مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از برگزاری نشست کمیسیون مشترک برجام که وظیفه بررسی حسن انجام این توافق و بررسی شکایت را بر عهده دارد، خبر داد.
فدریکا موگرینی که همزمان هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام نیز هست، روز شنبه خبر داد که نشست این کمیسیون روز ۲۱ دی در وین اتریش برگزار می شود.
در بیانیه اتحادیه اروپا اعلام شد که دستور کار این نشست ضمن بررسی روند اجرای برجام، بررسی نکات مطرح شده در نامه اخیر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران نیز است.
در دو هفته اخیر مقام های ایران به تمدید قانون تحریم های ایران برای یک دهه دیگر معترض هستند و آن را نقض برجام می دانند.
برخلاف مقام های ایران، مقام های آمریکایی تمدید این قانون را نقض برجام نمی دانند.
قانون تمدید ده ساله تحریم های ایران، مصوبه ای است که سال ۱۹۹۶ علیه ایران و لیبی به خاطر نقش آنها در فعالیت های تروریستی توسط کنگره آمریکا تصویب شد و توسط بیل کلینتون رئیس جمهوری وقت امضا شد.
این قانون در سال ۲۰۰۶ به ISA یا Iran Sanctions Act تغییر نام داد چون با تعهدات بین المللی لیبی، نام این کشور از قانون حذف شد. از آن زمان قانون تحریم های ایران بطور مداوم تمدید شده است.
اعضای کنگره آمریکا تصویب تمدید این قانون را به دلیل رفتار ایران در منطقه، موضوع حقوق بشر و تروریسم عنوان کردند.
باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا از امضای این مصوبه خودداری کرد اما براساس قانون، این مصوبه به قانون تبدیل شد.
پیش از این، عباس عراقچی مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران سه روز بعد از تصویب تمدید تحریم های ایران در کنگره، در تلویزیون دولتی ایران گفت «تحریم موشکی نقض برجام نیست اما از نظر رهبری، نقض برجام است...نظر رهبری برای ما ملاک است.»
بعد از این اظهارات بود که وزیر خارجه ایران در نامه ای به موگرینی خواستار جلسه کمیسیون مشترک برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به برجام شد.
این کمیسیون وظیفه بررسی اجرای برجام و شکایت کشورهای پنج به علاوه یک و ایران را بر عهده دارد و اعضای آن شامل نمایندگان ایران، نماینده اتحادیه اروپا و کشورهای آمریکا، بریتانیا، روسیه، چین، فرانسه و آلمان است.
جلسه کمیسیون مشترک برجام در روز ۲۱ دیماه برگزار می شود که ده روز بعد از آن دونالد ترامپ رسما ریاست جمهوری خود را آغاز می کند. آقای ترامپ از زمان تبلیغات انتخاباتی صراحتا منتقد این توافق بوده است.