لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۱۳

کامیل احمدی پژوهشگر بریتانیایی ایرانی‌تبار به‌طور موقت از زندان آزاد شد


کامیل احمدی نویسنده و پژوهشگر علوم اجتماعی ایرانی ـ بریتانیایی
کامیل احمدی نویسنده و پژوهشگر علوم اجتماعی ایرانی ـ بریتانیایی

«کامیل احمدی» نویسنده و پژوهشگر علوم اجتماعی پس از ۱۰۰ روز بازداشت با تودیع وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شد.

شبکه حقوق بشر کردستان روز چهارشنبه ۲۹ آبان با انتشار گزارشی اعلام کرد که این پژوهشگر بریتانیایی ایرانی‌تبار که از حدود ۱۰۰ روز پیش در بازداشت به سر می‌برد، روز دوشنبه ۲۷ آبان با این وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.

همسر آقای احمدی اواخر مرداد ماه در صفحه اینستاگرام خود خبر بازداشت این پژوهشگر را منتشر کرده بود و نوشته بود شعبه یک دادسرای امنیت اوین قرار بازداشت یک ماهه او را صادر کرده است.

«شفق رحمانی» همسر این پژوهشگر علوم اجتماعی پیش از این در گفتگو با صدای آمریکا گفته بود «خواهان آزادی هر چه زودتر همسرم هستم چون فکر نمی‌کنم کارهایی که در گذشته انجام داده است او را متوجه اتهامی کند.»

کامیل احمدی شهروند ایرانی ـ بریتانیایی ساکن تهران است که سال گذشته به دلیل پژوهش‌ها و فعالیت‌هايش در حوزه آسیب‌های اجتماعی با تاکید بر «جنسيت»، «کودکان» و «اقلیت‌ها» برنده جایزه ادبيات و علوم انسانى بنياد جهانى صلح در دانشگاه جرج واشنگتن شده بود.

یکی از آخرین پژوهش‎های کامیل احمدی تحت عنوان «داستان شهر ممنوعه» که در رابطه با جامعه دگرباشان ایرانی است به تازگی توسط انتشارات «مهری» در لندن منتشر شده است.

آقای احمدی به عنوان مردم شناس و پژوهشگر اخیرا با رسانه‌های ایران گفتگوهایی انجام داده بود و از جمله به ایسنا گفته بود که بر اساس پژوهش انجام شده حدود ۱۴ هزار زباله‌‌گرد غیررسمی در کشور وجود دارد و ۸۹ درصد زباله‌گرد‌ها «مهاجران غیرقانونی» هستند.

با وجود آزادی موقت کامیل احمدی نویسنده و پژوهشگر علوم اجتماعی، در حال حاضر چندین تن از شهروندان آمریکایی و غیرآمریکایی از جمله نازنین زاغری، سیامک و باقر نمازی، مایکل وایت، ژیو وانگ، رابرت لوینسون، ارس امیری و کامران قادری، در ایران زندانی هستند.

چندی پیش نیز آسوشیتدپرس در گزارشی درباره رابرت لوینسون، نوشت که «ایران برای نخستین بار به سازمان ملل متحد اطلاع داده است رابرت لوینسون، شهروند آمریکایی و مامور سابق اف‌بی‌آی که حدود ۱۲ سال پیش ناپدید شد، در دادسرای عمومی و انقلاب تهران یک پرونده باز دارد.»

مقامات آمریکا در راستای خواسته‌های دوازده گانه آمریکا از مقامات تهران برای تغییر رفتارشان، بارها از جمهوری اسلامی خواسته‌اند تا آمریکایی‌های دربند در ایران را فورا آزاد کنند.

مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا با انتشار بیانیه‌ای به مناسبت چهلمین سالگرد واقعه اشغال سفارت آمریکا در تهران و گروگان‌گیری دیپلمات‌های آمریکایی، گفت که این رژیم همچنان به بازداشت ناعادلانه شهروندان آمریکا و پشتیببانی از گروه‌های نیابتی گروگان‌گیرش ادامه می‌دهد.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG