لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۳۴

وکیل آتنا فرقدانی از محکومیت موکلش به شش سال حبس خبر داد؛ او دادگاه را «نمایشی» خواند


آتنا فرقدانی، نقاش، کاریکاتوریست و زندانی سیاسی سابق - آرشیو
آتنا فرقدانی، نقاش، کاریکاتوریست و زندانی سیاسی سابق - آرشیو

محمد مقیمی، وکیل آتنا فرقدانی کارتونیست محبوس در زندان‌های جمهوری اسلامی، روز دوشنبه ۲۱ خرداد اعلام کرد موکلش در «دادگاه نمایشی انقلاب» به شش سال زندان محکوم شده است.

این وکیل دادگستری در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت: «موکلم آتنا فرقدانی از سوی شعبه ۲۶ دادگاه نمایشی انقلاب به اتهامات توهین به مقدسات و تبلیغ علیه نظام به ترتیب به ۵ سال و ۱ سال حبس محکوم، و این حکم روز ۲۱ خرداد به وی ابلاغ شده است.»

او با تاکید بر «نمایشی بودن این دادگاه» افزود: «دادگاه به بهانه تعدد جرایم، اشد مجازات را در دو اتهام یادشده در نظر گرفته است.»

آتنا فرقدانی، هنرمند و زندانی سیاسی سابق، ۲۵ فروردین ماه سال جاری هنگامی که قصد داشت یکی از آثار خود را بر روی دیوار خیابان پاستور که دفتر ریاست جمهوری در آن قرار دارد نصب کند، با خشونت بازداشت و به زندان قرچک منتقل شد.

وکیل آتنا فرقدانی پیش از این به بخش فارسی صدای آمریکا گفته بود این هنرمند منتقد پس از آزادی از زندان در سال ۹۵ همواره از سوی نهادهای اطلاعاتی مورد اذیت و آزار قرار گرفته است.

آتنا فرقدانی در مرداد ۱۳۹۳ نیز به اتهام «فعالیت علیه نظام»، «توهین به نمایندگان مجلس از طریق کشیدن کاریکاتور» و «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» به ۱۲ سال و ۹ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود. علت بازداشت او، کاریکاتوری بود که نمایندگان مجلس شورای اسلامی را به شکل میمون و بز در اعتراض به دو لایحه «عقیم‌سازی داوطلبانه» و «جلوگیری از دسترسی به ابزار پیشگیری از بارداری» نشان می‌داد.

دو سال بعد، در پی فشارهای عمومی و نامه مشترکی که ده‌ها کاریکاتوریست برجسته و گروه‌های حقوق بشر در آن خواستار آزادی فوری خانم فرقدانی شده بودند، دادگاه تجدیدنظر حکمش را به ۱۸ ماه کاهش داد و در اردیبهشت ۱۳۹۵ آزاد شد.

شماری از سازمان‌های بین‌المللی حقوق هنرمندان از جمله‌ «انجمن قلم آمریکا»، «اتصال هنرمندان در خطر»، «کاریکاتور برای صلح» و «بنیاد آزادی کارتونیست‌ها» بار دیگر چهارم اردیبهشت ۱۴۰۳، بازداشت خشونت‌آمیز آتنا فرقدانی، کارتونیست و فعال کودکان در ایران، را محکوم کردند و خواستار آزادی فوری او از زندان اوین شدند.

گزارش شاخص آزادی نگارش انجمن قلم آمریکا در سال ۲۰۲۲ جمهوری اسلامی ایران را پس از چین در رتبه دوم بیشترین اهالی قلم زندانی در سراسر جهان قرار داده است. این شاخص همچنین نشان داد بیش از یک سوم نویسندگان زن زندانی در جهان، در جمهوری اسلامی ایران زندانی شده‌اند.

XS
SM
MD
LG