سرخط خبرها
تلاش هند برای بازپرداخت باقیمانده بدهی نفتی به ایران

خریداران نفت ایران در هند تلاش می کنند مابقی بدهی های میلیاردی باقیمانده از دوران تحریم ها را هر چه زودتر بازپرداخت کنند تا روند واردات نفت از ایران و بازار بورس نفت با اختلال احتمالی مواجه نشود.
معامله گران نفتی هند با برچیده شدن تحریم های بین المللی علیه ایران به بانک ملی هند و ای.آی.اچ در آلمان روی آورده اند.
هند پیشتر پرداخت بدهی های ۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلاری نفتی اش به ایران را از طریق بانک اتحاد هند و هالک بانک ترکیه آغاز کرده بود.
اما درخواست بانک اتحاد از شرکت های نفتی هند برای واریز پیش پرداخت قبل از انجام معامله به روپیه، واحد پول هند، به نگرانی شرکت ها از اخلال در روند پرداخت به موقع بدهی هایشان دامن زده است.
هند، پس از چین، بزرگترین خریدار نفت ایران در جهان به شمار می رود.
مهمترین خبرهای روز ایران و جهان
اداره نیروگاه اتمی بوشهر در سال آینده «با اما و اگر» همراه است

معاون سازمان انرژی اتمی ایران گفته است که نیروگاه اتمی بوشهر در حال حاضر با «مشکلات متعددی» مواجه است و اداره آن در سال آینده «با اما و اگر» همراه خواهد بود.
به گزارش ایسنا، محمد احمدیان گفته است که هزینههای نیروگاه اتمی بوشهر از طریق «درآمدهای حاصل از فروش برق به شبکه سراسری» تامین میشود و در حال حاضر به دلیل قیمت «بسیار پایین» فروش برق در ایران و «افزایش شدید نرخ ارز» با «مشکلات متعدد» مواجه شده است.
معاون سازمان انرژی اتمی ایران گفته است که کمکهای دولت هزینههای این نیروگاه را تامین نمیکند و با توجه به «قیمت پایین برق» در سال آینده سازمان انرژی اتمی ایران «قادر به اداره این نیروگاه با شرایط موجود» نخواهد بود و اداره آن «با اما و اگر» همراه خواهد شد.
ساخت نیروگاه اتمی بوشهر پیش انقلاب با طراحی آلمانی آغاز شد، اما پس از انقلاب ۵۷ مدتی متوقف و سپس تکمیل آن به روسیه واگذار شد. این نیروگاه در نهایت پس از ۱۶ سال و در سال ۱۳۹۰ به شبکه سراسری برق ایران وصل شد.
ابتلا به سرطان در ایران طی ده سال آینده بیش از دو برابر خواهد شد

ایرج حریرچی، قائم مقام وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی ایران، گفت که طی ده سال آینده رشد سرطان در ایران بیش از دو برابر خواهد بود.
به گزارش ایرنا، حریرچی با اشاره به اینکه سرطان دومین عامل مرگ و میر در ایران است، گفت: «افق ۱۰ ساله نشان میدهد که سرطان در ایران رشد خواهد کرد.»
به گفته قائممقام وزارت بهداشت میزان رشد سرطان طی ده سال آینده در دنیا ۶۹ درصد و در ایران ۱۱۵ درصد خواهد بود.
حریرچی خبر داد که در حال حاضر هزینه سرطان برای نظام سلامت بیش از بیماریهای قلبی - عروقی است و بیش از ۲ درصد کل هزینههای سلامت ایران هم به سرطان اختصاص مییابد.
دو خواهر عربستانی در هنگکنگ خواستار دریافت پناهندگی شدند

دو خواهر اهل عربستان سعودی در هنگکنگ خواستار دریافت پناهندگی شدهاند. پلیس هنگکنگ مشغول بررسی درخواست این دو خواهر هجده و بیست ساله است.
این دو خواهر گفتهاند که خواستار دریافت پناهندگی در کشوری هستند که «حقوق زنان» در آن رعایت شود.
این دو تبعه عربستان سعودی در مسیر استرالیا بودند که از سوی ماموران سعودی متوقف شدند؛ اما در نهایت موفق شدند خود را به بخش تحت کنترل چین در هنگکنگ برسانند.
ماه گذشته هم رهف محمد القنون، دختر هجده ساله اهل عربستان سعودی در حال تلاش برای رفتن به استرالیا در فرودگاه تایلند درخواست پناهندگی کرد. او در نهایت به کانادا رفت.
نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ونزوئلا راهی کلمبیا میشود

