لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۵۱

جنگ کلامی رئیس جمهوری و رئیس قوه قضاییه ایران بر سر بازداشت روزنامه نگاران


یک‌روز بعد از انتقادهای حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران از بازداشت روزنامه نگاران در تهران، رئیس قوه قضاییه ایران در واکنش به این سخنان، بار دیگر هشدار داد با رسانه‌های به گفته او "مرتبط با اجانب"، برخورد جدی خواهد شد.

صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه ایران روز دوشنبه، ۱۸ آبان در جمع مسوولان عالی قضایی گفت "گاهی به بهانه نقد یا گزارش حتی کارهای خلاف امنیت کشور صورت می‌گیرد و برخی رسانه‌ها به تشویش اذهان عمومی و تشویش وضع کشور در بحث امنیت می‌پردازند که باید با آن برخوردی جدی شود."

وی افزود: "اگر رسانه‌ای به جای نقش آگاهی‌رسانی برای اجانب کار کند و با گرفتن پول، اطلاعاتی بدهد حتی اگر عنوان جاسوسی نداشته باشد اما اتهام فعالیت بر خلاف امنیت کشور را می‌توان به آن داد و دستگاه قضایی نمی‌تواند در این زمینه غفلت کند."

واکنش صادق لاریجانی به سخنان روز یکشنبه حسن روحانی در آئین افتتاحیه بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات ایران است.

در روزهای گذشته خبر بازداشت عیسی سحرخیز، روزنامه نگار و مدیرکل مطبوعات وزارت ارشاد در دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی، احسان مازندرانی مدیرمسئول روزنامه فرهیختگان، آفرین چیت‌ساز نویسنده روزنامه ایران و سامان صفرزایی خبرنگار ماهنامه اندیشه پویا، منتشر شد.

آقای روحانی روز یکشنبه در انتقاد از بازداشت های اخیر روزنامه نگاران گفت" :شما از برخی از نشریات می فهمید که فردا چه کسی دستگیر می شود، فردا کجا تعطیل می شود، آبروی چه کسانی باید رفته شود."

رئیس جمهوری اسلامی ایران همچنین با اشاره به اینکه برخی رسانه ها از تنبیه و توقیف "مصون" هستند، گفت این نشریات "گاهی هم به عنوان پلیس مخفی" عمل می کنند.

اشاره حسن روحانی به روزنامه کیهان است که با استفاده از منابع مالی دولتی، مخالف دولت است و معمولا پیش از بازداشت فعالان سیاسی در ایران، ابتدا مطلبی علیه آنها در روزنامه کیهان منتشر می کند.

در واکنش به این سخنان، غلامحسین محسنی اژه ای، سخنگوی قوه قضائیه ایران روز یکشنبه گفت از نظر دستگاه قضایی "هیچ رسانه‌ای حاشیه امن ندارد."

قوه قضاییه: مدرک می دهیم

بازداشت روزنامه نگاران در روزهای گذشته خبرساز شده است. قوه قضاییه ایران در حالی از این بازداشتها دفاع می کند که گزارشها حکایت از بازداشت این روزنامه نگاران توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دارد.

بازداشت این روزنامه نگاران یک ماه بعد از سخنرانی آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران صورت می گیرد. وی در آن سخنرانی نسبت به "نفوذ" آمریکا هشدار داده بود.

بعد از این سخنان، محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران، نیز تلاش برای نفوذ در ایران پس از توافق هسته‌ای را "فتنه‌ چهارم" دانست. یک روز پس از اظهارات فرمانده سپاه، این روزنامه نگاران به اتهام عضویت در "شبکه نفوذی همکار با دولت‌های متخاصم غربی" توسط نیروهای اطلاعات سپاه بازداشت شدند.

علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران می‌گوید بازداشت‌های اخیر به قصد "تسویه حساب سیاسی" صورت گرفته است. او تنها مقام امنیتی سیاسی نیست که چنین اعتقادی دارد. عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران نیز روز دوشنبه، در حاشیه نشست سفرا و استانداران گفت که به عنوان رئیس شورای امنیت از دلایل و جزئیات این بازداشتها خبر ندارد.

آقای رحمانی فضلی گفت "قرار شد قوه قضائیه مدارک خود را به من به عنوان رئیس شورای امنیت نشان دهد."

گفت و گو با نورالدین پیرموذن درباره تقابل قوه قضائیه و دولت
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:06:30 0:00

براساس اصل ۳۲ قانون اساسی ایران، هیچ‌کس را نمی‌توان دستگیر کرد مگر به حکم و ترتیبی که قانون معین می‌کند. در صورت بازداشت، موضوع اتهام باید با ذکر دلایل بلافاصله کتباً به متهم ابلاغ و تفهیم شود و حداکثر ظرف مدت بیست و چهار ساعت پرونده مقدماتی به مراجع صالحه قضایی ارسال و مقدمات محاکمه، در اسرع وقت فراهم گردد. مختلف از این اصل طبق قانون مجازات می‌شود.

در حالی بازداشت این روزنامه نگاران وارد هفته دوم می شود که علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران هم از این بازداشت ها انتقاد کرده است. او گفت "نام کامل بازداشت شدگان اخیر را اعلام می‌کنند اما اختلاس‌گران میلیاردی را خیر."

آقای جنتی به بابک زنجانی، متهم فساد مالی اشاره می کند که در رسانه های نزدیک به محافظه کاران از او با عنوان "ب.ز" نام می برند. با این حال این رسانه ها، بدون اینکه هنوز جرم روزنامه نگاران ثابت شود، نام آنها را به عنوان اعضای "شبکه نفوذی همکار با دولت‌های متخاصم غربی" برده اند.

XS
SM
MD
LG