لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۲۷

بازداشت ۳۵ نفر هم بازار ارز و طلا را آرام نکرد؛ هر دلار بین ۱۱ تا ۱۲ هزار تومان


به نظر می رسد بازداشت دهها نفر به بهانه مبارزه با مفاسد اقتصادی هم نتوانسته بازار پر تلاطم سکه و ارز را در تهران آرام کند.

روز سه شنبه رئیس پلیس تهران از بازداشت ۳۵ نفر در رابطه با هفت پرونده اقتصادی ارجاع شده به پلیس خبر داد. حسین رحیمی در جمع خبرنگاران درباره برخورد پلیس پایتخت با متخلفان بازار طلا و ارز گفت هفت پرونده بزرگ مفاسد اقتصادی در حوزه‌هایی همچون سکه، ارز، خودرو و موارد دیگر به پلیس تهران ارجاع شده است که تاکنون ۳۵ نفر از مرتبطان با آن احضار و بازداشت شده اند.

به گفته رییس پلیس تهران این افراد با رفتارهای متقلبانه و اعلام قیمت های دروغین، فضای جامعه را ملتهب می کردند.

ادعای رئیس پلیس تهران در حالی است که برخی در فضای مجازی به عملکرد دولت و برخورداری برخی از نزدیکان مقامات حکومتی از امکان دریافت دلار ارزان، به عنوان دلیل اصلی فساد اخیر تاکید دارند.

در روزهای اخیر ارزش دلار از مرز ده هزار تومان گذشت و حتی در روز دوشنبه تا ۱۲ هزار تومان هم در بازار غیر رسمی معامله شد.

با این حال بعد از پیشنهاد ملاقات بدون قید و شرط از سوی پرزیدنت ترامپ کمی ارزش دلار کاهش یافت و برخی خبرگزاری ها از معامله هر دلار حدود ۱۱ هزار تومان خبر دادند.

از روز یکشنبه، ارزش هر دلار آمریکا در بازار غیررسمی ارز ایران از مرز ۱۰ هزار تومان گذشت. این یک رکورد تاریخی برای قیمت دلار است و بنا به گزارش‌های موجود، قیمت سایر ارزها و سکه نیز به بالاترین سطح رسیده است.

در واکنش به این گرانی ها، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در بیانیه ای، گرانی بی سابقه دلار را به «دشمنان» نسبت داد. پیش از این مقامات دولتی وعده داده بودند که نرخ این دلار تغییر نخواهد کرد و مشکلی برای تامین دلار وجود نخواهد داشت.

با این حال افشای فساد در اعطای ارز دولتی به برخی افراد و شرکت‌ها و اعتراف مقامات دولتی به ناکارآمدی سیاست‌های ارزی، در نهایت منجر به تغییر رئیس بانک مرکزی شد و عبدالناصر همتی جانشین ولی‌الله سیف شد.

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، روز دوشنبه ۸ مرداد در بیانیه ای «دشمنان» را مقصر گرانی دلار دانست و اعلام کرد تحولات اخیر در بازار ارز و طلا را که عمدتاً ناشی از توطئه دشمنان کشور و در راستای ایجاد التهاب در اقتصاد و سلب آرامش روانی از مردم است، به دقت زیر نظر دارد.

روز گذشته، دستگاه قضایی ایران هم تلاشی را آغاز کرد تا با دستگیری افرادی که آنها را اخلالگر اقتصادی می‌نامد، مانع «گسترش نابسامانی بازار سکه و ارز» شود.

گرانی های اخیر در ایران در حالی است که پیش بینی می شود از هفته دیگر پرزیدنت ترامپ بخش اول تحریم های هسته ای ایران را که بازار نفت و گاز ایران را هدف می گیرد، باز گرداند.

از سرگیری تحریم‌ها درآمدهای نفتی دولت را کاهش می دهد و اعطای معافیت‌های مالیاتی به سرمایه گذاران داخلی حتی اگرهم از سوی سرمایه گذاران پذیرفته شود، باعث کاهش بیشتر درآمدهای دولت خواهد شد.

ایران در سال‌های اخیر بخش عمده ای از درآمدهای نفتی و غیر نفتی خود را صرف هزینه‌های غیر ملی در خاورمیانه کرده که از جمله موجب بی ثباتی سیاسی در منطقه و نزول سطح زندگی مردم در ایران شده است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG