بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت ایران، در شبانهروز گذشته ۱۱ هزار و ۸۵۱ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور شناسایی شدند که ۶۹۷ نفر از آنها بستری شدند.
همچنین پس از ۴۷ روز، رنگ قرمز به نقشه شیوع کرونا بازگشت. شهرستان اردکان در یزد که پیشتر به رنگ نارنجی درآمده بود، نخستین شهری است که پس از انتشار امیکرون در ایران به وضعیت قرمز (بسیار پرخطر) درمیآید و ۸ شهرستان نیز در وضعیت نارنجی قرار گرفتهاند.
دبیر کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری مقابله با کووید-۱۹ در ایران گفت «در شاخه بالارونده هستیم و این شاخه حالا حالاها بالا میرود.»
مسعود یونسیان گفت روزی میرسد که تختها پر شوند و سه رقمی شدن مرگها هم «خیلی دور از ذهن» نیست.
او تأکید کرد که اگر بازگشاییهای انجام شده همین امروز متوقف شود، تا نیمه بهمن ماه نتیجه آنچه را که در یک ماه گذشته انجام شده است، خواهیم دید.
مسعود یونسیان گفت: «زمانی به محدود کردن بازگشاییها فکر میکنیم که در اوج قله قرار گرفتهایم.»
یک عضو کمیته علمی کشوری کرونا در ایران میگوید از آنجایی که بسیاری از افراد مبتلا برای دادن تست مراجعه نمیکنند، به آمار ارائه شده نمیتوان «چندان اعتماد» کرد. پیام طبرسی گفت زمانی که آمار مبتلایان به این اندازه افزایش پیدا میکند، میزان بستری در آی سی یو نیز طبیعتا بالا خواهد رفت. او وضعیت پیش رو را «غیرقابل پیشبینی» توصیف کرد.
این عضو کمیته علمی کشوری کرونا تأکید کرد که تعداد مبتلایان کرونا هر روز ۴۰ تا ۵۰ درصد افزایش پیدا میکند و انتظار میرود شمار مبتلایان پنجرقمی شود.
دادههای «دنیای ما در قالب آمار» نشان میدهد شمار تستهای روزانه در ایران به ازای هر هزار نفر و در مقایسه با چند کشور دیگر در منطقه بالا نیست.
از طرفی به رغم تأکید مقامات بهداشتی بر تزریق دز سوم در شرایط شیوع امیکرون، رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت ایران نسبت به کاهش میزان تزریق واکسن در کشور ابراز نگرانی کرده و میگوید آمار تزریق روزانه متوسط ۵۲۰ هزار دز است.
محسن زهرایی افزود نزدیک به ۶ میلیون نفر از افراد واجد شرایط برای تزریق واکسن مراجعه نکردهاند و نزدیک ۷ میلیون نفر نیز در تزریق دز دوم خود تأخیر دارند.
او افزود «اگر اجازه دهیم که امیکرون در کشور گردش کند، همواره این خطر وجود دارد که سویههای خطرناکتری هم ایجاد شوند.»