در تازه ترین موج از سیل و بارش شدید در ایران، رسانه های ایران از مرگ دست کم پنج نفر در استان لرستان، اعلام حالت فوق العاده در خوزستان و دستور تخلیه ۵۵ روستا خبر می دهند.
خبرگزاری تسنیم درباره کشته ها در سیل لرستان نوشت یک نفر از آنها یک کودک و یکی دیگر از کشته ها یک دختر بیست ساله بود.
در پی هشدار وقوع سیل در استان لرستان، اعلام شده است که باید بیش از۲۳ هزار شهروند دورودی خانههایشان را ترک کنند.
فریبا بهاری سرپرست فرمانداری دورود روز یکشنبه ۱۱ فروردین گفته است که در مجموع ۱۸ هزار و ۸۰۰ نفر در مناطق شهری، سه هزار ۵۰۰ نفر در بخش مرکزی و حدود یکهزار نفر در بخش سیلاخور باید خانههایشان را تخلیه کنند.
گفته میشود برخی روستائیان تخلیه خانهها را منوط به استقرار احشام در کنار محل اسکان خود میدانند که بنا بر اعلام فرمانداری دورود چنین اقدامی امکانپذیر نیست.
بنابر گزارش رسانهها، راه ارتباطی ۴۰ روستا در لرستان مسدود است و ممنوعیت تردد در محور پل دختر به سمت خرمآباد و بالعکس وجود دارد.
گزارشها حاکی از تخریب بخش عمدهای از پلهای ارتباطی در شهرستان پلدختر و بخش معمولان براثر سیل است هلال احمر می گوید که با کمک بالگرد امدادرسانی در حال انجام است.
در پی ادامه بارندگیهای شدید و وقوع سیلابها در ایران، «حالت فوق العاده» در استان خوزستان اعلام و دستور تخلیه ۵۵ روستا نیز در این استان داده شده است.
غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان شامگاه شنبه ۱۰ فروردین گزارش داد که «۳۵ روستا در حوضه کارون و دز و ۲۰ روستا در حوضه کرخه در معرض خطر جدی سیل هستند که تعدادی از این روستاها تخلیه شده و تعدادی دیگر نیز در حال تخلیه هستند.»
وقوع سیل در روزهای اول سال ۹۸ خسارات مالی و جانی فراوانی را به همراه داشته است.
در دو دور قبلی سیل در گلستان و استان های جنوبی ایران بیش از چهل نفر کشته شدند.
توئیتر فارسی وزارت خارجه آمریکا که به درج دیدگاههای دولت آمریکا میپردازد، هفته پیش در پیامی با خانوادههای قربانیان سیل در ایران ابراز همدردی کرد.
بحران سیل در روز دوشنبه پنجم فروردین ماه در حالی در شیراز قربانی گرفت که «سهلانگاری دستگاههای متولی» از جمله دلایل بالا بودن تلفات این سیل عنوان شده و دادستان عمومی و انقلاب شیراز با اعلام اینکه پروندهای در خصوص سیل امروز در دادستانی شیراز گشوده شده، گفت بررسی های اولیه نشان میدهد که «لایروبی» این مسیر انجام نشده است.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در اردیبهشت ماه سال گذشته با اعلام حمایت از مردم ایران گفته بود که «بحرانهای مالی و زیست محیطی را در ایران شاهد هستیم. فساد کشور را فرا گرفته است. رژیم از مردم خود میدزدد.»
همچنین، برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، هم با اشاره به اینکه پس از انقلاب در ایران ۶۰۰ سد «بدون هیچگونه ارزیابی محیط زیستی» ساخته شده است، اعلام کرده بود که رژیم جمهوری اسلامی در چهل سال گذشته منابع آبی کشور را با سوءمدیریت نابود کرده است.