رهبر جمهوری اسلامی از طریق رئیس دفتر خود چهار سیاست کلی را برای اجرای "اقتصاد مقاومتی" به دولت ابلاغ کرد، اما از تایید یا رد برنامههای یازده گانه دولت در این زمینه خودداری کرد.
وبسایت معاون اول رئیسجمهوری ایران خبر داده که جلسه "ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی" روز سهشنبه به ریاست اسحاق جهانگیری برگزار شد. معاون اول حسن روحانی در این جلسه به نامه دفتر رهبری اشاره کرده و گفته که " توصیهها و رهنمودهای" مطرح شده در آن به همه دستگاههای اجرایی دولت ابلاغ خواهد شد.
نامه دفتر رهبر جمهوری اسلامی که از سوی امضای محمد محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر رهبری امضا شده در پاسخ به گزارشی نوشته شده که "حاوی برنامههای ملی یازده گانه دولت در جهت اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی" بوده است.
این گزارش را اسحاق جهانگیری در تاریخ چهارم آبان برای دفتر آیتالله خامنهای ارسال کرده اما آقای محمدی گلپایگانی در تاریخ هفدهم آبان پاسخ داده است که "ایشان اصولا بنایی بر تایید یا عدم تایید برنامههایی که تنظیم و اجرای آنها بر عهده دولتهاست، ندارند".
اظهار نظر آیتالله خامنهای و خودداری او از تایید یا رد سیاستهای اقتصاد مقاومتی در حالی صورت میگیرد که اساسا ایده و سیاست اقتصاد مقاومتی مربوط به خود اوست و دولت فعلی و پیشین را بارها ملزم به اجرای ایدههای اقتصادی خود کرده است.
آقای خامنهای همچنین در نامه ابلاغ الزامات پذیرش توافق هستهای به رئیسجمهوری ایران تاکید کرده بود که پس از برداشته شدن تحریمها "از وارد کردن هرگونه مواد مصرفی از آمریکا جدا پرهیز شود".
اما در نامه اخیر توصیهها کلیتر است و شامل مواردی مانند همسانی برنامه "اقتصاد مقاومتی" با برنامه ششم توسعه و به کارگیری ظرفیت جوانان است.
تعریف اقتصاد مقاومتی مد نظر رهبری از نظر اسحاق جهانگیری یعنی "اقتصاد کشور بتواند روی پای خود بایستد و از رشد مستمر و پایدار برخوردار بوده و در عین حال در برابر شوک های خارجی نیز مقاومت داشته باشد."