الیوت آبرامز نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ونزوئلا قرار است راهی کلمبیا شده تا در «کاکوتا» بر تحویل کمکهای بشردوستانه به ونزوئلا نظارت کند. خوان گوایدو رئیس جمهوری موقت و مشروع ونزوئلا پیشتر و در اولین فرمان رسمی خود، اجازه داده کمکها وارد خاک ونزوئلا شوند.
کیمبرلی برایر، معاون وزیر خارجه آمریکا در امور نیمکره غربی روز جمعه سوم اسفند در پیامی در توئیتر ضمن اعلام این خبر، از رئیس جمهوری کلمبیا بابت همکاریاش تشکر کرد.
آمریکا مشغول همکاری با برزیل و کلمبیا است تا کمکهای بشردوستانهای که فرستاده به دست مردم ونزوئلا برسد. نظامیان وفادار به نیکلاس مادورو، مرزهای زمینی ونزوئلا با کلمبیا و برزیل را مسدود کردهاند.
حضور پرزیدنت ترامپ و بانوی اول ملانیا در مراسم گرامیداشت تاریخ سیاهپوستان آمریکا

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، و ملانیا ترامپ بانوی اول، شامگاه پنجشنبه دوم اسفند در کاخ سفید میزبان مراسمی برای گرامیداشت آمریکاییهای آفریقاییتبار بودند. ملانیا ترامپ تصاویری از این مراسم را در توئیتر خود منتشر کرده است.
در جریان «ماه سابقه تاریخی آمریکاییهای آفریقاییتبار» مراسم مختلفی برای گرامیداشت و بررسی تاریخ و فرهنگ آفریقاییتباران برگزار میشود. این ماه هر ساله و در فوریه برگزار شده و مراسمی است که نه فقط در ایالات متحده آمریکا، که در کانادا، ایرلند، هلند، و بریتانیا هم برگزار میشود.
جان بولتون پیشاپیش دیدار سران کره شمالی و آمریکا به کره جنوبی میرود

جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید قرار است پیشاپیش دیدار هفته آینده کیم جونگ اون و پرزیدنت ترامپ راهی کره جنوبی شود.
طبق گزارشی خبری که روز جمعه سوم اسفند از شبکه تلویزیونی سیانان پخش شد، مذاکرات آقای بولتون در راستای دسترسی به اهدافی است که قرار است در جریان مذاکرات هانوی در ویتنام و بین کره شمالی و ایالات متحده بحث و بررسی شود.
پرزیدنت ترامپ و کیم جونگ اون قرار است هشتم و نهم اسفند در ویتنام برای بار دوم دیدار کنند. این دو برای نخستین بار ۲۲ خرداد سال جاری در سنگاپور دیدار کردند.
زلزلهای ۷.۵ ریشتری اکوادور را لرزاند

بامداد امروز به وقت محلی یک زلزله ۷.۵ ریشتری، ناحیهای در اکوادور و در نزدیکی مرز این کشور با پرو لرزاند.
مرکز این زلزله در شهری در نزدیکی مرز اکوادور و پرو بوده است. هنوز گزارشی از تلفات یا خسارتهای احتمالی گسترده ناشی از این زلزله مخابره نشده است.
اکوادور در سال ۲۰۱۶ شاهد زلزلهای ۷.۸ ریشتری بود که بیشتر از ۷۰۰ کشته بر جای گذاشت.
قرار بازداشت شهروند آمریکایی زندانی در روسیه تا سه ماه دیگر تمدید شد

سرویس امنیتی فدرال روسیه قرار بازداشت پل ویلان، شهروند آمریکایی بازداشت شده در روسیه را تا سه ماه دیگر تمدید کرده است.
خبرگزاری رویترز امروز جمعه سوم اسفندماه به نقل از اینترفکس این خبر را اعلام کرد. وکیل پل ویلان گفته است که تحقیقات تا
گزارش داد که تحقیقات درباره اتهامهای ویلان تا ۲۸ می (۷ خرداد) ادامه خواهد داشت.
پل ویلان ۴۸ ساله و یک نظامی بازنشسته است که روسیه او را از هفتم دی ماه به اتهام جاسوسی دستگیر کرده است.
پیشتر وکیل ویلان ضمن رد اتهامها، گفته بود که موکلش به دلیل در اختیار داشتن یک فلشدرایو حاوی اطلاعات سری بازداشت شده است. اوتصور میکرده این فلشدرایوحاوی اطلاعاتی درباره مسایل فرهنگی است.
یک خبرگزاری روسی پیش از این مدعی شده بود که این فلشدرایو حاوی نام تمام کارکنان سرویس مخفی روسیه بوده است.
فیفا باشگاه فوتبال چلسی را جریمه کرد

