لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۳۴

کرونا در ایران - وعده شکستن رکورد هفتگی واکسیناسیون؛ صدور مجوز برای چهار واکسن داخلی


مرکز واکسیناسیون ایران مال (آرشیو)
مرکز واکسیناسیون ایران مال (آرشیو)

وزارت بهداشت ایران‏ از ۲۳ شهریور تا ۲۴ شهریور، ۱۹ هزار و ۷۳۱ بیمار جدید مبتلا به کرونا را در کشور تأیید کرد.

همچنین بر اساس این آمار، در ۲۴ ساعت گذشته، ۴۵۲ بیمار دیگر جان خود را در اثر ابتلا به کرونا از دست دادند و مجموع جان باختگان کووید-۱۹ در ایران به ۱۱۵ هزار و ۶۱۹ نفر رسید.

بسیاری از جمله تعدادی از مقامات کشور‌ معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است.

روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران ایران نیز چندی پیش به نقل از استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران نوشت آمار رسمی مرگ ناشی از ابتلا به کرونا را باید هفت برابر کرد.

صدور مجوز واکسن «اسپوتنیک لایت»

صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه اعلام کرد که واکسن تک دزی روسی «اسپوتنیک لایت» توسط وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران تأیید شده است. داده‌های وزارت بهداشت آرژانتین، کارآیی این واکسن در میان افراد مسن را بین ۷۸.۶ تا ۸۳.۷ درصد نشان داده است.

پیشتر، کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه، گفته بود «طرف‌های روسی اصرار می کنند» که واکسن اسپوتنیک لایت در ایران ثبت شود.

آقای جلالی همچنین تأکید کرد که آن چه در ایران به عنوان تولید مشترک انجام می‌شود، تحت لیسانس روسیه است و گفت شرکت‌ها باید واکسن‌ها را «زیر نظر روسیه» بفروشند.

وعده جدید وزیر بهداشت در واکسیناسیون

بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت وعده داد که ایران این هفته، رکورد تزریق هفتگی واکسن را که در حال حاضر با تزریق ۵ میلیون واکسن در هفته در اختیار آلمان است بشکند.

آقای عین‌اللهی در‌ مورد تسریع واردات واکسن در دولت سیزدهم که در روزهای گذشته با واکنش‌های متفاوتی همراه شده است گفت عامل موفقیت در این امر، «تلاش‌های شخص رئیس‌جمهور، معاون اول، بانک مرکزی و سایر وزارتخانه‌ها» بود.

روز گذشته، مسعود پزشکیان، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در این رابطه گفته بود: ««این دولت واکسنی سفارش نداده است. ما این‌ها را سفارش دادیم و تولید انجام شده است.»

وزیر بهداشت ایران همچنین اعلام کرد که تا پایان شهریور ۵۰ میلیون دز واکسن و در مهر، ۴۰ میلیون دز وارد خواهد شد.

علیرضا رئیسی، معاون وزارت بهداشت ایران می‌گوید: «ما واقعا واکسیناسیون هوشمند در کشور انجام داده‌ایم.»

آقای رئیسی گفت: «سن واکسیناسیون در کشور به ۴۰ سال، در برخی استان‌ها به ۳۰ سال و به دستور وزیر در روستاها، عشایر و جزایر ۱۸ سال است و همزمان به گروه‌های شغلی پرخطر هم واکسن می‌زنیم.»

معاون وزارت بهداشت همچنین از صدور مجوز واکسن‌های فخرا، نورا، اسپایکوژن و پاستور و اضافه شدن آنها به سبد واکسیناسیون تا یک ماه آینده خبر داد.

این در حالی است که چندی پیش، محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع ایران، از صدور مجوز مصرف اضطراری واکسن فخرا خبر داد اما حیدر محمدی، مدیر کل اداره دارو و مواد سازمان غذا و دارو ایران این خبر را تکذیب کرد و گفته شد که آزمایش‌های بالینی فاز سوم فخرا آغاز شده است.

نتایج آزمایش‌های بالینی این واکسن‌ها منتشر نشده است.

کاهش آمار مرگ و ابتلا در تهران

علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا استان تهران می‌گوید تعداد ترخیص‌ها پس از مدت‌ها از تعداد بستری پیشی گرفته است.

آقای زالی همچنین گفت در مجموع تعداد فوتی‌ها ۶ درصد کاهش داشته است و به کمتر از ۱۰۰ نفر رسیده است.

انوشیروان محسنی بندپی، استان‌دار تهران، از ثبت رکورد جدید واکسیناسیون در پایتخت خبر داد و گفت: «روز گذشته ۲۳ شهریور ۲۶۰ هزار دوز واکسن در تهران تزریق شد.»

شهریار جانبازی، قائم مقام معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در کفتگو با ایسنا، هدف تزریق روزانه برای پوشش بالای واکسیناسیون را ۳۰۰ هزار دز واکسن در روز اعلام کرد.

بالا بودن آمار فوتی در قم و «واکسن‌هراسی» در این استان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت در ۲۴ ساعت منتهی به ۲۴ شهریور، ۱۹ نفر به علت ابنلا به کرونا در استان قم جان خود را از دست دادند.

روزنامه همشهری در‌گزارشی به «واکسن‌هراسی» در قم پرداخته است و می‌گوید حدود ۳۷ درصد از گروه‌های هدف واکسینه شده‌اند و از این تعداد بیش از ۱۰ درصد هر دو نوبت واکسن را دریافت کرده‌اند.

محمدرضا قدیر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم، دلیل این موضوع را «واکسن‌هراسی مدعیان طب سنتی و شایعات فضای مجازی» می‌داند. همشهری به نقل از مسئولان مرکز بهداشت قم می‌نویسد ظرفیت تزریق واکسن در مراکز تجمیعی این استان روزانه ۳۰ هزار دز است، در حالی ‌که از یک‌سوم این ظرفیت استفاده می‌شود.​

افزایش آمار خودکشی در میان رزیدنت‌ها و انترن‌ها

مهدی تیزرو، نائب دبیر شورای صنفی دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه بهشتی، از افزایش آمار خودکشی در میان رزیدنت‌ها و انترن‌ها بر اثر «فشار کاری بالا» ابراز نگرانی کرده است و می‌گوید مسئولان اقدامی برای تغییر شرایط کاری آنها انجام ندادند.

آقای تیزرو می‌گوید: «این فشار کاری و سختی‌ها تنها شامل حال کارورزان و رزیدنت‌ها نمی‌شود، بلکه خطای این افراد می‌تواند شامل حال بیمارانی شود که برای درمان به بیمارستان مراجعه می‌کنند.»

حسین کرمانپور، مدیر کل پیشین روابط عمومی سازمان نظام پزشکی در یادداشتی برای روزنامه همشهری شمار جان‌باختگان کادر درمان در اثر ابتلا به کرونا را بیش از ۴۰۰ نفر اعلام کرده است.

پیشتر نیز یک عضو شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی ایران گفته بود ۳۸ درصد پرستاران به افسردگی متوسط تا شدید دچار هستند و ۳۷.۵ درصد به خودکشی فکر کرده و یا برای خودکشی «آماده» بوده‌اند.

XS
SM
MD
LG