سه قانونگذار جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا از شرکت بوئینگ خواستند که به ایران هواپیما، قطعات هواپیما و خدمات هواپیمایی نفروشد. آنها در نامه خود به دنیس مویلنبرگ مدیرعامل شرکت بوئینگ، ایران را با تامین منابع مالی فعالیت های تروریستی مرتبط دانسته اند.
قانونگذاران نویسنده این نامه، از ایالت ایلینوی هستند و شرکت بوئینگ نیز در شهر شیکاگو در این ایالت مستقر است. قانونگذاران که نامه خود را پس از ان منتشر کرده اند که گزارش هایی درباره همکاری بوئینگ با ایران در رسانه ها مطرح شد.
به گفته پیتر راسکاک، رابرت دولد، و رندی هالتگرن، چنین فعالیت های تجاری کمک به "اصلی ترین کشور حامی تروریسم" است. ایران پس از توافق اتمی با قدرت های جهانی، در پی نوسازی ناوگان هوایی غیرنظامی فرسوده خود است.
ایران پیشتر برای خرید هواپیماهای ایرباس از فرانسه اقدام کرده بود.
نامه سه قانونگذار جمهوریخواه در حالی منتشر می شود که دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، در انتقاد از توافق اتمی با ایران به روزنامه نیویورک تایمز گفته بود آمریکا "۱۵۰ میلیارد دلار" به ایران داده است اما ایران آن را صرف خرید کالاهای اروپایی کرده، است و از آمریکا خرید نکرده است.
وقتی که در آن مصاحبه خبرنگاران به او گفتند که شرکت های آمریکایی به طور عمده به خاطر تحریم های آمریکا علیه ایران قادر به برقراری روابط تجاری با تهران نیستند، گفت: "خب، این خیلی احمقانه است. ما به آنها پول می دهیم و بعد به آنها می گوییم که بروید به جای بوئینگ، ایرباس بخرید؟ درست است؟"
قانونگذاران آمریکایی که به شرکت بوئینگ نامه نوشته اند، هشدار داده اند که شرکت ایران ایر از هواپیماهای خود برای حمل سلاح، نیرو و پول از جانب سپاه پاسداران عمل کرده است. آنها گفته اند که صحبت از این نیست که "چه چیزی قانونی است"، بلکه صحبت از این است که چه اقدامی "درست" است.
آنها اما در عین حال در نامه خود افزوده اند که در حال بررسی مصوبات احتمالی هستند که بر در نظرگرفتن پیامدها و خطرات توافق تجاری بیش از سود اقتصادی تاکید می کند. آنها گفته اند که از بوئینگ می خواهند که در "اقدام احتمالی تبدیل هواپیماهای بوئینگ به هواپیماهای جنگی سپاه پاسداران" شراکت نداشته باشند.
زمستان گذشته، باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا مجوز فروش هواپیماهای مسافربری آمریکایی به ایران را صادر کرد و اجازه فروش هواپیمای مسافربری را به جان کری، وزیر امورخارجه آمریکا محول کرد.