراف قبر او ازدحام کردند.
جمعیت مردم شعار «مرگ بر دیکتاتور» سر دادند و بر مزار او گریستند.
رسانههای دولتی اعلام کردند که مدرسهها و دانشگاهها در منطقه شمال غرب ایران، ظاهراً برای «جلوگیری از شیوع آنفلوآنزا» تعطیل خواهند بود.
در مرکز شهر تهران، مغازه ها بسته بودند و مقامات، پلیس ضدشورش را به کار گرفتند. شاهدان گفتند که گروهی از دختران دانشآموز در خیابانها راهپیمایی کردند و علیه حکومت فریاد میزدند. در همین حال خودروهایی که در ترافیک مانده بودند از معترضان پیاده، حمایت میکردند. شعارهای ضد حکومتی نیز از پردیس دانشگاه تهران نیز طنینانداز شد.
امینی که به اتهام نقض قوانین سختگیرانه پوشش زنان در کشور بازداشت شده بود، همچنان نماد قدرتمند اعتراضاتی است که یکی از جدی ترین چالشها را برای جمهوری اسلامی بهوجود آورده است.
به گفته گروههای حقوقبشر از زمان شروع اعتراضات، نیروهای امنیتی برای متفرق کردن معترضان گلولههای واقعی و گاز اشک آور شلیک کردهاند و بیش از ۲۰۰ نفر را کشتهاند.
تعداد نامعلومی نیز دستگیر شدهاند که تخمین زده میشود هزاران نفر باشند. مقامات قضایی جمهوری اسلامی این هفته اعلام کردند که تنها بیش از ۶۰۰ نفر را به دلیل نقش خود در اعتراضات محاکمه خواهند کرد، از جمله ۳۱۵ نفر در تهران، ۲۰۱ نفر در استان البرز و ۱۰۵ نفر در استان جنوب غربی ایران، خوزستان.
علی صالحی، دادستان تهران چهار معترض را به جنگ با خدا (محاربه) متهم کرد که در جمهوری اسلامی مجازات آن اعدام است.