در طول تاریخ حیات جمهوری اسلامی هیچ دولتی وجود نداشته که رکوردهای پیشین را جابجا نکند و دولت رئیسی هم نشان داد ثبت رکوردهای تازه در دولت سیزدهم نیز ادامه خواهد داشت.
بر همین اساس مرور آمارهای تورم در ۷۵ سال گذشته نشان میدهد عملکرد دولت سیزدهم نسبت به دولتهای قبلی رکوردشکنی داشته است و روند صعودی نرخ تورم و نوسانات ارز باعث شده است تا مشکلات اقتصادی مردم برای تهیه کالاهای اساسی هر روز سختتر شود.
به گزارش تجارت نیوز نرخ تورم ماهانه ایران در آذر ماه ۱۴۰۱، ۴۸.۵ درصد بوده است. این مقدار، تورم سال ۱۴۰۱ را به ۴۵ درصد رسانده است. هنوز از تورمی که در نیمه دهه هفتاد رخ داد، بیشتر نیست، اما اگر به جای آخرین مقدار، متوسط چهار سال منتهی به سال جاری را در نظر بگیریم، خواهیم دید فشار تورمی که در حال حاضر تجربه میشود، در ۷۵ سال گذشته بیسابقه بوده است.
اگر تغییرات تورم را به تفکیک گروههای کالایی بررسی کنیم با مقادیر بیسابقه تورم در مواردی مانند روغن و چربی (۲۵۰%)، لبنیات و تخم مرغ (۸۴%) و نان (۷۴%) در اقلام خوراکی و همینطور مواردی مانند بهداشت و درمان (۵۲%)، مسکن (۴۲%) و آموزش (۳۲%) از خدمات عمومی و پایه مواجه می شویم.
در همین رابطه احسان سلطانی، اقتصاددان آذرماه ۱۴۰۱ در یادداشتی که در اعتماد منتشر شد، نوشت: اساس آمارهای دولت، نرخ تورم سالانه غذا (خوراکی ها) در آبان ۱۴۰۱ به ۶۳.۴ درصد رسید که از جنگ جهانی دوم بی سابقه است.
در بازار ارز نیز دولت رئیسی دنبالهروی دولت روحانی شد تا رکوردهای جدیدی ثبت شود. افزایش قیمت ارز در دولت سیزدهم به برکناری رئیس کل بانک مرکزی منجر شد؛ مدیری که بانک مرکزی را با دلار ۲۷ هزار تومانی تحویل گرفت و با دلار ۴۳ هزار تومانی به جانشین خود تحویل داد.
دولت ابراهیم رئیسی در فروش بنزین هم آمار عجیبی ثبت کرده و آن طور که روزنامه دولتی ایران میگوید در ماههای گذشته شاهد بیسابقهترین تخفیف در فروش بنزین بودیم و دولت آن را به کمتر از نیمی از قیمت واقعی صادر کرد.
رکورد توزیع گسترده و متوازن فقر نیز شکسته شد و در ادامه دولت روحانی که خط فقر را به ۱۰ میلیون تومان رسانده بود، دولت رئیسی آن را تا ۱۸ میلیون تومان افزایش داد تا عملا بالغ بر نیمی از جمعیت کشور زیر خط فقر قرار بگیرند و یک سوم جمعیت کشور به زیر خط مطلق فقر هدایت شوند.