بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت ایران میگوید هنوز هیچ موردی از گونه «امیکرون» در کشور مشاهده نشده است. تاکنون ۵۷ کشور دنیا از جمله کشورهای همسایه ایران و یا نزدیک به ایران مانند پاکستان و امارات متحده عربی گونه جدید را گزارش دادهاند.
شناسایی گونه جدید مستلزم افزایش میزان تست کرونا و توالییابی ژنومی است.
نمودار توالییابی دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا، تعداد نمونه های آزمایش شده و درصد مواردی که هر کشور توالی یابی کرده است را نشان می دهد.
ایران در میان ۱۶۰ کشور، رتبه ۱۵۳ را دارد. از میان کشورهای شمال آفریقا و خاورمیانه نیز، ایران در قعر جدول توالییابی است و قطر رتبه نخست را دارد.
با شیوع گونه جدید «امیکرون» در جهان، نیاز به تزریق دز یادآور بیش از گذشته احساس میشود.
از طرفی، مسعود مردانی عضو ستاد ملی مقابله با کرونا در ایران گفته است که چهار ماه پس از تزریق دو دز واکسنهایی که از ویروس غیرفعال استفاده میکنند، مانند سینوفارم یا برکت، آنتیبادی برای محافظت در برابر ویروس کرونا وجود ندارد.
مردانی تزریق دز یادآور برای این افراد را ۴ ماه پس از دز دوم لازم دانست. او گفت واکسنهای پاستوکووک، اسپایکوژن و نورا می توانند به عنوان دز یادآور استفاده شوند.
کمیته علمی کشوری ستاد مقابله با کرونا تصویب کرده است که تمام افراد ۱۸ تا ۶۰ سال کشور به ترتیب اولویت، دز سوم واکسن کرونا را دریافت کنند. اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت از آغاز واکسیناسیون دز سوم واکسن برای افراد بالای ۴۰ سال خبر داده است. آمار وزارت بهداشت نشان میدهد تاکنون ۹۷۱ هزار و ۲۲۹ نفر دز سوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
در حالی که نگرانی از شیوع امیکرون در فصل سرما بالا گرفته است، وزارت آموزش و پرورش همچنان به سوی حضوری کردن کامل مدارس در حرکت است.
وزیر بهداشت ایران نیز از بازگشایی مدارس ابراز نگرانی کرده است. بهرام عیناللهی گفته است وزارت بهداشت نظرات تخصصی خود را میدهد، اما تصمیمگیری نهایی با ستاد ملی مقابله با کرونا است.
او گفت: «زمانی که تجمع ایجاد میشود، شیوع بیماری کرونا بیشتر میگردد. به همین علت دانش آموزانی که واکسن نزدند میتوانند به صورت غیر حضوری از کلاسها استفاده کنند».
به گفته اعظم گودرزی، سرپرست دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش، آمار واکسیناسیون دانشآموزان تا روز ۱۴ آذرماه دز اول بیش از ۹۲ درصد و دز دوم ۶۰ درصد اعلام شده است.
همچنین هنوز برنامهای برای واکسیناسیون کودکان زیر ۱۲ سال وجود ندارد.
در عین حال، افزایش ابتلای دانشآموزان و معلمان در روزهای اخیر خبرساز شده است. فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا گفته است که به این آمار نمی توان استناد کرد. احمد وحیدی گفت :«در یک دورهای بوده و اینکه لزوماً مربوط به بازگشایی مدارس باشد محل بحث و سوال است.»
آمار رسمی کرونا در روز ۱۸ آذر
وزارت بهداشت ایران از روز ۱۷ آذر تا ۱۸ آذر، ۳ هزار و ۲۲۸ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ را تأیید کرد.
به این ترتیب، مجموع مبتلایان کرونا در ایران به ۶ میلیون و ۱۴۷ هزار و ۸۷۲ نفر رسید.
همچنین در ۲۴ ساعت گذشته، ۷۸ بیمار دیگر جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان کرونا را به ۱۳۰ هزار و ۵۲۴ نفر رساندند.
بسیاری از جمله تعدادی از خود مقامات کشور معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است
در حالی که شمار شهرهای قرمز به صفر رسیده بود، شهرستانهای طبس در خراسان جنوبی و بهاباد در یزد با افزایش روند بستری، به وضعیت قرمز بازگشتهاند.