آمار رسمی وزارت بهداشت ایران نشان میدهد ۴۶۲ بیمار دیگر نیز جان خود را در اثر ابتلا به کووید-۱۹ از دست دادند. به این ترتیب، مجموع جانباختگان کرونا در ایران به ۷۰ هزار و ۵۳۲ نفر رسید.
بسیاری نسبت به صحت آمار رسمی تردید دارند و حتی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرد که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی است.
برای مقایسه دقیقتر کشورها در میزان ابتلا و مرگ و میر، اعداد را در هر میلیون نفر حساب میکنند.
به عنوان مثال، آمار جمعآوری شده توسط تارنمای «دنیای ما در قالب آمار» نشان میدهد شمار مرگ و میر روزانه به ازای هر میلیون نفر در ایران، از هند بالاتر است و تقریبا نزدیک کشور ایتالیا است.
ابهام در مورد شیوه ثبتنام واکسن و ازدحام در بحبوحه کرونا
در روزهای گذشته، انتشار خبری در مورد ثبتنام دریافت واکسن در پایگاههای جامع سلامت، گزارشهایی از عدم اطلاعرسانی درست و ایجاد صفهای طولانی برای ثبتنام از عدم هماهنگی در برنامه واکسیناسیون عمومی خبر داد.
وزارت بهداشت در اطلاعیهای گفت هیچ ثبت نامی برای نوبتگیری واکسن انجام نشده و از مردم خواست که از حضور و تجمع بیمورد در مراکز بهداشتی خودداری کنند.
جعفر صادق تبریزی، رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، گفت: «اطلاعرسانی دریافت واکسن کرونا با ارسال پیامکی با نام وزارت بهداشت به سرپرست خانوار صورت خواهد گرفت و قرار نیست هیچگونه ثبت نام حضوری دریافت واکسن اجرایی شود.»
به گفته سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، سامانه رسمی واکسیناسیون کرونا در ایران روز چهارشنبه رونمایی خواهد شد.
واکسیناسیون در ایران همچنان کند است. بر اساس آمار وزارت بهداشت، تاکنون ۸۸۹ هزار و ۵۵۴ دُز واکسن در ایران تزریق شده است.
وزیر بهداشت: «صدای پای کرونای هندی را میشنویم»
سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران ضمن تأیید شناسایی چند مورد ابتلا به گونه جدید ویروس کرونا که نخستین بار در آفریقای جنوبی مشاهده شد، نسبت به احتمال ورود ویروس هندی به کشور هشدار داد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به خبرگزاری «ایسنا» گفت ۲۰ نفر از اتباع کشور هندوستان وارد استان بوشهر شده بودند و نتیجه آزمایش پنج نفر از این افراد مثبت و سه نفر نیز «مشکوک» گزارش شده است. عبدالمحمد خواجهئیان گفت فعلا مشخص نیست آنها به گونه جدید مبتلا باشند.
در همین حال، کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و داروی ایران، در مورد امکان تشخیص گونه هندی کرونا در ایران گفت: «به لحاظ قیمت و همچنین کمبود آن امکان تشخیص برای همه بیماران را نداریم و میتوان از هر استان نمونههای انتخابی را برای توالییابی ژنتیکی معرفی کرد.»
ممنوعیت پرواز به هند و پاکستان؛ نگرانی از تکرار سناریوی ووهان
با وخیم شدن وضعیت در هند، بسیاری نسبت به تکرار شدن سناریوی چین ابراز نگرانی کردند.
سعید نمکی، وزیر بهداشت میگوید: «همانطور که ویروس ووهان توانست خودش را به قطب برساند، صدای پای ویروسهای آفریقای جنوبی و برزیلی را هم در پشت در مرزهایمان میشنیدیم، و همچنین ویروس هندی را که از مرزهای شرقی و جنوب شرقی همواره ورودش ما را تهدید میکند.»
وزیر بهداشت در مورد محدودیتهایی مسافرتی به هند و پاکستان گفت: «مکاتباتی برای منع ورود و خروج موارد از برخی کشورهای همسایه کرده بودم که به هر دلیل، مسائل دنبال نشد»
و سرانجام سخنگوی سازمان هواپیمایی ایران از توقف تمامی پروازهای میان ایران با هند و پاکستان از اولین ساعات یکشنبه خبر داد.
با این حال، در روزهای بعد، تصاویری از ادامه فروش بلیط پروازهای غیر مستقیم (از طریق قطر و امارات) و خبرهایی مبنی بر فروش بلیط با قیمتهای نجومی (تا ۱۳۰ میلیون تومان) در سایتهای اینترنتی در فضای مجازی پخش شد.