در پی مشاهده گونه امیکرون در مشهد، مسئول کمیته رسانه و اطلاعرسانی ستاد مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد از آمادهباش تمام بیمارستانهای این شهر خبر داد.
روز گذشته نیز معاون درمان ستاد مقابله با کرونای استان تهران گفت مراکز درمانی به حال آمادهباش درآمدهاند و بخشهای سرپایی بیمارستانها را نیز گسترش دادهاند.
نادر توکلی گفت شناسایی موارد مشکوک نیاز به کیت مخصوص امیکرون دارد و به همین دلیل بسیاری از موارد، «عمدتا با علائم بالینی و سابقه سفر» بررسی میشوند.
از طرفی، معاون بهداشت وزیر بهداشت از ارسال هزار و ۸۰۰ مورد مشکوک به امیکرون از سراسر کشور برای انجام آزمایش خبر داده است. کمال حیدری افزود فعلا ابتلای هیچ کدام از این موارد به امیکرون تایید نشده است.
وزارت بهداشت ایران تاکنون هشت مورد ابتلا به امیکرون را تأیید کرده است که هفت مورد در تهران و یک مورد در مشهد بوده است.
این در حالی است که سرعت پخش امیکرون بسیار زیاد است، به طوری که یک هفته پس از شناسایی نخستین موارد ابتلا در آمریکا، امیکرون در این کشور تبدیل به گونه غالب شد و بیشتر از ۷۰ درصد از موارد ابتلا را به خود اختصاص داد.
افراد مبتلا به گونه امیکرون نیز مانند دیگر گونهها از طریق تست پیسیآر رایج شناسایی میشوند، اما برای تشخیص گونه خاص ویروس، نیاز به توالییابی است. توالی یابی فرآیندی است که کد ژنتیکی ویروس را ترسیم میکند تا بتوان آن را با سایر گونهها مقایسه کرد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ایران همچنین از در نظر گرفتن محدودیتها در مکانهایی مانند مدارس، دانشگاهها، یا رستورانها در پی شیوع امیکرون در کشور خبر داد.
کمال حیدری گفت تعطیلی مدارس و دانشگاه ها یک پیشنهاد است و باید ستاد ملی مقابله با کرونا در این رابطه تصمیمگیری کند.
او همچنین در مورد شلوغی مترو و اتوبوس ابراز نگرانی کرد و گفت «باید تدابیری اندیشیده شود.»
در گذشته، تأخیر مقامات بهداشتی جمهوری اسلامی در تصمیمگیری و اعمال و اجرایی کردن محدودیتها منجر به وقوع موجهای جدید کرونا در ایران شده است و بسیاری نگران هستند بار دیگر این تجربه تکرار شود.
- آمار رسمی کرونا در ایران در روز ۲ دی
وزارت بهداشت ایران از روز اول دی تا دوم دی، هزار و ۹۳۲ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ را تأیید کرد.
به این ترتیب، مجموع مبتلایان کرونا در ایران به ۶ میلیون و ۱۷۹ هزار و ۸۱۷ نفر رسید.
همچنین در ۲۴ ساعت گذشته، ۵۱ بیمار دیگر جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان کرونا را به ۱۳۱ هزار و ۲۶۲ نفر رساندند.
این در حالی است که بسیاری، از جمله تعدادی از خود مقامات کشور معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است.
در حال حاضر، هیچ نقطه قرمز و نارنجی بر روی نقشه رنگبندی شیوع کرونا در ایران وجود ندارد و ۵۳ شهر در وضعیت زرد و ۳۹۵ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.