لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۰۷:۱۷

تنفر بیشتر کاربران توئیتر در جهان عرب از ایران در مقایسه با آمریکا


دانیل مدینا در مقاله‌ای که در نشریه اینترنتی «کوارتز» منتشر شد می‌نویسد پس یک دهه بمباران، تجاوز و اشغالگری نظامی در منطقه، نگرش به شدت منفی مردم جهان عرب به ایالات متحده، نباید خیلی شگفت‌آور باشد. اما اخیراً نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد، یک کشور در این زمینه از ایالات متحده نامحبوب‌تر است؛ و آن کشور ایران است، البته در بین کاربران توئیتر در جهان عرب (اسرائیل در این تحقیق ملاحظه نشده است.)

با استفاده از ابزار پژوهشی ساخته شده توسط شرکت تحلیل محتوای شبکه‌های اجتماعی، کریمسون هکزاگون، پژوهشگران دانشگاه‌های پرینستون وهاروارد «میلیون‌ها توئیت به زبان عربی» را در بین سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ میلادی (۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ خورشیدی) برای اندازه‌گیری میزان احساسات ضدآمریکایی تحلیل کردند.

این پژوهشگران موضوعاتی مانند توفان سندی، جنجال پیرامون ویدئوی (ضد اسلامی) «بی گناهی مسلمانان»، بمبگذاری در بوستون و برکناری محمد مرسی از ریاست جمهوری مصر را بررسی کردند. آنها متوجه شدند که اعراب نظرات به شدت منفی نسبت به دخالت واشنگتن در منطقه داشتند، مثلا در مصر، تنها ۴ درصد توئیت‌ها به نفع آمریکا بود.

پژوهشگران با بررسی عمیق‌تر، متوجه شدند پیکان حملات حدود ۲۷ میلیون توئیت، به سوی ایران است.

رابرت کوهین استاد روابط بین‌الملل و یکی از نگارندگان این پژوهش از دانشگاه هاروارد به نشریه کوارتز گفت «ما متوجه شدیم که با افزایش دخالت ایران در سوریه و دیگر نقاط، خصومت متن‌های توئیت شده در دنیای عرب نسبت به ایران نیز افزایش می‌یابد. این مطلب گواه این مطلب است که مهم نیست که ایران شیعه، ایالات متحده یا قدرت دیگری در کشورهای عرب دخالت کند، بلکه هر نوع دخالت نظامی از کشورهای غیرعرب در منطقه، خود را هدف این نوع نگرش قرار خواهد داد.»

به گفته کوهین، نتایج این پژوهش نقطه نظر منحصر به فردی از دیدگاه اعراب در شبکه‌های اجتماعی را نشان می‌دهد. مثلا در حالی که، نظرسنجی فقط بازتاب یک گروه خاص درباره موضعی بخصوص است، اما توئیتر دیدگاه سانسور نشده گستره وسیعی از مردم را منعکس می‌کند.

وی همچنین بر این باور است که پژوهشگران می‌توانند روزانه با بررسی توئیتر اقدام به افکارسنجی کنند، زیرا با این کار می‌توانند با درک تعدیل شده‌ای به رخدادهای جاری بنگرند.

---------------------------------------------

برگردان فارسی اين مقاله تنها به جهت اطلاع‌رسانی منتشر شده و نظرات بيان شده در آن، الزاماً بازتاب ديدگاه صدای آمريکا نيست.

XS
SM
MD
LG