وزارت بهداشت ایران از پنجم مهر تا ششم مهر، شناسایی ۱۱ هزار و ۷۰۱ بیمار جدید مبتلا به کرونا را در کشور تأیید کرد.
همچنین بر اساس این آمار، در ۲۴ ساعت گذشته ۲۳۹ بیمار دیگر جان خود را در اثر ابتلا به کرونا از دست دادند و مجموع جان باختگان کووید-۱۹ در ایران به ۱۱۹ هزار و ۸۸۸ نفر رسید.
بسیاری، از جمله تعدادی از خود مقامات کشور، معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است.
چندی پیش، روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران ایران به نقل از استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران نوشت آمار رسمی مرگ ناشی از ابتلا به کرونا را باید هفت برابر کرد.
- وعده پوشش واکسیناسیون ۷۰ درصدی تا دو هفته دیگر
بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت ایران، میزان واکسن تزریقشده در این مدت را «در دنیا بیسابقه» توصیف کرده است.
وزیر بهداشت گفت: «در هفته گذشته ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار واکسن تزریق شد و این آمار معادل جمعیت کل برخی از کشورهاست.»
آقای عیناللهی گفته است که در دو هفته آینده به هدف واکسیناسیون ۷۰ درصدی خواهند رسید. این در حالی است که بسیاری از کشورها، مدتها پیش با سرعت بخشیدن به روند واکسیناسیون خود به این میزان از پوشش رسیدند.
سه روز پیش، ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری اسلامی ایران، نیز وعده داد که «تا چند روز دیگر»، هفتاد درصد جامعه ایران در برابر کرونا واکسینه خواهند شد.
پوشش واکسیناسیون ایران بر اساس جمعیت ۸۴.۹ میلیونی نشان میدهد که تاکنون دستکم ۴۳.۴ درصد یک دز و ۱۸.۶ درصد هر دو دز واکسن را دریافت کردهاند.
کارشناسان پس از ارزیابی سرعت واکسیناسیون پیشبینی کردهاند که پوشش واکسیناسیون تا ۲۰ آذر به ۷۵ درصد برسد. برای این منظور، به ۴۷.۹ میلیون دز دیگر واکسن نیاز هست.
- انجام آزمایشهای بالینی واکسن فخرا در خیابانها
وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران برای انجام فاز سوم آزمایشهای بالینی واکسن فخرا، این واکسن را در پایگاههای سیار به داوطلبان تزریق میکند.
به گزارش رسانههای داخل ایران، ۵۰۰ نفر در مسیر پیاده روی اربعین در تهران واکسن فخرا دریافت کردند.
در توضیح آزمایشهای بالینی واکسن فخرا آمده است که افرادی که تمایل دارند واکسن فخرا را بزنند میتوانند این واکسن را «به صورت غیر تصادفی» انتخاب کنند.
پیشتر، وزیر دفاع از صدور مجوز مصرف اضطراری واکسن فخرا خبر داده بود اما سازمان غذاودارو این خبر را تکذیب کرد.
- عدم اطمینان به واکسن از دلایل بیمیلی به واکسیناسیون در ایران
بر اساس نظرسنجی ایسپا، بیش از ۱۴ درصد شهروندان بزرگسال ایران «اصلا» تمایلی به زدن واکسن کووید-۱۹ ندارند.
این نظرسنجی که از ۲۱ تا ۲۵ شهریور انجام شده است نشان میدهد نزدیک ۶۰ درصد از این افراد به دلیل عدم اطمینان به واکسن یا ترس از عوارض واکسن از زدن آن خودداری میکنند.
مردان (۱۷.۲ درصد) بیشتر از زنان (۱۱.۳ درصد) گفتهاند تمایلی به زدن واکسن ندارند.واکسیناسیون در برخی از نقاط کشورکمتر از ظرفیت موجود انجام میشود. مسئول بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به خبرگزاری ایرنا گفته است که ظرفیت مراکز واکسیناسیون استان اصفهان در زمان حاضر حدود ۱۱۰ هزار دز در روز است اما به طور متوسط روزانه حدود ۶۰ هزار نفر به مراکز تجمیعی و پایگاه های بهداشت مراجعه می کنند.
- ۱۸۰ هزار زائر در راه بازگشت به ایران به صورت زمینی
معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای تخمین زده است که حدود ۱۸۰ هزار زائر اربعین از طریق مرزهای زمینی مهران و شلمچه وارد کشور خواهند شد.
داریوش امانی میگوید دو سوم زائران به صورت زمینی وارد کشور خواهند شد. گزارش شده است که با اصرار مقامات جمهوری اسلامی ایران، عراق موافقت کرد که ۶۰ هزار زائر در پیادهروی اربعین شرکت کنند. رقم تعیین شده در آغاز ۳۰ هزار زائر بود.
در همین حال، سخنگوی جمعیت هلال احمر به خبرگزاری ایلنا گفته است که ۶۰ هزار تست فوری کرونا به درمانگاههای هلالاحمر در کربلا و نجف ارسال شده است.
این در حالی است که بسیاری نسبت به دقت تستهای فوری ابراز تردید کردهاند.
همچنین این تستها معمولا در مواردی جواب میدهند که میزان ویروس در مجرای بینی به اندازه کافی باشد و همه موارد را تشخیص نمیدهند.