سهیل عربی، زندانی سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ، در هشتمین روز اعتصاب غذای خود در اعتراض به محرومیت از حق درمان و حق مرخصی یا تائید درخواست آزادی مشروط اعلام کرده است با مراجعه به واحد مدد کاری زندان تهران بزرگ در خواست اعاده دادرسی بر پرونده این زندانی سیاسی برای مراجع قضائی ارسال شده است.
وبسایت حقوق بشر در ایران روز پنجشنبه ۲۱ فرودین با انتشار این خبر اعلام کرده است که این زندانی سیاسی در نامهای سرگشادهای گفته است، تا زمانی که یک قاضی عادل و بی طرف پرونده او را بررسی کند اعتصاب خود را اعتصاب غذای خشک به تَر تبدیل خواهد کرد. او دلیل دیگر این تغییر اعتصاب غذا را نیز نگرانی مادرش فرنگیس مظلوم و مسئولیت پدرانهاش عنوان کرده است.
سهیل عربی در نامه سرگشاده خود میگوید، پس از گذشت حدود ۷ روز اعتصاب غذای کامل با فراخوانده شدن به واحد مددکاری زندان تهران بزرگ درخواست اعاده دادرسی و تجدید نظر خواهی او، مشروط به آن که چند جرعه آب بنوشد به مراجع قضائی ارسال شده است.
این زندانی سیاسی میگوید: «شک ندارم اگر یک قاضی عادل و بی طرف این پرونده را بررسی کند و به آن رسیدگی کند قطعا حکم برائت صادر خواهد کرد.»
سهیل عربی فعال مدنی زندانی در ایران پیش از این نیز در تاریخ ۲۶ اسفند در اعتراض به محرومیت وی از حق درمان، شرایط نامساعد زندان و تداوم حبس خود دست به اعتصاب غذا زده بود که روز پنجشنبه ۷ فروردین ماه با وعده مسئولین زندان مبنی بر اعزام وی به بیمارستانی خارج از زندان به اعتصاب خود پایان داده بود.
فرنگیس مظلوم، مادر این زندانی سیاسی، نیز به تازگی با انتشار ویدئویی که توسط صدای آمریکا منتشر شده است خواستار آزادی فرزندش سهیل عربی و دیگر زندانیانی «که خطری برای جامعه ندارند» شده بود.
سهیل عربی، عکاس، وبلاگ نویس و فعال مدنی، آذرماه سال ۹۲ توسط سپاه پاسداران بازداشت، در ابتدا به اتهام «سبالنبی و توهین به مقدسات» به اعدام محکوم و پس از مدتی این حکم در تیر ماه ۱۳۹۴ توسط یکی از شعبات دیوان عالی کشور نقض شد. او پس از اعاده دادرسی و نقض حکم، به ۷ سال و نیم حبس محکوم شد اما مجددا در مهرماه سال ۹۸ به غیر از محکومیت قبلی، از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی احمدزاده، به ۳ سال زندان دیگر وتبعید به برازجان محکوم شد.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، روز چهارشنبه ۶ فروردین ماه در یک کنفرانس خبری گفت: «نه تنها از سوریه، که از جمهوری اسلامی ایران هم خواستهایم در این شرایط نه تنها شهروندان آمریکایی، بلکه تمامی کسانی که ناعادلانه به زندان افتادهاند را آزاد کند. این اقدامی بشردوستانه است و گذشته از اینکه این افراد غیرقانونی به زندان افتادهاند، در این شرایط، اصل بشردوستی حکم میکند که از زندان آزاد شوند.»