لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۳۰

عراق از آمریکا می‌خواهد اجازه یابد با ایران روابط تجاری داشته باشد


درخواست عراق در حالی مطرح می شود که صد روز بعد از انتخابات، هنوز دولت جدید تشکیل نشده است.
درخواست عراق در حالی مطرح می شود که صد روز بعد از انتخابات، هنوز دولت جدید تشکیل نشده است.

عراق از آمریکا می خواهد برخی از تحریم ها علیه ایران را نادیده بگیرد و به بغداد اجازه دهد به روابط تجاری با ایران ادامه دهد.

به گزارش رویترز، این مطلب را مقامات دولتی و مقامات بانک مرکزی عراق اعلام کرده اند.

آنها می گویند روابط تجاری عراق با ایران آنچنان نزدیک است که اخلال در این روابط ممکن است شرایط سیاسی عراق را پیچیده تر از گذشته کند.

بسیاری از کالاهای ضروری در عراق از ایران وارد می شود. به گزارش رویترز، مقامات عراقی گفته اند که به زودی به واشنگتن می روند تا این درخواست را از آمریکا مطرح کنند.

رویترز می گوید طرح چنین درخواستی یک تغییر مهم در روش سیاسی حیدر العبادی، نخست وزیر عراق به شمار می رود که ابتدا گفته بود بغداد همه تحریم های آمریکا علیه ایران را محترم خواهد شمرد، موضوعی که با انتقادات شدید رقبای او مواجه شد.

به نوشته رویترز، یک مقام بانک مرکزی عراق گفته است که «رویکرد دولت های اروپایی در مورد ایران ما را دلگرم کرده است و اگر اروپایی ها با یورو با ایران معامله می کنند، چرا ما نکنیم؟»

دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا گفته است شرکت هایی که با ایران رابطه داشته باشند، از بازار آمریکا محروم خواهند شد. اما به نوشته رویترز، یک دیپلمات غربی در بغداد گفته است بیشتر شرکت های خصوصی عراقی تقریبا از تحریم های آمریکا گزندی نخواهند دید چرا که آنها در آمریکا هیچ سرمایه گذاری ندارند و با دلار نیز معامله نمی کنند و بدون مشکلی به روابط با ایران ادامه می دهند.

اما یک مقام در وزارت بازرگانی عراق به رویترز گفت بخش دولتی، بخش عمومی انرژی، و صنایع ساخت و ساز و خودرو در عراق از تحریم ها علیه ایران آسیب بیشتری می بینند.

بازگشت تحریم‌ها

ایالات متحده، جمهوری اسلامی را به بی ثبات سازی در خاورمیانه و همچنین حمایت از گروه های تروریستی متهم می کند.

روز دوشنبه ۱۵ مرداد پرزیدنت ترامپ فرمان اجرایی بازگشت تحریم های جمهوری اسلامی ایران را که از سه سال پیش توسط باراک اوباما معلق شده بود، امضا کرد.

این تحریم ها از روز ۷ اوت برابر با ۱۶ مرداد اجرایی شد و شامل بازگشت تحریم خرید دلار آمریکا توسط دولت ایران، تجارت فلزات گرانبها، مانند طلا، فروش و تحویل فلزات خام یا نیمه ساخته مانند آلومینیوم و فولاد به ایران، و برخی از داد و ستد های مالی جمهوری اسلامی ایران است. همچنین ارائه هر گونه کالا و خدمات در ارتباط با بخش خودرو سازی ایران منع می شود.

مجوزهای صادر شده برای صادرات و بازصادرات هواپیماهای تجاری مسافربری و قطعات و خدمات مربوطه به ایران نیز لغو شد. این در حالی است که مهمترین قراردادهایی که در فهرست لغو قرار می گیرد، فروش هواپیما به ایران است. پس از توافق هسته‌ای، شرکت بوئینگ قراردادی به ارزش ۲۰ میلیارد دلار برای فروش بیش از ۱۰۰ فروند هواپیمای مسافربری با ایران امضا کرده بود.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا ۱۸ اردیبهشت اعلام کرد که توافق اتمی ایران معیوب است و به همین دلیل واشنگتن از آن خارج می‌شود.

پرزیدنت ترامپ از زمان روی کار آمدن، ایران را به نقض برجام از طریق برنامه موشکی، بی ثبات سازی در منطقه و حمایت از گروه های تروریستی متهم کرد.

خردادماه گذشته نیز وزیر خارجه ایالات متحده راهبرد و استراتژی جدید آمریکا در برابر ایران را شرح داد و ضمن اعلام فشار بیشتر بر جمهوری اسلامی، اعلام کرد اگر ایران به ۱۲ شرط آمریکا عمل کند، می تواند با ایالات متحده توافق جدیدی داشته باشد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG