لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۳۳

آمريکا: اقتصاد ایران به دليل تحریم‌ها همچنان آشفته است


جک لو، وزیر خزانه داری ایالات متحده
جک لو، وزیر خزانه داری ایالات متحده
وزیر خزانه‌داری ایالات متحده روز چهارشنبه گفت اقتصاد ایران به دلیل تحریم‌ها بخاطر اختلاف بر سر برنامه هسته‌ای تهران آشفته است و آمریکا برای امضای یک «توافق بد» به منظور جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای عجله‌ نخواهد کرد.

جک لو در سخنانی در نشست گروه توسعه اقتصادی مشترک آمريکا و اسرائيل در اورشليم با بیان این که برداشتن موقت تحریم‌ها محدود بوده است، گفت «ایران از ناحيه تحریم‌هايی که باقی مانده، تنها از نظر فروش نفت، در حال از دست دادن مقدار قابل توجهی (از درآمدهای ناشی از صادرات نفت) است که ارزش آن بيش از لغو تحریم‌های موقتی است که دريافت کرده است.»

وی در ادامه گفت «در حالی که به آخرين ماه مورد توافق برای مذاکرات نزديک می‌شويم، اقتصاد ایران در حالت آشفتگی قرار دارد، که جمهوری اسلامی را در وهله اول واداشت به پای میز مذاکره بيايد.»

آقای لو گفت چنین فشار مستمری به ایالات متحده و متحدانش در گروه ۱+۵، این فرصت را می‌دهد که مذاکره با ایران را تا رسيدن به توافقی دنبال کند که در مورد صلح آمیز بودن کامل اهداف برنامه هسته‌ای ایران به جامعه بین‌المللی اطمینان کامل بدهد.

وزیر خزانه‌داری آمريکا گفت «ما با صبر و حوصله زمان لازم را صرف خواهيم کرد تا اين فرآيند به درستی پيش رود، و برای رسيدن به توافقی بد عجله نخواهيم کرد. به توافق نرسيدن بهتر از يک توافق بد است

ایران و شش قدرت جهانی – ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان – در تلاش برای رسیدن به توافقی نهایی بر سر برنامه هسته‌ای ایران تا پيش از مهلت تعیین شده در توافق موقت آذر ماه ۱۳۹۲ هستند که ۲۹ تیرماه به پایان می‌رسد.

دور پنجم گفتگوهای ایران و غرب به هدف تهیه پیش‌نویس توافق جامع و نهایی روز سه‌شنبه در وین از سر گرفته شد. این تلاش‌ها به اين دليل از سر گرفته می‌شود تا از تبديل بن بستی طولانی به جنگی تمام عيار در خاورميانه پيشگيری شود.

اسرائیل نگران آن است که قدرت‌های جهانی برای جلوگیری از توسعه سلاح‌های هسته ای ایران به اندازه کافی اقدام نکرده‌اند.

اسرائیل همچنين در مورد چشم انداز همکاری نزدیک‌ترین متحدش، يعنی ایالات متحده، با آنچه که آن را «کشنده‌ترین دشمن» خود می‌داند، يعنی ایران، برای مقابله با تجزیه فرقه‌ای عراق، ابراز نگرانی کرده است.

آقای لو در این زمینه با بیان این که ایالات متحده در مورد «وضعیت خطرناک» عراق نگران است، گفت آمریکا در طول سال گذشته به طور پیوسته کمک‌های امنيتی خود را به حکومت عراق افزایش داده است. وی افزود «در حالي که رئيس جمهوری در مورد گام‌های بعدی تصمیم می‌گيرد، اجازه دهید من به روشنی بگويم که این در درجه اول یک چالش نظامی نیست.»

وزیر خزانه‌داری آمريکا همچنین گفت در حالی که واضح است عراق، برای مهار شتابگيری گروه‌های افراطی و تقویت توانایی‌های نیروهای امنیتی خود، نياز به کمک بیشتری دارد اما بر این نکته تاکید کرد هیچ راه حل نظامی وجود ندارد که بتواند مشکلات عراق را حل کند.

بنابر اظهارات وزیر خزانه‌داری آمريکا، هر اقدامی که ایالات متحده در نظر می‌گيرد، بايد همراه با تلاش جدی و صادقانه رهبران عراق در جهت حکومت کردن به شیوه ای غیر فرقه ای باشد، ثبات و وحدت بين جمعیت های مختلف را افزایش دهد، برای نیروهای امنیتی ظرفیت سازی و بر روی آن سرمایه گذاری کند ، و به شکایات به حق جوامع سنی، کرد و شیعه رسیدگی کند.

لو همچنین در مورد بهبود اقتصادی ایالات متحده، که اکنون در سال پنجم آن هستيم، ابراز خوشبینی کرد.

او در اين زمينه گفت «پس از یک زمستان سخت که رشد سه ماهه اول را محدود کرده بود، ما در انتظار اين هستيم که آن قدرت اقتصادی زير ساختی کشور، که سال پيش مشهود بود، در نيمه دوم سال جاری نتيجه دهد، و داده های اقتصادی سه ماه گذشته دليل اين خوش بینی است.»
XS
SM
MD
LG