فدراسیون جهانی فوتبال، فیفا، در حکمی باشگاه فوتبال چلسی انگلستان را از فعالیت در دو پنجره نقل و انتقالات آتی محروم کرد.
به گزارش آسوشیتدپرس، این محرومیت به دلیل تخلف باشگاه چلسی در امضای قرارداد با بازیکنان زیر ۱۸ سال به محرومیت از فعالیت در دو پنجره آتی نقل و انتقالات (تابستان ۲۰۱۹ و ژانویه ۲۰۲۰) و ۶۰۰ هزار دلار جریمه نقدی محکوم کرد.
دلیل این محرومیت تخلفهای باشگاه چلسی در امضای قرارداد با ۲۹ بازیکن زیر ۱۸ سال است. چلسی این امکان را دارد که به حکم صادر شده اعتراض کند.
فیفا همچنین اعلام کرده است که چلسی با باشگاههای دیگر توافقهایی انجام داده که به آنها اجازه دخالت در مسایل مربوط به نقل و انتقال بازیکنها را میداده است.
اتحادیه فوتبال انگلستان نیز ۵۱۰ هزار دلار جریمه شده و فرصتی شش ماهه به این نهاد داده شده تا نگرانیهای فیفا درباره نقل و انتقالهای بینالمللی و همچنین نخستین قراردادهای حرفهای بازیکنان زیر ۱۸ سال را رفع کند.
نمایندگان حزب حاکم ایتالیا به دنبال محدود کردن شرکت هوآوی هستند

گروهی از قانونگذاران ایتالیایی ائتلافی ایجاد کردهاند که هدف آن ممنوعیت شرکت چینی هوآوی از فراهم کردن تکنولوژی 5G در این کشور است.
رویترز امروز جمعه سوم اسفند ماه به نقل از روزنامه المساجرو گزارش کرد که نمایندگانی از حزب لیگا به دنبال آن هستند که دولت ایتالیا مانع حضور هوآی در این کشور شود.
هوآی در حال حاضر یکی از بزرگترین شرکتهای فراهمکننده تکنولوژیهای ارتباطی در ایتالیا است.
هوآوی در حال حاضر به دلیل ارتباطات احتمالی خود با دولت چین، مورد سوظن قرار دارد و این احتمال میرود که پکن از تکنولوژی این شرکت برای جاسوسی استفاده میکند. شرکت هوآوی این اتهامها را رد میکند.
مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، روز پنجشنبه گفته بود که آمریکا نمیتواند با کشورهایی که از سیستمهای شرکت هوآوی استفاده میکنند، به دلایل امنیتی نمیتواند شراکت داشته باشد یا اطلاعات خود را با آنها تقسیم کند.
گوایدو نخستین دستور ریاستجمهوری خود را صادر کرد

خوان گوایدو، رئیس جمهوری موقت ونزوئلا، نخستین دستور ریاستجمهوری خود را صادر کرد.
تصویر این دستور گوایدو در صفحه توئیتر او منتشر شده است. شماره این دستور «۰۰۱» است و براساس آن اجازه تحویل کمکهای انساندوستانه به ونزوئلا داده شده است.
پیشتر نیکلاس مادورو ضمن اعلام مخالفت با دریافت کمکهای انساندوستانه، مرز ونزوئلا با کلمبیا را بسته بود. اما گوایدو اعلام کرده بود که برای تحویل گرفتن این کمکها به مرز کلمبیا خواهد رفت.
گوایدو که رئیس پارلمان ونزوئلا است، زمستان سال جاری با اعلام نامشروع بودن دولت مادورو، خود را به عنوان رئیسجمهوری موقت ونزوئلا معرفی کرد. ایالات متحده آمریکا نخستین کشوری بود که او را به رسمیت شناخت. اتحادیه اروپا و بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین هم از گوایدو حمایت کردهاند.
ترکیه ۲۹۵ نظامی را به اتهام ارتباط با گولن بازداشت کرد

