لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۱۶

افزایش بحران کمبود دلار؛ درخواست وزیر خارجه ایران از عراق برای «همکاری بانکی» با تهران


نمایی از یک صرافی در بغداد پایتخت عراق
نمایی از یک صرافی در بغداد پایتخت عراق

دو هفته پس از افشای مخالفت مقامات ارشد پولی و بانکی بغداد با هر گونه نقل و انتقال «دلار» به تهران، وزیر خارجه جمهوری اسلامی در تماسی تلفنی با همتای عراقی خود، خواستار تقویت «همکاری‌های بانکی» شده است.

به گزارش رسانه‌های داخلی، حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه جمهوری اسلامی در تماسی تلفنی با فواد حسین، وزیر خارجه عراق با اشاره به «موافقتنامه امنیتی» امضا شده بین دو طرف، خواستار «تقویت هرچه بیشتر همکاری‌های بانکی» دو کشور شده است.

در هفته‌های پایانی اسفندماه ۱۴۰۱ و همزمان با شتاب یافتن افزایش بهای دلار آمریکا در برابر ریال جمهوری اسلامی که به «۶۰ هزار تومان» نیز رسید، برخی مقامات و رسانه‌های داخلی خبر از ورود بخش‌هایی از دارایی‌های بلوکه شده ایران در عراق و همکاری بانک‌های این کشور برای «گشایش ارزی» دادند. اما مدتی بعد جهانبخش سنجابی شیرازی، دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق شانزدهم اردیبهشت‌ماه همزمان با وعده برخی مقامات دولت جمهوری اسلامی مبنی بر تخصیص بخش‌هایی از «ارزهای بلوکه شده ایران» به بازرگانان متقاضی ارز، به خبرگزاری «ایلنا» گفته بود که بانک مرکزی عراق «اجازه انتقال دلار به ایران را ندارد.»

پیشتر نیز جواد اوجی، وزیر نفت دولت سیزدهم جمهوری اسلامی در شانزدهم فروردین‌ماه تلویحا تایید کرده بود درآمد حاصل از فروش حامل‌های انرژی ایران به کشور عراق، تنها در قالب دریافت «اقلام غذایی و دارویی» صورت خواهد گرفت و پولی به تهران پرداخت نخواهد شد.

بر پایه اعلام مقامات جمهوری اسلامی، «انتقال مالی و بانکی» مربوط به «سفر حجاج» امسال ایرانیان به عربستان سعوی هم از محل آنچه «اعتبارات جمهوری اسلامی» اعلام شده (که اشاره به دارایی‌های بلوکه شده ایران در عراق دارد)، توسط بغداد پرداخت شده است.

مقامات مختلف حکومت ایران بارها مدعی شده‌اند که تحریم‌های تنبیهی ایالات متحده آمریکا و جامعه جهانی برای فعالیت‌های نامتعارف هسته‌ای جمهوری اسلامی و اقدامات مخاطره‌آمیز منطقه‌ای تهران در حوزه‌های مختلف از جمله مالی، «نعمت» است.


XS
SM
MD
LG