در حالیکه افت ناگهانی ارزش دلار در ایران موجب واکنشهای متفاوت در ایران شده است، امام جمعه پایتخت ایران در سخنانی این کاهش را «تصنعی» و ساختگی دانست.
ارزش هر دلار آمریکا که در هفته های اخیر به مرز ۲۰ هزار تومان رسیده بود، ناگهان از ابتدای هفته ای که گذشت سقوط کرد بطوریکه رسانه های دولتی مدعی معامله دلار به ارزش ۱۳ هزار تومان شدند.
روز جمعه کاظم صدیقی در نماز جمعه تهران گفت قیمت ارز و طلا سیر نزولی داشته که نباید تصنعی باشد... ما توقع داریم که سیر نزولی ارز ادامه پیدا کند و طوری نباشد که ارزش پول ملی ما همچنان پایین باشد.
این نخستین بار است که یک مقام جمهوری اسلامی، کاهش اخیر ارزش دلار را «تصنعی» عنوان می کند.
همزمان با کاهش ارزش دلار، زمزمه هایی مطرح شد که دولت جمهوری اسلامی ایران در آستانه تحریمهای ماه آینده آمریکا، با اعزام کارگزاران خود در بازار، موج مصنوعی ایجاد کرده تا خریداران عادی دلار را برای فروش به بازار بکشاند.
بیشتر بخوانید:
واکنش داغ کاربران توئیتر به پایین آمدن قیمت ارز در بازار ایران
این ماجرا وقتی علنی تر شد که دربازارهای ارز خرید و فروشی نمی شد و تنها حضور مردم سراسیمه دیده می شد.
پیش از این «استیو هانکه» استاد اقتصاد دانشگاه جانز هاپکینز درباره کاهش ناگهانی ارزش دلار به صدای آمریکا گفته بود کاهش ارزش دلار در ایران پایدار نیست، دولت دخالت دارد.
با اینکه ارزش هر دلار مدتها سه هزار تومان بود، از زمان افزایش فشار آمریکا و خروج از توافق هسته ای، ارزش دلار افزایش یافت بطوریکه به ۲۰ هزار تومان رسید.
ایالات متحده می گوید جمهوری اسلامی با آزمایش موشک بالیستیک و بی ثبات سازی در خاورمیانه، توافق جامع هسته ای را نقض کرده و به همین دلیل پرزیدنت ترامپ از آن خارج شد.
مرداد ماه پرزیدنت ترامپ دور نخست تحریم های هستهای علیه جمهوری اسلامی را بازگرداند و تهدید کرد اگر ایران به فعالیت خود ادامه دهد، تحریمهای نفت و گاز ایران را نیز در ۱۳ آبان باز می گرداند.
پیشتر مایک پمپئو ۱۲ شرط برای توافق با ایران مطرح کرد که شامل توقف غنی سازی اورانیوم، برنامه موشکی، آزادی زندانیان آمریکایی، توقف حمایت از گروه های تروریستی، پایان دخالت در عراق، یمن و سوریه و همچنین پایان تهدید همسایگان و اسرائیل می شود.