با افزایش نگرانیها درباره وضعیت تالاب انزلی، کارشناسان نسبت به احتمال خشکشدن این تالاب در پنج سال آینده هشدار دادند.
روزنامه اعتماد در گزارشی در روز شنبه ۲۸ مرداد، به نقل از کنشگران محیطزیست تاکید کرد که در صورت عدم رسیدگی به مشکلات تالاب انزلی، این تالاب به زودی به حوضچههای جداافتاده و کمعمق تبدیل خواهد شد.
کارشناسان مواردی همچون کاهش شدید عمق، ورود گسترده فاضلابها، افزایش انباشت رسوبات، تکثیر گیاه مهاجم سنبل آبی، پایینآمدن سطح دریاچه خزر و تالابخواری را از جمله معضلات کنونی این تالاب ذکر کردهاند.
محمد درویش، فعال محیط زیست، در گفتگو با اعتماد، ورود ۷۲ دهنه فاضلاب خام به تالاب انزلی را از مهمترین مشکلات این تالاب توصیف کرد.
به نوشته اعتماد، تالاب انزلی با وسعت اولیه بیست هزار هکتار منبع تامین معیشت یک میلیون نفر محسوب میشود.
محمد کهنسالی، کنشگر محیط زیست، در گفتگو با این روزنامه از تاثیر تحریمها بر ناتمام ماندن ساخت تصفیهخانه برای سیستم فاضلاب بندر انزلی و رشت سخن گفته است.
به گفته این فعال محیط زیست، در شرایطی که قرار بود بانک جهانی برای ایجاد تصفیهخانه در شش شهر، به ایران وام بدهد، تحریمها و مسائل سیاسی موجب توقف اختصاص بودجه شد. با این همه، شماری از کارشناسان محیط زیست، دلیل اصلی وخامت وضعیت تالابها را سوء مدیریت میدانند.
به نوشته روزنامه اعتماد، عمق تالاب انزلی که در روزگاری به شش متر میرسید در حال حاضر در برخی نقاط به یک تا یک و نیم متر کاهش یافته است.
به اعتقاد ناظران، تاکنون ۵ سایت تالابی ایران در آستانه انقراض قرار گرفته است و برخی هم مانند تالابهای هامون، گاو خونی و جازموریان به بدترین وضعیت خود در دهههای گذشته گرفتار شدهاند.
برپایه طبقهبندی کنوانسیون جهانی حفاظت از تالابها، موسوم به کنوانسیون رامسر، ۳۶ تالاب ایران در قالب ۲۵ عنوان در فهرست تالابهای مهم جهانی قرار دارند.