دولت ترکیه ۲۹۵ نفر از نیروهای نظامی این کشور را به اتهام ارتباط با فتحالله گولن بازداشت کرده است.
خبرگزاری رویترز امروز جمعه سوم اسفند ماه گزارش داد که در میان این افراد سه سرهنگ، هشت سرگرد و ۱۰ ستوان حضور دارند.
بازداشت این نظامیان بامداد روز جمعه به وقت محلی اتفاق افتاده است.
ترکیه تابستان سال ۹۵ شاهد کودتایی علیه دولت رجب طیب اردوغان بود که شکست خورد. در این کودتا نزدیک به ۲۵۰ تن کشته شدند، بیش از ۷۷ هزار نفر در انتظار صدور حکم هستند و نزدیک به ۱۵۰ هزار نفر هم از کار برکنار شدهاند.
دولت ترکیه فتحالله گولن را به طراحی و دست داشتن در این کودتا متهم میکند و بارها از دولت ایالات متحده خواسته است او را به ترکیه بازگرداند.
گروه ویژه اقدام مالی فرصت ایران را برای چهار ماه دیگر تمدید کرد

گروه ویژه اقدام مالی (FATF) اعلام کرد به ایران تا ۴ ماه دیگر (ماه ژوئن) فرصت میدهد تا قوانین لازم برای برای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم تصویب کند.
این گروه در جلسه امروز جمعه سوم اسفند ماه خود، بار دیگر فرصت ایران را تمدید کرده است. این چندمین بار است که این گروه چنین مهلتی به ایران میدهد.
مارشال بیلینگزلی رئیس دورهای گروه ویژه اقدام مالی و معاون وزیر خزانهداری آمریکا اعلام کرده است که اگر در این فرصت ایران قوانین لازم را تصویب نکند، به طور خودکار اقدامهایی علیه ایران انجام خواهد شد.
مجلس ایران پیشتر لایحه پالرمو را تصویب کرد، اما پس از آنکه شورای نگهبان آن را رد کرد، این لایحه به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفته است. این مجمع هنوز نتوانسته در اینباره تصمیمگیری کند.
مایک پمپئو با دبیرکل سازمان ملل متحد دیدار کرد

مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، در نیویورک با آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش وبسایت وزارت خارجه آمریکا، این دیدار روز پنجشنبه دوم اسفند ماه و در شهر نیویورک برگزار شد. دو طرف در این دیدار پیرامون بحران ونزوئلا با یکدیگر گفتوگو کردند.
از جمله مسائل دیگری که در ملاقات میان وزیر خارجه ایالات متحده و دبیرکل سازمان ملل متحد مطرح شد، جنگ یمن بود. هر دو طرف در ملاقات خود بر اهمیت خروج نیروهای درگیر در جنگ یمن از بندر حدیده تاکید کردند.
حدود ۲۰۰ نیروی نظامی آمریکا در سوریه باقی خواهند ماند

کاخ سفید روز پنجشنبه اعلام کرد که گروه کوچکی از نیروهای نظامی آمریکا در سوریه باقی خواهند ماند.
سارا هاکبی ساندرز، سخنگوی کاخ سفید، در بیانیهای اعلام کرد که گروه کوچکی از سربازان آمریکایی و حدود ۲۰۰ نفر آنها برای مدتی در سوریه خواهند ماند.
لیندزی گراهام، سناتور جمهوریخواه، از تصمیم کاخ سفید برای نگهداشتن این سربازها در سوریه استقبال کرده و گفته است این تصمیم پرزیدنت ترامپ باعث میشود «دستاوردهای ما در سوریه» حفظ شود.
پرزیدنت ترامپ در ماه دسامبر سال گذشته میلادی با اعلام شکست گروه دولت اسلامی (داعش)، گفته بود که «همه» سربازان آمریکایی از سوریه بازخواهند گشت. در حال حاضر حدود ۲ هزار نیروی نظامی آمریکا در سوریه حضور دارند.
سیانان به نقل از یک منبع آگاه نوشت که قرار است که این ۲۰۰ نیروی نظامی آمریکا در تنف در مرز عراق و اردن و شمال شرق سوریه مستقر شوند.
رئیسجمهوری آمریکا در ماههای آینده دو بار به ژاپن سفر خواهد کرد

دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، طی ماههای آینده دو بار به ژاپن سفر خواهد کرد.
شبکه خبری سیانان به نقل از یک مقام رسمی دولت آمریکا نوشت که رئيسجمهوری ایالات متحده در اواخر ماه می سفری رسمی به ژاپن خواهد داشت. در زمان انجام این سفر، ولیهد فعلی ژاپن، تاجگذاری کرده و تبدیل به صد و بیست و ششمین امپراتور ژاپن خواهد شد.
رئيسجمهوری ایالات متحده در اواخر ماه ژوئن هم سفری محدد به ژاپن خواهد داشت. پرزیدنت ترامپ در آن زمان برای حضور در اجلاس جی۲۰ به اوزاکا خواهد رفت.
پرزیدنت ترامپ در آستانه دیدار دوم خود با کیم جونگ اون، رهبر کرهشمالی، روز چهارشنبه گفتوگویی تلفنی با شینزو آبه نخستوزیر ژاپن داشت.
قرار است که دیدار دوم میان رئيسجمهوری آمریکا و رهبر کره شمالی هشتم و نهم اسفند در ویتنام انجام شود. این دو برای نخستین بار ۲۲ خرداد سال جاری در سنگاپور دیدار کردند و رهبر کره شمالی پذیرفت در راستای عاریسازی شبه جزیره کره از سلاحهای هستهای گام بردارد.
پیشنهاد رهبر اکثریت سنا: کلی کرفت سفیر آمریکا در سازمان ملل شود

