لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۴۹

انتقادها از «دروغگویی» وزیر کشور درباره حجاب‌بان‌های مترو ادامه دارد


حجاب‌بان‌های مستقر در ایستگاه‌های متروی تهران
حجاب‌بان‌های مستقر در ایستگاه‌های متروی تهران

همزمان با افزایش انتقادها از سخنان وزیر کشور درباره «خودجوش‌» بودن حجاب‌بان‌های مترو، یکی از احزاب سیاسی در ایران او را به «دروغگویی» متهم کرد. در همین حال، رخشان بنی‌اعتماد، کارگردان شناخته‌شده، در مراسمی عمومی بدون حجاب اجباری ظاهر شد.

حزب ندای ایرانیان در نامه‌ای خطاب به رئیس قوه قضائیه، از «بدعت خطرناک» احمد وحیدی، وزیر کشور، در صدور «محرمانه» دستورالعمل برای استقرار حجاب‌بان‌ها و «دروغگویی» او دراین باره انتقاد کرد.

این حزب اصلاح طلب از غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، پرسیده است: «دروغ، گناهی بزرگ‌تر و نابخشودنی‌تر است یا بی‌حجابی؟»

حزب ندای ایرانیان این پرسش را نیز مطرح کرد که «دروغگویی یکی از مقامات سیاسی کشور یا شال نداشتن یک دختر، کدام یک بنیان‌های یک جامعه را مانند موریانه سست می‌کند و بی‌اعتمادی را بیشتر دامن می‌زند؟»

در پی اظهار بی‌اطلاعی احمد وحیدی، وزیر کشور، درباره چگونگی حضور حجاب‌بان‌ها در مترو، روزنامه اعتماد روز یکشنبه پنجم آذر، بخشی از دستورالعمل «خیلی محرمانه» او را در این مورد منتشر کرد.

احمد وحیدی در این بخشنامه، به تاریخ ۹ خرداد سال جاری، در راستای برخورد با زنان بدون حجاب اجباری، از جمله خواستار استقرار حجاب‌بان‌ها در مترو شده بود.

انتشار این سند موجب شد که دادستان تهران بلافاصله علیه روزنامه اعتماد اعلام جرم کند و پرونده قضایی تشکیل دهد.

همزمان شماری از رسانه‌ها و فعالان سیاسی و رسانه‌ای هم خواستار «استیضاح» و «استعفای» احمد وحیدی از «پست وزارت کشور» شده‌اند.

محمد مهاجری، فعال سیاسی نزدیک به اصولگرایان، در یادداشتی در کانال تلگرام خود خواستار استعفای وزیر کشور شد و نوشت: «آقای احمد وحیدی! تجربه دو سال اخیر نشان داد مرد سیاست نیستید و پست وزارت کشور، پوست خربزه زیر پای‌تان بوده. استعفا بدهید.»

بهروز عزیزی، خبرنگار، هم خواستار «استیضاح» احمد وحیدی از سوی مجلس شورای اسلامی شد. او در صفحه ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «اگر مجلس انقلابی، به واقع خانه ملت بود باید به فوریت وزیر کشور را بابت این دروغ استیضاح می‌کرد! کسی که درباره مساله حاشیه‌ای حجاب دروغ می‌گوید صلاحیت برگزاری انتخابات را دارد؟»

روزنامه اطلاعات پیشتر روز دوشنبه ششم آذر، نوشته بود: «وزیر نباید خلاف کاری که انجام داده با مردم کشورش سخن بگوید. خاصه در این ایام و روزگار که بار سهمگین تورم و تحریم کمر خانواده‌های ایرانی را خم کرده است.»

همزمان با بالاگرفتن انتقادها از برخورد حاکمیت با مخالفان حجاب اجباری، رخشان بنی‌اعتماد، کارگردان شناخته‌شده، در مراسم سوگواری بیتا فرهی، هنرپیشه درگذشته، بدون حجاب اجباری شرکت کرد.

خانم بنی‌اعتماد سال گذشته و در جریان اعتراضات سراسری با انتشار ویدیویی، بدون حجاب اجباری از سرکوب معترضان به وسیله حکومت ایران انتقاد کرده بود.

از سوی دیگر، منابع حقوق بشری از بازداشت نیلوفر غزاله و محمدعلی مقیمی (رهاب)، زوج فعال در حوزه گردشگری، در اصفهان خبر داده‌اند.

از اتهام و محل نگهداری این زوج خبری منتشر نشده است.

به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نیلوفر غزاله پیشتر به اتهام « انتشار عکس‌های بدون حجاب» به پنج سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

عفو بین‌الملل به تازگی در بیانیه‌ای، حجاب اجباری در ایران را ابزاری برای «نقض گسترده و سیستماتیک حقوق بشر زنان و دختران» خوانده و از آن انتقاد کرده است.

این نهاد از کشورهای جهان خواست که با توسل به راهکارهای قوانین بین‌المللی، مقامات حکومت ایران را به دلیل «دستور، برنامه‌ریزی و نقض گسترده و سیستماتیک حقوق بشر زنان و دختران» به وسیله اعمال حجاب اجباری پاسخگو قرار دهند.

XS
SM
MD
LG