لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۲۵

درخواست دو نهاد بین‌المللی از ایران برای لغو اعدام ۱۲ زندانی مرتبط با مواد مخدر


یکی از اعدام‌های انجام شده در ملاءعام در ایران
یکی از اعدام‌های انجام شده در ملاءعام در ایران

«دیده‌بان حقوق بشر» و «عفو بین‌الملل» از ایران خواسته‌اند اعدام ۱۲ نفر را لغو کند که قرار است روز ۲۵ دی ‌ماه برای جرایمی در ارتباط با مواد مخدر در زندان مرکزی کرج اعدام شوند.

«دیده‌بان حقوق بشر» در گزارش سال ۲۰۱۶ خودبه عملکرد بیش از ۹۰ کشور از جمله ایران در زمینه حقوق بشر پرداخته است و در آن موضوع تعداد بالای اعدام‌ها در ایران اشاره شده است.

با وجود وعده‌های مکرر تهران در کاهش تعداد بالای اعدام‌ها، سازمان‌ها و محافل حقوق بشری می‌گویند جمهوری اسلامی ایران هنوز پیشرفت ملموسی در این زمینه نکرده است.

بنا به گزارش‌ها، مقامات زندان کرج دست‌کم ۱۲ زندانی محکوم به مرگ را در روز ۱۹ دی‌ ماه به سلول‌های انفرادی برده و به آنها اعلام کرده‌اند که بزودی اعدام خواهند شد.

از سوی دیگر «کنث راث»، مدیراجرایی دیده‌بان حقوق بشر می‌گوید از نظر نگران‌کننده بودن، دوران ما منحصر به‌فرد است زیرا ظهور رهبران عوام‌فریب(پوپولیست) در دنیا، تهدیدات فوق‌العاده‌ای را متوجه حقوق بشر می‌کند.

آقای راث می‌گوید: «بومی‌گرایی، ضدیت با خارجی‌ها، نژادپرستی، اسلام‌هراسی و زن ستیزی، به صورت نگران کننده‌ای گسترش یافته است. اگر عدم تحمل دیگران غالب بشود این خطر وجود دارد که جهان وارد دوران تاریکی شود.»

او معتقد است حملات تروریستی در غرب موجب ترس و تردید شده و این احساس را در مردم تقویت کرده که حکومت‌ها و نخبگان نگرانی‌های مردم را نادیده بگیرند: «این به فضای نارضایتی‌ دامن زده و بعضی از سیاستمدارها با سوءاستفاده از آن خود را مطرح می‌کنند.»

کنث راث اضافه می‌کند: «علمداران این نهضت ماری لوپن در فرانسه و هرت ویلدرز در هلند هستند. اما همین تعصب و عدم تحمل در جریان «برگزیت» بریتانیا هم بود و در حرف‌های «ویکتور اوربان» در مجارستان و «یاروسواو کوچینسکی» در لهستان؛ همچنین از احزاب دست راستی آلمان گرفته تا یونان.»

«لری ساباتو» از مرکز سیاست در دانشگاه ویرجینیا هم می‌گوید: «هرکسی که دلش برای دمکراسی می‌تپد الان باید نگران باشد. چون اغلب هر اتفاقی در ایالات متحده یا بریتانیا می‌افتد، در دمکراسی‌های دیگر ‌هم طنین پیدا می‌کند و تکرار می‌شود مثل فرانسه، آلمان و سایرین.»

کنث راث، مدیراجرایی دیده‌بان حقوق بشر همچنین از رهبران « قلدرماب» روسیه، ترکیه، فیلیپین، مصر و چین انتقاد می‌کند و می‌گوید این رهبران به طور فزاینده‌ای در حال جای‌گزینی «حکومت پاسخ‌گو» و «حکم قانون» با حاکمیت فردی خودشان هستند.

راث همچنین در مورد آن دسته از رهبران آفریقایی هشدار داد که محدودیت‌های دوره‌ای تصدی مقام اجرایی را از بین برده‌ و یا دوره خود را تمدید کرده‌اند و چندتایی از آنها نیز اعلام کرده‌اند که از دادگاه جرایم بین‌المللی بیرون می‌آیند.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG