شمار مبتلایان روزانه کرونا در ایران در آمار رسمی به سرعت بالا رفت و اکنون به بالای ۷ هزار نفر رسیده است. وزارت بهداشت ایران از روز ۳ بهمن تا ۴ بهمن ، ۷ هزار و ۶۹۱ بیمار جدید بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ را تأیید کرد.
به این ترتیب، مجموع مبتلایان کرونا در ایران به ۶ میلیون و ۲۵۸ هزار و ۱۸۱ نفر رسید.
همچنین در ۲۴ ساعت گذشته، ۲۱ بیمار دیگر جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان کرونا را به ۱۳۲ هزار و ۲۵۱ نفر رساندند.
این در حالی است که بسیاری از جمله تعدادی از خود مقامات کشور معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است.
رنگ «نارنجی» نیز پس از مدتها دوباره به نقشه شیوع کرونا در ایران بازگشت و شهرستان اردکان از استان یزد در وضعیت نارنجی (پرخطر) قرار گرفت.
اگر همین امروز، تمام محدودیتها بازگردد، تا نیمه بهمن همین روند افزایشی ادامه پیدا خواهد کرد و پنج رقمی شدن شمار بیماران، «اجتنابناپذیر» است.دبیر کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا
بر اساس اعلام اپلیکیشن ماسک وزارت بهداشت، با افزایش موارد بستری، ۳۲ شهرستان نیز از وضعیت آبی کرونا خارج شدند و در وضعیت زرد (خطر متوسط) قرار گرفتند.
در حالی که شیوه رنگبندی نقشه کرونا و تفاوت آن با مبانی جهانی با انتقادهای زیادی از سوی کارشناسان روبرو شده است و وزارت بهداشت ایران از تصمیم به بازنگری در معیارهای این رنگبندی خبر داده بود، رنگبندی هنوز بر اساس روند بستری انجام میشود.
در حال حاضر نیز، در بسیاری از استانها تعداد بیماران سرپایی افزایش پیدا کرده است که لزوما در نقشه رنگبندی گرونا منعکس نمیشوند.
دبیر قرارگاه دانشگاهی کرونا در آذربایجان غربی از افزایش روند بیماران سرپایی خبر داد و گفت اکثر موارد ثبت شده در این استان را امیکرون تشکیل داده است. سید جلیل موسوی، وضعیت را «نگران کننده و جدی» توصیف کرد.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا در ایران میگوید با توجه به روند افزاینده میزان ابتلا در کشور، پیک امیکرون نزدیک شده است.
حمیدرضا جماعتی گفت در جلسه کمیته علمی، پس از «بحث و بررسی زیاد»، الزام به استفاده از ماسک «استاندارد» در تمامی مکانهای مسقف توصیه شده است.
دبیر کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا نیز از غالب شدن امیکرون در کشور خبر داده است. مسعود یونسیان میگوید بیش از ۵۰ درصد از موارد ابتلا در کشور امیکرون است و اگر جلوی روند افزایشی گرفته نشود پس از یک ماه، شمار بیماران ۱۷ برابر خواهد شد.
دبیر کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا همچنین تأکید کرد که اگر همین امروز، تمام محدودیتها بازگردد، تا نیمه بهمن همین روند افزایشی ادامه پیدا خواهد کرد و پنج رقمی شدن شمار بیماران، «اجتنابناپذیر» است.
در روزهای گذشته، شمار زیادی از کارشناسان بهداشتی خواستار اعمال محدودیت شدهاند.
علیرضا ناجی، رئیس مرکز ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفته بود:« نباید صبر کنیم بحران به وقوع بپیوندد و بعد بخواهیم جلوی آن را بگیریم.» اما رئیس مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت نیز گفت: «مردم منتظر نباشند که با اعمال محدودیت رعایت کنند؛ بلکه خودشان حداکثر رعایتها را به کار گیرند.»
از طرفی، به رغم هشدارهای متعدد تغییری در برنامه بازگشایی مدارس و دانشگاهها نیز ایجاد نشده است.