لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۱۴

یک متهم فساد اقتصادی ملقب به «سلطان قیر» در ایران اعدام شد


حمید باقری درمنی به فساد فی‌الارض از طریق کلاهبرداری متهم شده بود.
حمید باقری درمنی به فساد فی‌الارض از طریق کلاهبرداری متهم شده بود.

دادسرای عمومی و انقلاب تهران از اجرای حکم اعدام حمیدرضا باقری درمنی، ملقب به «سلطان قیر»، در ایران خبر داد.

حکم حمیدرضا باقری درمنی که به جرم افساد فی‌الارض از طریق تشکیل شبکه کلاهبرداری و رشاء به اعدام محکوم شده بود، بامداد روز شنبه یکم دی‌ماه به اجرا گذاشته شده است.

دادسرای عمومی و انقلاب تهران درباره پرونده باقری درمنی و مرتبطین او اعلام کرد که این پرونده با شکایت شرکت پالایش نفت جی، بانک ملی، بانک گردشگری، صرافی اقتصاد نوین، و سامان مجد در دادسرای عمومی و انقلاب تهران رسیدگی شد.

حکم اعدام حمیدرضا باقری درمنی، یکی دیگر از متهمان پرونده‌های اقتصادی اخیر در ایران، در آذر ماه از سوی دیوان عالی کشور تایید شده بود. رسانه‌های داخل ایران از او به عنوان «سلطان قیر» یاد می‌کردند.

حمیدرضا باقری درمنی متهم ردیف اول پرونده «فساد اقتصادی» بود که با اتهامات فساد فی الارض از طریق کلاهبرداری، پرونده‌اش در ۹ جلسه در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به صورت علنی مورد رسیدگی قرار گرفت.

پیش از این محمود علیزاده طباطبایی، وکیل باقری درمنی، به خبرگزاری دولت ایران گفته بود که در حالی با پرونده باقری درمنی مانند اخلالگران اقتصادی اخیر برخورد می شود که موکل او از سال ۹۳ در زندان به سر می برد و اصلاً ربطی به ماجراهای اخیر ندارد.

همچنین غلامحسین محسنی اژه‌ای نیز به خبرنگاران گفته بود که اتهامات باقری درمنی و کلاهبرداری های او مربوط به سالیان قبل بوده و این پرونده در شعبه ویژه رسیدگی نشده است؛ چون استناد به ماده ۲۸۶ قانون ارتشا و اخلال در نظام نبود و به استناد ماده ۴ قانون تشدید مجازات و ارتشا در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب رسیدگی شده است.

در حالی که حکم اعدام این متهم به اتهام «فساد فی‌الارض» تایید و او روز شنبه اعدام شد، کارشناسان معتقدند که فساد در ایران گسترده تر از آن است که دادگاه ها بتوانند تاثیری بر آن بگذارند.

ایران یکی از بالاترین آمارهای اعدام در جهان را دارد و در گذشته هم بازرگانان و مقام های سابق متهم به فساد را محاکمه و اعدام کرده است.​

در آخرین مورد از این اعدام‌ها و در آبان ماه امسال احکام اعدام وحید مظلومین (سلطان سکه) و محمد اسماعیل قاسمی، از متهمان پرونده «اخلال در نظام اقتصادی» در ایران، با وجود انتقادهای حقوقی به احکامشان اجرا شد.

نهادهای حقوق بشری می گویند که پرونده های این احکام اعدام روند طبیعی نداشته و مقامات قضایی را به سیاسی کاری متهم می کنند. در ماه‌های اخیر همزمان با تحریم های آمریکا اعتراضات گسترده ای در ایران صورت گرفت. منتقدان حکومت می‌گویند که مقامات جمهوری اسلامی سعی دارند تا با اعدام برخی «دانه‌درشت»ها، فشار را از روی خود بردارند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG