اسماعیل کهرم ضمن ابراز تاسف از به قتل رسیدن دو محیطبان ایرانی به نامهای «مهدی مجلل» و «میکاییل هاشمی» در منطقه فیله خاصه زنجان میگوید مقررات خاصی برای حفاظت کافی از محیطبانها در ایران وجود ندارد.
اسماعیل کهرم، کارشناس ارشد محيط زيست در رابطه با قتل این دو محیطبان ایرانی توسط دو شکارچی غیرمجاز به صدای آمریکا گفت، این دو محیط بان در زمان گشت با یک خودرو نیسان مواجه میشوند که دو سرنشین این خودرو که ساکنان آن منطقه بودند پس از مطلع شدن از حضور ماشین محیط زیست از منطقه فرار میکنند اما در فرصتی مناسب باز میگردند و به ماشین محیطبان شلیک میکنند.
به گفته آقای کهرم، مهدی مجلل و میکاییل هاشمی در این تیراندازیها زخمی میشوند و دو شکارچی غیرمجاز به جای آنکه آنها را به مراکز بهداشتی برسانند این دو محیطبان را از ماشین پیدا کرده و تیر خلاص به آنها میزنند.
وی با اشاره به اینکه در این حادثه تا کنون سه نفر بازداشت شدهاند به صدای آمریکا گفت، نیروهای محیطبانی به فردی که در آن منطقه حضور داشته مشکوک میشوند و پس از بازداشت او مشخص میشود دو شکارچی غیرمجاز ساکنین دهکده فیله خاصه هستند که در حال حاضر بازداشت و به قتل مهدی مجلل و میکاییل هاشمی اقرار کردهاند.
بنا بر اخبار منتشر شده در شبکههای اجتماعی و رسانههای داخلی ایران، روز دوشنبه ۱۶ فروردین ماه دو نفر از محیطبانان زنجان به نامهای مهدی مجلل و میکاییل هاشمی، در حین تعقیب و گریز یک خودروی نیسان در منطقه حفاظتشده فیلهخاصه با شلیک شکارچیان غیرمجاز جان خود را از دست دادند.
چاره چیست؟
به گفته آقای کهرم در طول ۴۲ سال گذشته ۱۴۵ محیطبان کشته و دستکم ۳۱۰ نفر دیگر نیز مجروح شدهاند، جراحاتی که برخی از آنها مادام العمر هستند.
این کارشناس مسائل محيط زيست در توضیح راه چارهای برای این معضل قدیمی گفت: «باید سلاح را از دست محیطبان بگیرند؛ اگر چنانچه سلاح جان محیطبان را حفظ میکرد ما ۱۴۵ محیطبان مقتول نداشتیم و از طرفی دیگر نه تنها (اسلحه) جان محیطبان را حفظ نکرده، بلکه این قانون حمل سلاح حیات وحش را هم در این مملکت حفظ نکرده و تمام جمعیت حیات وحش ما را از بین برده است.»
آقای کهرم که مخالف استفاده و حمل اسلحه توسط محیاطبانان ایرانی است به صدای آمریکا گفت: «اسلحه تحریک کننده است و اگر اسلحه دست محیطبان نباشد آنها میتوانند، از روی ماشین متخلف را بشناسند، به حوزه قضائیه گزارش بدهند و قوه قضائیه تحقیق کند این افراد چه کسانی بودند و با یک جریمه سبک مسئله حل میشود، کار به کشت و کشتار نمیرسد.»
بر اساس اطلاعات موجود شمار اندک محیطبانان ایران در قیاس با استانداردهای جهانی در برابر سیل عظیم باندهای غیرمجاز شکار حیوانات حیات وحش، یکی از عوامل اصلی ویرانی محیط زیست ایران اعلام شده است.
کارشناسان معتقدند عدم حمایت قضایی از محیط بانان باعث شده که شکارچیان غیرمجاز جسورانه تر به اعمال خلاف قانون خود بپردازند.