امید فراغت، روزنامهنگار، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب کرج به ریاست قاضی آصفالحسینی به شش ماه حبس محکوم شده است.
به گزارش ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، هرانا، حکم شش ماه حبس این روزنامهنگار اخیرا صادر شده و روز شنبه ٢١ مرداد به او ابلاغ شد.
هرانا افزود که ابلاغ حکم مزبور به صورت «رونویسی متهم از رای صادره» انجام شده است.
به گزارش هرانا، مسئولان قضایی «بدون ذکر دلیل» از ارائه جزئیاتی همچون مصادیق اتهامی منتسب به او و همچنین ابلاغ حکم در سامانه الکترونیک مربوطه خودداری کردهاند.
جلسات دادرسی به اتهامات این روزنامهنگار حوزه مسائل سیاسی در روزهای ۲۴ اردیبهشت و ۱۶ مرداد سال جاری برگزار شده است.
امید فراغت در اسفند سال گذشته نیز از سوی شعبه ٧ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب کرج به دو سال ممنوعیت از فعالیت در فضای مجازی محکوم شده بود.
سازمان «دفاع از جریان آزاد اطلاعات» روز ۲۷ تیر، در گزارشی نوشت: جمهوری اسلامی در ۶ ماهه نخست سال جاری میلادی، در ۲۳۶ مورد رسانهها، روزنامهنگاران و فعالان رسانهای را تحت پیگرد قضایی و امنیتی قرار داده است.
این سازمان، سرکوب رسانهها و خبرنگاران را با رویدادهای اجتماعی در ایران مرتبط دانسته است.
بنا بر این گزارش، در پی وقوع چهار رخداد در ۶ ماه گذشته شامل حمله به مراسم سالگرد قاسم سلیمانی، درگیری بیسابقه نظامی میان ایران و اسرائیل، انتشار گزارش سرویس جهانی بیبیسی درباره چگونگی کشته شدن نیکا شاکرمی و کشته شدن ابراهیم رئیسی در سقوط هلیکوپتر، مکانیزمهای حکومتی برای سرکوب روزنامهنگاران و رسانهها فعال شدند.
سازمان گزارشگران بدون مرز، جمهوری اسلامی را «یکی از سرکوبگرترین دولتهای جهان» در حوزه آزادی رسانهها ارزیابی کرده و در گزارش خود، ایران را از لحاظ آزادی بیان در میان ۱۸۰ کشور جهان در رتبه ۱۷۷ طبقهبندی کرده است.
بر پایه این رتبهبندی، تنها سه کشور ویتنام، چین و کرهشمالی در جایگاههای پایینتری از ایران قرار گرفتهاند.