پس از انتشار خبر تایید و ابلاغ حکم اعدام برومند نجفی، محیطبان کرمانشاهی، طی روزهای گذشته از سوی دیوان عالی جمهوری اسلامی ایران گروهی از ورزشکاران و هنرمندان با هشتگهای گوناگون با اجرای حکم اعدام این محیطبان مخالفت کردهاند.
این ورزشکاران و هنرمندان با انتشار متنهایی در توئیتر خود و استفاده از هشتگهای همچون «نه به اعدام برومند نجفی» و «برومند نجفی» به صدور و ابلاغ این حکم در توئیتر واکنش نشان دادند و به آن اعتراض کردند.
وریا غفوری، کاپیتان تیم استقلال، روز سه شنبه ۲۸ دیماه در اعتراض به صدور این حکم در توئیتر خود نوشت: «چشمان حیوانات حیات وحش کشورمان، نگران محیط بان کرمانشاهی است.»
هومن حاجی عبداللهی، بازیگر، مجری تلویزیون، و صداپیشه ایرانی نیز با انتشار این متن در توئیتر خود تایید و ابلاغ حکم اعدام برومند نجفی اعتراض کرد.
آزاده مختاری، خبرنگار و دبیراجتماعی رکنا، در توئیتر نوشت: «حکم اعدام برای محیط بانی که سعی داشت از حیات وحش و محیط زیست ایران، در برابر شکارچیان محافظت کند! بی تفاوت نباشیم!»
خبرگزاری ایسنا روز سهشنبه ۲۱ دیماه، با اعلام تایید خبر حکم اعدام برومند نجفی، به نقل از فرمانده یگان حفاظت محیط زیست جمهوری اسلامی ایران نوشت، علیرغم پیگیریهای قضایی صورت گرفته و تلاش گروهی وکلای مدافع پرونده محیطبان برومند نجفی، در خصوص جان باختن یک فرد در منطقه حفاظت شده بیستون استان کرمانشاه، دیوان عالی کشور، حکم دادگاه بدوی در خصوص قصاص محیط بان برومند نجفی را تایید و ابلاغ کرد.
بنا بر این گزارش ۱۴ مرداد سال ۱۳۹۹ در جریان مواجهه نیروهای اجرایی یگان حفاظت محیط زیست با سرنشینان یک دستگاه خودرو پراید یک نفر از سرنشینان این خودرو به دلیل تیراندازی که صورت گرفته جان خود را از دست داد. این اتفاق در منطقه حفاظت شده بیستون و در حد فاصل روستای «سهچک» و پادگان حاجی آباد رخ داد و محیط بان برومند نجفی به اتهام قتل زندانی و آبان ماه سال جاری به قصاص محکوم شد.
اسماعیل کهرم، کارشناس ارشد محيط زيست که مخالف استفاده و حمل اسلحه توسط محیاطبانان ایرانی است پیشتر به صدای آمریکا گفت: «اسلحه تحریک کننده است و اگر اسلحه دست محیطبان نباشد آنها میتوانند، از روی ماشین متخلف را بشناسند، به حوزه قضائیه گزارش بدهند و قوه قضائیه تحقیق کند این افراد چه کسانی بودند و با یک جریمه سبک مسئله حل میشود، کار به کشت و کشتار نمیرسد.»
بر اساس اطلاعات موجود شمار اندک محیطبانان ایران در قیاس با استانداردهای جهانی در برابر سیل عظیم باندهای غیرمجاز شکار حیوانات حیات وحش، یکی از عوامل اصلی ویرانی محیط زیست ایران اعلام شده است.
کارشناسان معتقدند عدم حمایت قضایی از محیط بانان باعث شده که شکارچیان غیرمجاز جسورانه تر به اعمال خلاف قانون خود بپردازند.