لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۱۵

مرکز پژوهش‌های مجلس: «طرح صیانت» باعث «تعمیق فاصله و شکاف حاکمیت و مردم» می‌شود


آرشیو
آرشیو

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای خطاب به رئیس کمیسیون ویژه بررسی طرح صیانت از فضای مجازی با برشمردن برخی ایرادهای این طرح، خواستار اختصاص زمان بیشتر برای اصلاح آن شد.

خبرگزاری ایسنا روز چهارشنبه ۱ دی‌ماه با انتشار نسخه‌ای از این نامه نوشت، بابک نگاهداری، رئیس این مرکز، در نامه‌ای خطاب به رضا تقی‌پور، رئیس کمیسیون مشترک بررسی طرح «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» نظر کارشناسی مرکز پژوهش‌های مجلس را نسبت به این طرح عنوان کرده است.

مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان این که جلسات کارشناسی متعددی را با بیش از ۱۰۰ نفر از نمایندگان کسب‌وکارها، صاحب‌نظران، و نمایندگان نهادهای دولتی و حاکمیتی برگزار کرده است، تصریح کرد که «تعمیق فاصله و شکاف حاکمیت و مردم» و «ترغیب نخبگان به مهاجرت» از ایران از جمله ایرادهای طرح صیانت است.

بابک نگاهداری همچنین در این نامه مواردی همچون «کاهش وابستگی فضای مجازی در کشور به خدمات سرویس‌های خارجی» و « توجه به صیانت از داده‌های کاربران» را از محاسن موجود در این طرح بر شمرده است.

رئیس کمیسیون ویژه بررسی طرح صیانت پیشتر اعلام کرده بود که این طرح به «حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی» تغییر کرده و اصلاحاتی در نسخه اولیه انجام شده است.

رضا تقی‌پور که ریاست کمیسیون ویژه بررسی این طرح را در مجلس شورای اسلامی به عهده دارد، روز چهارشنبه ۱۷ آذر در نشست خبری در خبرگزاری فارس، با تأکید بر این که پیرامون این طرح «جو روانی» ایجاد شده، گفت که «هجمه‌ها و انتقادات» به نسخه‌های قدیمی‌تر این طرح است که اکنون «حذف شده است.»

در پی مطرح شدن طرح صیانت از فضای مجازی، کاربران شبکه‌های اجتماعی به طور گسترده به این طرح واکنش نشان دادند و گروهی از مدیران شرکت‌های اینترنتی مانند دیجی‌کالا، علی‌بابا، آپارات، فیلیمو، و دیوار در نامه‌ای به رئیس مجلس با ابراز نگرانی از تصویب آن گفتند که «نارضایتی و بی‌اعتمادی کاربران» به خدمات‌دهندگان، موجب فشار به کسب و کارهای کوچک خواهد شد.

آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، بارها خواستار محدود شدن دسترسی به اینترنت در ایران شده است و بسیاری طرح مجلس را در راستای اجرای خواسته او می‌دانند.

عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری ایران، پیش از این گمنام بودن کاربران در شبکه‌های اجتماعی را «چالش جدی» دانسته و گفته بود فضای مجازی باید «دارای قوانین و مقررات خاص» باشد.

پیش‌تر، نهاد غیردولتی کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران که در آمریکا مستقر است، با انتشار بیانیه‌ای از اقدامات مجلس شورای اسلامی ایران برای پیشبرد طرح محدودکننده اینترنت ابراز نگرانی کرد و نوشت مجلس ایران با وجود مخالفت شهروندان و ناظران بین‌المللی، طرح محدودکننده اینترنت را پیش می‌برد.

همچنین، مهدی صارمی‌فر، روزنامه‌نگار حوزه علم و فناوری، در گفت‌وگو با صدای آمریکا گفته است مقامات جمهوری اسلامی ایران اتفاقا آن جا که حرف از «صیانت» می‌شود باید دنبال این هدف باشند که از کلاهبرداری جلوگیری کنند،‌ اما چنین نیست و «می‌بینیم که در طرح صیانت به دنبال تسلط نظامیان بر اینترنت کشور است.»

XS
SM
MD
LG