لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۳۹

فعالان محیط زیست در اعتراض به انتقال آب از دریای خزر به سمنان تجمع کردند


جمعی از شهروندان حامی محیط زیست در شهرستان بابل در اعتراضی به طرح انتقال آب دریاچه خزر به سمنان تجمع کردند.

بر اساس اخبار منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، این فعالان روز سه‌شنبه ۳۰ مهر با در دست گرفتن بنری که روی آن نوشته بود «نه به انتقال آب دریای خزر» در اعتراض به طرح انتقال آب از دریای خزر به سمنان در ساحل بابلسر تجمع کردند.

تجمع کنندگان می‌گویند اجرای این طرح علاوه بر تخریب‌های زیست محیطی، معیشت کشاورزان مسیر لوله گذاری خط انتقال را نیز به خطر خواهد انداخت و نتیجه‌اش بیکاری، فقر و حاشیه نشینی صدها هزار کشاورز در سواحل دریای خزر است.

آنها می‌گویند مردم مازندران به هیچ عنوان اجازه نمی‌دهند چنین طرح مخربی اجرا شود و اگر این طرح به مرحله اجرا برسد از جنگل‌های هیرکانی و آبزیان خزر اثری نخواهد ماند.

دانشجویان دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران در بابلسر نیز روز سه‌شنبه ۳۰ مهر، با در دست گرفتن پلاکاردهای که روی آن نوشته شده بود «نه به انتقال آب دریای خزر» در اعتراض به این طرح در این دانشگاه دست به تجمع اعتراضی زدند.

پروین فرشچی، معاون سابق سازمان محیط زیست که اسفند ۹۷ به خاطر مخالفت با طرح انتقال آب دریای خزر از سوی عیسی کلانتری رئیس سازمان محیط زیست از مقام خود برکنار شده بود نیز روز یکشنبه ۲۸ مهرماه در یک برنامه تلویزیونی گفت که با انجام انتقال آب دریای خزر سالانه حدود شش میلیون تن نمک به دریاچه وارد خواهد شد که نسبت به حجم آب دریای خزر که ۷۸ هزار و ۲۰۰ کیلومتر مکعب است، کاهش سطح تراز دریای خزر با ۱۵ سانتی متر در ۱۵ سال رخ خواهد داد.

طرح انتقال آب از دریای خزر، در سال‌های ۸۸ تا ۹۰ توسط قرارگاه خاتم‌الانبیا وابسته به سپاه مورد مطالعه قرار گرفت و در سال ۹۲ به تعطیلی رسید.

این طرح در دولت دوازدهم بار دیگر مطرح شد و حسن روحانی رئیس جمهور ایران اعلام کرد که «دولت آمادگی کامل برای انتقال آب دریای خزر را دارد.» همچنین سازمان محیط زیست نیز در ۱۸مهر امسال با نامه عیسی کلانتری به وزارت نیرو موضوع انتقال آب دریای خزر به سمنان را به شرط رعایت ضوابط زیست محیطی «بلامانع» اعلام کرد.

حدود ۴۰ نماینده مجلس نیز روز ۲۲ مهرماه در نامه‌ای به رئیس جمهور ایران گفتند که علی رغم مخالفت‌ها چرا باز هم «دولت» همچنان بر «اجرای این طرح پافشاری» می‌کند.

پیش از این نیز برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، با اشاره به این‌که پس از انقلاب در ایران ۶۰۰ سد «بدون هیچگونه ارزیابی محیط زیستی» ساخته شده است، اعلام کرده بود که رژیم جمهوری اسلامی در چهل سال گذشته منابع آبی کشور را با سوءمدیریت نابود کرده است.

مقامات ایالات متحده بارها نسبت به سوء مدیریت منابع طبیعی ایران، جنگل‌‌خواری‌‌های گسترده، و سدسازی‌های غیرضروری و بی‌برنامه، با هدف پر کردن جیب مقامات فاسد رژیم جمهوری اسلامی، هشدار داده و آن را از عوامل اصلی بروز بحران‌های زیست محیطی گوناگون، از جمله سیل‌های ویرانگر و خشکسالی‌های بی‌سابقه، برشمرده‌اند.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG