لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۱۷

افزایش فروش آلومینیوم چین و هند به ایران


چین بزرگترین تولید کننده و مصرف کننده آلومینیوم در جهان در دو ماه گذشته ۳۰ هزار تن آلومینیوم به ایران صادر کرده است


پس از آن که از اول ماه ژوئیه گذشته آمریکا تحریم های خود را در مورد فروش مواد خام و یا مواد خام پردازش شده به ایران گسترش داد، این کشور طی دو ماه گذشته خرید آلومینیوم از چین و هند را افزایش داده، تا بتواند آلومینیوم مورد نیاز خود را تأمین کند.

تدابیر و اقدامات غرب در برابر تداوم برنامه های اتمی مشکوک ایران صدمات عمده ای به بخش های مختلف اقتصادی ایران، از جمله صنایع تولید فولاد و سایر فلزات که به شدت به واردات کشور وابسته هستند، وارد آورده است. تهران همواره گفته است که برنامه های اتمی اش صلح جویانه است.

گسترش تحریم های آمریکا از اول ماه ژوئیه آغاز شد، که فروش آلومینیوم و سایر مواد خام و شبه خام را به ایران منع کرده است.

اما، چین و هند به دلیل کاهش واردات نفت از ایران، از کلیه تحریم های امریکا در مورد نظام مالی وابسته به تجارت مستثنی هستند.

آمارهای گمرکی نشان می دهد که حجم صادرات آلومینیوم چین به ایران در دو ماه گذشته رکورد شکسته است. و این در حالی است که گفته می شود طی دو ماه گذشته تولید کننده ملی آلومینیوم هند نیز به کارخانه ذوب آلومینیوم ایران حلقه های آلومینیومی تندر صادر کرده اند.

نیک براون، تحلیل گر کالا در ناتیکسیس در لندن، می گوید: ایران به طور تاریخی از صنعت آلومینیومی نسبتاً بزرگی برخوردار بوده است. بنابراین با توجه به تحریم های شدید بین المللی علیه ایران، برای تهران آسانتر است که برای این نوع کالاها با کشورهایی مانند هند و چین معامله کند. به خصوص آنکه این معامله ها به صورت پایاپای انجام شود، یعنی چین در ازای دریافت نفت به ایران مواد خام یا کالاهای واسطه ای ارائه می دهد.

آلومینیوم از پالایش سنگ معدنی اکسایت بدست می آید، و نوع پالایش شده بسیار خالص این سنگ می تواند در کارهای نظامی حساس مصرف شود.

برخی از تجار می گویند که از روی قیمت آلومینیوم می توان متوجه شد، که آلومینیوم وارداتی از چین و هند به ایران آلومینیوم خالص، موسوم به آلومینیوم شیمیایی نیست، بلکه از نوع معمولی است.

آلومینیوم شیمیایی مصارف نظامی دارد و به عنوان نمونه برای ساخت ترکیبات سفالی که در زره و موشکها به کار می رود.

پولی که ایران بابت خرید آلومینیوم از هند و چین می پردازد کمتر از یک چهارم قیمت آلومینیوم شیمیایی است.

آلیاژهای آلومینیومی را می توان در ساخت لوله سانتریفیوژهای غنی سازی اورانیوم به کار گرفت. اگرچه اکثر سانتریفیوژها از ترکیبات کربنی ساخته شده اند، ولی برای ساخت سانتریفیوژهای کنونی ایران از آلومینیوم استفاده شده است.
چین بزرگترین تولید کننده و مصرف کننده آلومینیوم در جهان در دو ماه گذشته ۳۰ هزار تن آلومینیوم به ایران صادر کرده است.

اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۲ شرکت ایرالکو را - که از هند قرص های آلومینیوم خریداری می کند - به دلیل فروش آلومینیوم به شرکت فن آوری سانتریفیوژ ایران (موسوم به تستا، وابسته به سازمان انرژی اتمی ایران) مورد تحریم قرار داده است.

مقامات برجسته وزارت معادن هند، که شرکت دولتی نالکو، فروشنده آلومینیوم به ایران، تحت نظر این وزارتخانه کار می کند، گفت که هند هیچ چیزی علیه تجارت آلومینیوم با ایران ندارد. ما سی هزار تن قرص آلومینیوم به شرکت ایرالکو در ایران فروخته ایم که ارسال آن از اول ماه اوت آغاز شده است.

یکی از مقامات دولت هند، که نمی خواست نامش فاش شود، به خبرنگار رویترز گفت که دولت هند از صادرات به ایران حمایت می کند.
XS
SM
MD
LG