لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۳۲

اینترنت گران، محدود و بی‌کیفیت در ایران؛ تعرفه اپراتورها ۳۰ درصد افزایش یافت


محدودیت‌ها برای اینترنت در ایران از زمان آغاز اعتراضات سراسری افزایش یافته است
محدودیت‌ها برای اینترنت در ایران از زمان آغاز اعتراضات سراسری افزایش یافته است

در حالی که اعتراض‌ها به کیفیت و محدودیت ارتباطات اینترنتی در ایران ادامه دارد، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از افزایش ۳۰ درصدی تعرفه اینترنت اپراتورهای ارتباطی در کشور خبر داد.

خبرگزاری‌ها در ایران اعلام کردند مدیران عامل اپراتورهای ارتباطی در برابر این مجوز افزایش قیمت متعهد شده‌اند کیفیت خدمات خود را افزایش دهند.

برهمین اساس مواردی همچون افزایش میزان سایت‌های نسل پنجم به ۱۰ درصد، افزایش پوشش نسل چهارم در کشور به ۹۶ درصد و افزایش ۳۰ درصدی میانگین سرعت اینترنت در شش ماه آینده از جمله شروط پذیرفته شده اپراتورها اعلام شده است.

برخی کارشناسان بر این باورند با توجه به سیاست کلی جمهوری اسلامی در حوزه اینترنت و فیلترینگ گسترده و همچنین سابقه اپراتورها، این تعهدات در نهایت منجر به افزایش کیفیت اینترنت مصرفی مردم نخواهد شد.

اینترنت عرضه شده در ایران به گفته فعالان این حوزه در فهرست ۵ اینترنت ضعیف و کند در جهان قرار دارد.

انجمن تجارت الکترونیک تهران تیرماه سال جاری در گزارشی به این موضوع پرداخت و نوشت کیفیـت اینترنـت در ایـران در وضعیـت «بحرانـی» قـرار دارد. بنابر گزارش این انجمن اینترنـت در ایـران، پراختـلال، محـدود و کنـد اسـت.

برهمین أساس تاکید شده است که «در بیـن ۱۰۰ کشـور جهـان بـا بیشـترین تولیـد ناخالـص ملـی، ایـران پـس از میانمـار دومیـن اینترنـت پـر اختلال، پـس از چیـن دومیـن اینترنـت محـدود در جهـان و جـزو ۵ اینترنـت کنـد جهـان اسـت»

انجمن تجارت الکترونیک تهران در این گزارش نوشته است: « ایران در مجموع با ۲ نایب قهرمانی و یک دیپلم افتخار و با ۲۹۴ امتیاز منفی، قهرمان اینترنت بی‌کیفیت در جهان است.»

این در حالی است که علی خامنه‌ای تیرماه امسال در دیدار با قضات و کارکنان قوه قضائیه بر درخواست خود مبنی بر محدود سازی و پالایش فضای مجازی تاکید کرد.

رهبر جمهوری اسلامی در این دیدار خواستار برخورد قوه قضائیه با کسانی شد که در فضای مجازی و غیرمجازی به انعکاس اخبار و رخ‌دادهای جاری ایران می‌پردازند.

این تاکید خامنه‌ای درحالی بود که محدودیت‌های اینترنتی و فیلترینگ در ایران در بالاترین سطح خود قرار دارد.

در اوایل مرداد ماه نیز گزارشی منتشر شد که طبق آن، ایران در سال ۲۰۲۳، با اعمال ۱۴محدودیت تازه در نیمه اول سال، «رکورددار جهان در ایجاد محدودیت‌های اینترنتی» معرفی شده بود.

المانیتور در گزارشی با استناد به آمار ارائه شده در وب‌سایت سرف‌شارک ضمن اعلام این خبر افزود که افزایش محدودیت‌ها در ایران «همزمان» با اعتراضات و ناآرامی‌های مدنی بالا گرفت و بسیاری از اختلالات در دوره «خیزش زن، زندگی، آزادی» و پس از کشته شدن «مهسا امینی» رخ داد.

با تشدید فیلترینگ در ایران بازار «فیلترشکن» رونق گرفت و براساس برآوردها متوسط درآمد ماهانه این حوزه از ۵۰۰ میلیارد تومان نیز عبور کرده است. گزارش‌های منتشر شده نشان می‌دهد که جذابیت اقتصادی این بخش باعث شده تا ارگان‌ها و نهاد‌های وابسته به جمهوری اسلامی و فرزندان مسئولان بصورت غیرمستقیم در این بازار فعالیت داشته باشند.

یکی از راه‌های جمع‌اوری اطلاعات و ورود به حریم شخصی افراد در اینترنت از طریق فیلترشکن‌های مدیریت شده است.

XS
SM
MD
LG