۹۰ روزنامهنگار ایرانی در نامهای سرگشاده به بازداشت چهار تن از همکارانشان اعتراض کرده و خواستار آزادی هرچه سریعتر آنها شدند.
در این نامه عنوان شده که عیسی سحرخیز، احسان مازندرانی، سامان صفرزایی و آفرین چیتساز به "اتهام واهی و تکراری همکاری با رسانههای خارج از کشور" بازداشت شدهاند و حتی رئیس جمهوری ایران نیز این بازداشتها را "پروندهسازی" نامیده است.
۹۰ روزنامهنگار امضاکننده این نامه ضمن اعتراض به اتهام زنی "رسانههای منتسب به نهادهای امنیتی و نظامی" بازداشت چهار روزنامهنگار فوق توسط سازمان اطلاعات سپاه پاسداران را "مغایر با قوانین داخلی کشور و قوانین بینالمللی که جمهوری اسلامی ایران به اجرای آنها متعهد است" دانستهاند.
در حال حاضر چهار روزنامهنگار از سوی سازمان اطلاعات سپاه پاسداران به اتهام همکاری با "دولتهای متخاصم غربی" دستگیر شده و در بازداشت به سر میبرند.
حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران در واکنش به این اقدام درباره "سوءاستفاده" از واژگان مورد استفاده آیتالله خامنهای اعتراض داشت: "بیخودی نرویم یک، دو نفر را از اینجا و آنجا به بهانهای بگیریم و پروندهسازی کنیم، بعد بیاییم این پرونده را بزرگ کنیم در کشور و بعد بگوییم این خط، خط نفوذ است و این جریان، جریان نفوذ است."
رهبر جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به این انتقاد گفت که استفاده جناحی درست نیست اما از "اصل واقعیت نفوذ" نباید غفلت کرد.
تکرار اتهام نفوذ به روزنامهنگاران دستگیر شده از سوی مقامات قضایی و نظامی باعث شده تا وعده علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی درباره آزادی قریبالوقوع خبرنگاران بازداشت شده عملی نشود.
چهارم آذر ماه، علیرضا رحمانی، سخنگوی فرماندهی امنیت سایبری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با انتشار یادداشتی روزنامهنگاری را "پوشش مناسبی برای جاسوسی" دانست و اعلام کرد که بازداشت روزنامهنگاران ادامه پیدا خواهد کرد.