بحران سیل در ایران در حالی ادامه دارد که براساس گزارشها حدود ۴۰۰ شهر و روستا در ۱۵ استان کشور درگیر سیلاب هستند.
بر اساس گزارش ها، در حال حاضر وقوع سیل در استانهای کرمانشاه، لرستان، خوزستان، و چهارمحال بختیاری بیشتر است و وزیر کشور اعلام کرده که بر اثر سیلاب ها تا کنون ۷۸ جاده بین شهری و ۲۱۹۹ جاده روستایی مسدود شدهاند.
اما سیل در روز دوشنبه ۱۲ فروردین خسارات سنگینی را به استان لرستان وارد کرد؛ به طوری که براساس تصاویر منتشر شده وضعیت در شهرهای خرمآباد، الشتر، نورآباد، پلدختر، و معمولان وخیم است. در شهر معمولان و آب حتی تا بام خانهها بالا آمده است.
استانداری لرستان نیز اعلام کرد که بر اثر طغیان سه رودخانه در خرمآباد، سیلاب گسترده و پرحجم وارد بسیاری از خیابانها، میدانها، خانهها، و ساختمانهای این شهر شده است.
پیشتر نسبت به وقوع سیل در شهر خرمآباد هشدار داده شده بود و حالا مسئولان می گویند بیش از ۱۵۰ هزار نفر از اهالی این شهر و روستاهای اطراف آن باید به مناطق امن منتقل شوند.
همچنین هلال احمر از قطع بودن راههای ارتباطی با شهرستانهای استان لرستان خبر داد و اعلام کرد که وضعیت بسیاری از شهرستانهای لرستان بحرانی است و ارتباط آنها با سایر نقاط این استان کاملاً قطع شده و امکان برقراری ارتباط، حتی از طریق تلفن و بیسیمهای جمعیت هلال احمر، وجود ندارد.
براساس گزارش ها تمام پروازها به لرستان نیز لغو، و فرودگاه خرمآباد بسته شده است.
خبرگزاری ایسنا به نقل از مدیر عامل شرکت آب منطقه ای لرستان گزارش داد که در حال حاضر ۹۸ درصد حجم شش سد مخزنی این استان که ۲۰۶ میلیون مترمکعب حجم آنها در سال بوده، پر است و تا کنون پنج سد کزنار، هاله، خان آباد، ایوشان، و مروک سرریز کرده اند.
براساس این گزارش سیلابی که امروز ١٢ فروردین ماه رخ داده هم از نظر حجم آب و هم از لحاظ میزان دبی (حجم آب جابجاشده از یک مقطع مشخص در مدت زمان مشخص) و هم از لحاظ خسارت وارده به مراتب بیشتر از سیلاب اول است.
مقامات ایالات متحده بارها نسبت به سوءمدیریت منابع طبیعی ایران و سدسازیهای غیرضروری و بیبرنامه با هدف پر کردن جیب مقامات فاسد رژیم جمهوری اسلامی هشدار داده و آن را از عوامل اصلی بروز بحرانهای زیست محیطی گوناگون، از جمله سیلهای ویرانگر و خشکسالیهای بیسابقه، برشمردهاند.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در اردیبهشت ماه سال گذشته با اعلام حمایت از مردم ایران گفته بود که «بحرانهای مالی و زیست محیطی را در ایران شاهد هستیم. فساد کشور را فرا گرفته است. رژیم از مردم خود میدزدد.»
همچنین، برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، هم با اشاره به اینکه پس از انقلاب در ایران ۶۰۰ سد «بدون هیچگونه ارزیابی محیط زیستی» ساخته شده است، اعلام کرده بود که رژیم جمهوری اسلامی در چهل سال گذشته منابع آبی کشور را با سوءمدیریت نابود کرده است.
وقوع سیل در روزهای اول سال ۹۸ خسارات مالی و جانی فراوانی را به همراه داشته است.
در دو دور قبلی سیل در گلستان و استان های جنوبی ایران بیش از چهل نفر جان خود را از دست دادند.