لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۴۵

ادعای سپاه پاسداران پس از «شکست بزرگ»: اسماعیل هنیه با «شلیک پرتابه کوتاه‌برد» کشته شد


ساختمان محل استقرار اسماعیل هنیه
ساختمان محل استقرار اسماعیل هنیه

روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز شنبه ١٣ مرداد در بیانیه‌ای مدعی شد که اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی گروه حماس، با «شلیک پرتابه کوتاه‌برد» کشته شده است.

به نوشته این بیانیه، این پرتابه «با سر جنگی حدود هفت کیلوگرمی ... از خارج محدوده استقراری اقامت میهمانان» شلیک شده است.

سپاه پاسداران در بخش دیگری از بیانیه خود مدعی شد که اسرائیل این عملیات را «طراحی و اجرا» کرده و دولت آمریکا از آن «حمایت» کرده است.

این در شرایطی است که مقامات رسمی اسرائیل مسئولیت کشته‌شدن اسماعیل هنیه در تهران را بر عهده نگرفته‌اند و آنتونی بلینکن، وزیر امور خاجه ایالات متحده، نیز تاکید کرده است که آمریکا در کشتن رهبر سیاسی حماس دخالت نداشته و از آن آگاه نبوده است.

همچنین جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، کشته‌شدن اسماعیل هنیه را برای مذاکرات آتش‌بس در غزه مفید ندانسته است.

سپاه پاسداران در پایان بیانیه خود تهدید کرد که پاسخ به کشته‌شدن هنیه را در «زمان، مکان و کیفیت مقتضی» خواهد داد.

همزمان روزنامه «نیویورک تایمز» در گزارشی از شروع تحقیقات گسترده در مورد کشته شدن اسماعیل هنیه در تهران توسط «سازمان ضد جاسوسی سپاه» خبر داد و نوشت که در این تحقیقات بیش از ۲۰ تن از مقامات برجسته و بلندپایه بازداشت شده‌اند.

نیویورک تایمز تاکید کرد که این دستگیری‌ها نشان می‌دهد که «یک شکست امنیتی ویرانگر» برای رهبری حکومت ایران رخ داده است.

به نوشته این روزنامه، کشته شدن هنیه ساعاتی پس از مراسم «تحلیف» رئیس دولت جدید در یک محوطه به شدت محافظت شده در پایتخت ایران، «یک شکست بزرگ» به حساب می‌آید.

نیویورک تایمز به نقل از دو منبع که آنها را مقام ایرانی نامیده، نوشت: «واحد تخصصی جاسوسی سپاه پاسداران تحقیقات را برعهده گرفته و در حال تعقیب مظنونین است تا به اعضای اصلی تیم که برنامه ریزی، کمک و انجام» این اقدام برسد.

این روزنامه تاکید کرد اگر اسرائیل می‌تواند چنین مهمان مهمی را در روزی که پایتخت تحت تدابیر شدید امنیتی بود، در یک مجتمع بسیار امن مجهز به پنجره‌های ضد گلوله، پدافند هوایی و رادار، بکشد، «پس در ایران هیچ کس واقعاً در امان نیست.»

همچنین روزنامه بریتانیایی «تلگراف» روز جمعه ۱۲ مرداد در گزارشی نوشت که سازمان اطلاعاتی اسرائیل، موساد، با استخدام نیروهایی از سپاه، در ساختمان محل اقامت اسماعیل هنیه در تهران بمب‌گذاری کرده و او را کشته است.

براساس این گزارش، عوامل امنیتی جمهوری اسلامی از سپاه «انصارالمهدی» که مسئولیت حفاظت از اماکن و شخصیت‌ها را برعهده دارد، با همکاری با موساد مواد منفجره را در سه اتاق جداگانه از ساختمانی که اسماعیل هنیه عمدتا در آن اقامت داشت، کارگذاری و بامداد چهارشنبه ۱۰ مرداد آن را از خارج از ایران منفجر کرده‌اند.

به گزارش تلگراف، عوامل اجرای این عملیات در تصاویر دوربین‌های مداربسته دیده شدند که به‌طور مخفیانه وارد اتاق‌ها شده و پس از چند دقیقه خارج می‌شوند.

بر اساس این گزارش، آنها پیش از انجام عملیات از ایران خارج شده‌اند اما با یک رابط در داخل ایران مرتبط بودند.

این روزنامه همچنین نوشت اقدام به کشتن اسماعیل هنیه، همزمان با مراسم تشییع جنازه ابراهیم رئیسی، برنامه‌ریزی شده بود اما به دلیل ازدحام جمعیت در داخل ساختمان و احتمال ناکامی، این عملیات انجام نشد.

تلگراف به نقل از شخصی که او را یک مقام سپاه پاسداران نامید، افزود: «اکنون مطمئن هستند که موساد، عوامل سپاه حفاظت انصارالمهدی را استخدام کرده است.»

این روزنامه به نقل از شخص دیگری که او را یک مقام سپاه پاسداران خواند، اضافه کرد: «این عملیات یک تحقیر بزرگ برای جمهوری اسلامی و یک نقص بزرگ امنیتی است.»

او عنوان کرد در حال حاضر، گروه‌های درون سپاه یکدیگر را به شکست متهم می‌کنند و اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه، دستور داده است تا شماری از سپاهیان مشکوک و مظنون اخراج، دستگیر و احتمالا اعدام شوند.

روزنامه نیویورک‌تایمز روز پنجشنبه ۱۱ مرداد در گزارشی به نقل از سه مقام ایرانی مدعی شده بود که رهبر سیاسی حماس توسط بمبی که از دو ماه قبل در اتاق محل اقامتش در تهران کارگذاشته شده بود، کشته شد. این گزارش سپس از سوی حماس رد شد.

اسماعیل هنیه بامداد چهارشنبه ۱۰ مرداد در تهران کشته شد. جسد او که برای حضور در مراسم تحلیف مسعود پزشکیان از قطر به ایران سفر کرده بود، روز جمعه در قطر دفن شد.

جنگ اسرائیل با حماس پس از آن در ۷ اکتبر (۱۵ مهر) سال گذشته آغاز شد که در آن ستیزه‌جویان این گروه شبه‌نظامی فلسطینی و متحدان آن به جنوب اسرائیل حمله کردند، ۱۲۰۰ تن را کشتند و حدود ۲۵۰ تن را گروگان گرفتند.

هنوز حدود ۱۲۰ گروگان در اختیار نیروهای حماس در غزه همچنان اسیر هستند و این گروه هیچگونه اخبار یا اطلاعاتی از وضعیت آنها منتشر نمی‌کند.

اسرائیل، ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا، ژاپن و کانادا، حماس را یک گروه تروریستی می‌دانند.

XS
SM
MD
LG