لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۳۳

کرونا در ایران - هجوم زائران به مشهد؛ افزایش اختلالات روانی در ایران پس از شیوع کرونا


مشهد - ایران. آرشیو
مشهد - ایران. آرشیو

 وزارت بهداشت ایران از ۱۴ مهر تا ۱۵ مهر، ۱۱ هزار و ۶۲۵ بیمار جدید مبتلا به کوویدـ۱۹ در کشور را تأیید کرد.

همچنین در این ۲۴ ساعت، ۲۳۳ بیمار دیگر جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان کرونا به ۱۲۲ هزار و ۱۲ نفر رسید.

بسیاری از جمله تعدادی از مقامات کشور‌ معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است.

خبرگزاری تسنیم گزارش داده است در شبانه روز گذشته تنها ۱۰۴ هزار آزمایش تشخیص کرونا در کشور انجام شده است.

داده‌های سایت «دنیای ما در قالب آمار» نشان می‌دهد میزان تست انجام شده روزانه در ایران به ازای هر هزار نفر نسبت به دیگر کشورهای منطقه پایین‌تر است.

Covid testing in Iran and other countries in the region
Covid testing in Iran and other countries in the region

  • سفر زائران به مشهد؛ نگرانی از آغاز موج ششم کرونا

مراسم مربوط به سالروز درگذشت امام هشتم شیعیان، عده زیادی را به رغم هشدارها به شهر مشهد کشانده است؛ موضوعی که به نگرانی‌ها از بروز خیز ششم کرونا دامن زده است.

در همین حال، فراخوانی در فضای مجازی برای نادیده گرفتن پروتکل‌های بهداشتی و لمس ضریح امام رضا پخش شده بود و تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، شماری از زائران را در حال پریدن از روی حصارهای اطراف ضریح نشان می‌دهند.

در حال حاضر، ۹ شهرستان استان خراسان در وضعیت نارنجی (پرخطر) قرار دارند و مشهد و ۱۹ شهرستان دیگر وضعیت زرد (خطر متوسط) هستند.

پیشتر، دبیر ستاد مقابله با کرونای خراسان رضوی گفته بود تصمیم برای مسدود کردن راه‌های منتهی به مشهد در اختیار ستاد استانی نیست اما تأکید کرده بود که مسدود شدن مشهد همزمان با دهه پایانی صفر را پیگیری خواهند کرد.

با این حال چند روز پیش، رئیس پلیس راه استان خراسان در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم گفت، از آنجا که مشهد در وضعیت زرد قرار دارد، محدودیت و اعمال قانونی شامل ورود خودروهای غیربومی به مشهد نمی‌شود و ورود به مشهد ممنوع نیست.

از طرفی، تعطیلات هفته جاری، عده زیادی را به شهرهای شمالی کشور کشانده است.

معاون وزارت بهداشت مسافرت مردم در تعطیلات پیش رو را «بسیار نگران کننده» خواند.

کمال حیدری گفت آمار کاسته شده موج‌ پنجم «شکننده» است و با بی احتیاطی دوباره به اوج می‌رسد و موج جدیدی از بیماری کووید-۱۹ را به همراه خواهد آورد.

  • افزایش اختلالات روانی در ایران پس از شیوع کرونا

دبیر کمیته سلامت روان کرونا از افزایش اختلالات روانی در ایران خبر داد و گفت یک سال پس از شروع کرونا در ایران، در دی ماه سال ۹۹، در پژوهشی سراسری حدود ۲۵ هزار نفر ارزیابی شدند و مشخص شد ۲۹.۷ درصد از جمعیت ایران در آن تاریخ دچار مشکلات روانشناختی بودند.

احمدعلی نوربالا گفت این رقم در سال ۹۳ حدود ۲۳.۴ درصد بود. به گفته آقای نوربالا، کرونا «به صورت کلی اختلالات روانی را در سطح جامعه افزایش داده است.»

  • مقام بهداشتی: جشن واکسیناسیون به معنای انجام مسئولیت وزارت بهداشت است

واکسیناسیون در ایران از شهریور شتاب بیشتری گرفته است. آمار وزارت بهداشت نشان می‌دهد در شبانه روز گذشته، یک میلیون و ۶ هزار و ۴۵۷ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد ۱۷ میلیون و ۸۸۱ هزار و ۳۰۳ نفر دز دوم را تزریق کرده‌اند.

همزمان، استاندار تهران نیز از واکسیناسیون ۶۶ درصدی در سطح استان تهران خبر داد. انوشیروان محسنی بندپی گفت ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر دز دوم واکسن را نیز دریافت کرده‌اند.

در حالی که عده‌ای از مقامات بهداشتی کشور، از «جشن واکسیناسیون» سخن می‌گویند، بررسی کارشناسان نشان می‌دهد بر اساس جمعیت حدود ۶۸ میلیونی بالای ۱۲ سال، تنها حدود ۲۵.۶ درصد از مردم هر دو دز واکسن را دریافت کرده و به طور کامل واکسینه شده‌اند.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا تأکید کرده است که «جشن واکسیناسیون» به این معنا نیست که ایمنی جمعی به‌وجود آمده است.

حمیدرضا جماعتی گفت جشن واکسیناسیون به این معناست که مسئولان وزارت بهداشت توانسته‌اند با تهیه واکسن و واکسیناسیون مردم، مسئولیت خود را انجام دهند.

چندی پیش، بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت ایران از «جشن پیروزی در برابر کرونا» صحبت کرده بود که این موضوع با واکنش‌های زیادی روبرو شد.

تا جایی که علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی و از پزشکان نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی ایران نیز در نامه‌ای به او نسبت به این‌گونه اطلاع‌رسانی هشدار داد و تأکید کرد که این «قول‌ها» به ساده‌انگاری و کاهش حفاظت‌های فردی و در نتیجه پیک بعدی کرونا خواهد انجامید.

  • پاستوکووک برای کودکان زیر ۱۸ سال

مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور ایران با تأکید بر این که اگر کودکان واکسینه نشوند چرخه ویروس ادامه پیدا می‌کند و با توجه به آزمایش‌هایی که در کشور کوبا انجام شده است، واکسن پاستوکووک را برای افراد زیر ۱۸ سال مناسب توصیف کرد.

آمیتیس رمضانی گفت: «این موضوع به معنی این نیست که کودکان را واکسن بزنیم و دو ماه دیگر آن‌ها را با همان شرایط قبلی به مدرسه بفرستیم.»

رئیس انستیتو پاستور ایران نیز گفته است که یک میلیون و ٢٠٠ هزار دز از این واکسن را تحویل وزارت بهداشت داده‌اند. علیرضا بیگلری گفت تا دهم آبان ۶ میلیون دز واکسن پاستوکووک به وزارت بهداشت تحویل داده خواهد شد.

در روزهای گذشته، بحث بر سر نوع واکسن تزریق شده به کودکان ایرانی، که بیشتر با واکسن سنوفارم چین انجام می‌شود، بالا گرفته است و اظهارات ضد و نقیضی در مورد دز تزریقی به آنها مطرح شده است.

مسعود پزشکیان، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یازدهم، از منتقدان تزریق سینوفارم به زیر ۱۸ ساله‌ها است. او می‌گوید تزریق واکسن به یک گروه سنی خاص «بدون مستندات علمی و تأیید قابل قبول»، مسئولیت سنگینی دارد.

XS
SM
MD
LG