مانموهان سینگ، نخست وزیر هند برای ملاقات با رهبران چین به پکن سفر می کند. رسیدگی به مناقشات و پیمان مرزی میان دو کشور از مهمترین محورهای گفت و گو میان رهبران چین و هند به شمار می رود. هدف از توافق مرزی کاهش تنش هایی است که پیشتر در سال جاری میلادی و ورود سربازان چینی به منطقه مورد ادعای هند، میان دو کشور بروز کرد. مناسبات دو کشور، علی رغم روابط شکوفای اقتصادی، درگیر سوظن و بی اعتمادی دو طرفه است.
آقای سینگ قرار است روز سه شنبه به چین برود. پیشاپیش این سفر، دیپلمات های دو طرف سرگرم انجام آخرین تغییرات بر پیمان مرزی هستند.
مقامات امیدوارند که این پیمان طی سفر پیش روی نخست وزیر هند به چین به امضا برسد.
تلاش برای رسیدن به توافق مرزی به دنبال تنش سه هفته ای میان ارتش دو کشور در ماه آوریل (اوایل بهار) اهمیت یافت. آن زمان هند گفت که سربازان چینی وارد قلمرو هند در منطقه لداخ شده اند.
پکن این ادعا را رد کرد اما نگرانی در چین دراین زمینه رو به افزایش است.
دو دهه تلاش چین و هند برای حل مناقشه مرزی، علی رغم مذاکرات فراوان به نتیجه نرسیده است.
دهلی نو نگران افزایش فعالیت های نظامی چین در منطقه مرزی با هند است و تمهیدات امنیتی در جاده ها و فرودگاه های مرزی اش را افزایش داده است.
روابط نزدیک چین با پاکستان یکی دیگر از نگرانی های هند است. پیش بینی می شود که مانموهان سینگ این مسئله را طی ملاقات با مقامات چینی با آنان در میان بگذارد. چین قصد دارد دو راکتور غیرنظامی اتمی را به اسلام آباد بفروشد.
یک سخنگوی وزارت خارجه چین از تلاش پکن برای همکاری با هند و اعتمادسازی خبر داده است. مقامات چینی می گویند هند و چین دو کشور عمده درحال توسعه و اقتصادهای نوظهور هستند و چشم انداز روشنی از نظر روابط تجاری میان آن ها وجود دارد.
آقای سینگ قرار است چین را به افزایش سرمایه گذاری در هند ترغیب کند. علی رغم تنش ها، مقامات این دو قدرت آسیایی با رویکردی مثبت قصد حل مشکلات را دارند.