سفیر ایران در سازمان ملل متحد در نامهای به بان کی مون دبیرکل آن سازمان و به رئیس دورهای شورای امنیت، ضمن اعتراض به اظهارات اخیر وزیر دفاع اسرائیل، گفت سخنان موشه یعلون «اعتراف» دولت اسرائیل به در اختیار داشتن سلاحهای هستهای است.
به گزارش روزنامه تایمز اسرائیل، موشه یعلون اواسط اردیبهشت ماه در نشستی در اورشلیم در پاسخ به پرسشی درباره ایران، بدون ذکر نام آن گفته بود «در موارد خاص وقتی احساس کنیم جراحیهای پزشکی نتیجه نمیدهند،» آنگاه ممکن است «گامهایی مشخص،» مانند «آنچه که آمریکاییها در ناکازاکی و هیروشیما انجام دادند،» را برداریم.
در نامه روز چهارشنبه غلامعلی خوشرو به دبیرکل سازمان ملل آمده است، این اظهارات وزیر دفاع اسرائیل و اشاره ضمنی او به احتمال بکارگیری سلاح هستهای علیه ایران، و نیز تهدید مجدد او علیه مردم غیرنظامی لبنان، «بیش از پیش ماهیت و خوی تجاوزکارانه» اسرائیل را آشکار میکند.
وی در ادامه خواستار محکومیت «اظهارات غیرمسئولانه و تهدید آشکار» این مقام دولتی اسرائیل شد و از رئیس شورای امنیت نیز خواست این نامه را به عنوان سند رسمی این شورا منتشر کند.
اسرائیل، که گفته میشود تنها کشور دارای زرادخانه هستهای در خاورمیانه است و پیمان منع گسترش تسلحیات اتمی (ان.پی.تی) را نیز امضا نکرده است، برنامه هستهای ایران را تهدیدی علیه خود میداند و همواره به جامعه جهانی، بویژه ایالات متحده، درباره یک «توافق بد» بر سر برنامه هستهای ایران هشدار داده است.
جمهوری اسلامی ایران موجودیت کشور اسرائیل را به رسمیت نمیشناسد. اسرائیل میگوید تهران با کمک عوامل خود در منطقه، مانند حزب الله لبنان، درصدد نابودی این کشور است.
وزیر دفاع اسرائیل در بخشی از سخنان دو هفته پیش خود، با اشاره به کشته شدن غیرنظامیان در لبنان و نیز در جریان حملات ارتش اسرائیل در جنگ ۵۰ روزه سال گذشته در نوار غزه، گفت در صورت مواجهه با هرگونه خصومتی، این کار را در آینده نیز تکرار خواهیم کرد.
این سخنان موشه یعلون واکنش مشاور ارشد رهبر جمهوری اسلامی ایران در امور نظامی را برانگیخت که گفت «۸۰ هزار موشک حزب الله لبنان آماده شلیک به حیفا و تل آویو است،» و افزود اسرائیلیها نمیتوانند برای ایران «مشکل نظامی» ایجاد کنند.
به گزارش پایگاه خبری تلویزیون دولتی ایران، یحیی رحیم صفوی چهارشنبه شب در یک گفتگوی تلویزیونی، با بیان این که «جمهوری اسلامی بسیاری از ظرفیتهای قدرتمند نظامی خود را نشان نداده است،» گفت ایران «به هر متجاوزی پاسخی دندان شکن و غیرقابل انتظار خواهد داد.»
فرمانده سابق سپاه پاسداران ایران، همچنین با بیان این که «کشورهای همسایه در توهم هستند که ایران دشمن آنها است،» گفت جمهوری اسلامی ایران هیچ دشمنی با کشورهای منطقه ندارد. اشاره او ظاهراً به برخی از کشورهای «عرب» منطقه است.
علاوه بر اسرائیل، برخی از همپیمانان عرب آمریکا در منطقه مانند عربستان سعودی، از توافق احتمالی هستهای غرب با ایران ابراز نگرانی کردهاند و میگویند ایران درصدد گسترش نفوذ خود در منطقه است و در صورت لغو تحریمها، راه برای اجرای این سیاست تهران هموار خواهد شد.
هوشنگ حسن یاری کارشناس امور نظامی از کالج سلطنتی نظامی کانادا به صدای آمریکا گفت در صورتی که جنگ لفظی بین ایران و اسرائیل به یک درگیری واقعی منجر شود، عواقب آن بر پرونده اتمی ایران تاثیر خواهد گذاشت.
به گفته آقای حسن یاری «اگر یک وقتی درگیری لفظی بین ایران و اسرائیل با واسطه از طریق حزب الله و یا بی واسطه صورت گیرد، بطور جدی انجام توافق را به خطر می اندازد، زیرا آمریکا به ناچار به حمایت از اسرائیل، و ایران به حمایت از حزب الله وارد درگیری خواهند شد. به عبارت دیگر بر مذاکرات اتمی بین ایران و آمریکا تاثیر خواهد گذاشت.»
ایران دخالت در امور داخلی کشورهای منطقه را رد میکند و میگوید از «مقاومت» کشورهای مسلمان منطقه در برابر اسرائیل حمایت میکند.