میچ مککانل، سناتور جمهوریخواه و رهبر اکثریت سنا، به دونالد ترامپ پیشنهاد کرده است که کلی کرفت، سفیر فعلی ایالات متحده در کانادا را به عنوان سفیر آمریکا در سازمان ملل منصوب کند.
هیل به نقل از یک سخنگوی مککانل این مسئله را تایید کرد و نوشت که این سناتور جمهوریخواه با پرزیدنت ترامپ در اینباره صحبت کرده است.
پس از کنارهگیری نیکی هیلی از نمایندگی آمریکا در سازمان ملل متحد در اواسط مهر ماه، رسانههای آمریکا از هدر ناوئرت به عنوان کسی که به احتمال زیاد جانشین او خواهد شد، یاد میکردند. اما ناوئرت که سخنگوی پیشین وزارت خارجه ایالات متحده بود، هفته گذشته انصراف خود را از تصدی این مقام اعلام کرد.
پیشتر سایت پولیتیکو گزارش داده بود که جان جیمز، نامزد پیشین سنا از میشیگان و ریک گرنل، سفیر ایالات متحده در آلمان، از جمله گزینههای دیگری هستند که ممکن است سفیر بعدی آمریکا در سازمان ملل متحد باشند.
پرتاب موفقیتآمیز نخستین فضاپیمای اسرائیل برای فرود روی کره ماه

نخستین فضاپیمای اسرائیل که برای فرود آمدن بر سطح کره ماه طراحی شده، با موفقیت به فضا پرتاب شد.
رویترز پنجشنبه شب به وقت شرق آمریکا (بامداد جمعه به وقت ایران) گزارش داد راکت «فالکون۹» شرکت خصوصی «اسپیس اکس» که مقر آن در ایالت کالیفرنیا است، در پایگاه فضایی کیپ کاناورال ایالت فلوریدا در شرق آمریکا فضاپیمای اسرائیلی را به فضا برد.
در صورت موفقیت این پروژه، اسرائیل میتواند چهارمین کشور جهان باشد که به سطح ماه دسترسی پیدا میکند.
این فضاپیمای ۵۸۵ کیلوگرمی بدون سرنشین «بِرِشیت» نام دارد. برشیت واژهای عبری به معنای «پیدایش» است.
در صورتی که پرتاب با موفقیت انجام شود، برشیت پس از حدود دو ماه و طی شش میلیون و پانصد هزار کیلومتر در فضا، به ماه خواهد رسید.
شرکت خصوصی اسپیسآیال (SpaceIL) و یک پیمانکار دولتی به نام «صنایع فضایی اسرائیل» با هزینهای معادل ۱۰۰ میلیون دلار این فضاپیما را ساختهاند.
تمامی هزینههای این پروژه فضایی توسط بخش خصوصی تامین شده است.
نامه نماینده اسرائیل به اعضای شورای امنیت: علیه تهدید هستهای ایران اقدام کنید

نماینده اسرائیل در سازمان ملل در نامهای به اعضای شورای امنیت از آنها خواسته مقابل تهدید هستهای جمهوری اسلامی ایران اقدام کنند.
به گزارش جروزالمپست، «دنی دانون» در نامه خود نوشت که ایران در ماه فوریه اقدام به پرتاب یک ماهواره به فضا کرده است که نقض آشکار قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحده است.
اشاره نماینده اسرائیل در سازمان ملل به آزمایش ناموفق دو ماهواره ایرانی در دیماه و ابتدای بهمن ماه است.
پس از پرتاب این ماهواره، جامعه بین المللی نسبت به این مسئله ابراز نگرانی کرد. از جمله مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده، در صفحه توییتر خود نوشت این آزمایش نشان میدهد که «ایران به دنبال افزایش قابلیتهای موشکی خود است که این تهدیدی برای اروپا و خاورمیانه است.»
ایران بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که بعد از برجام تصویب شد، از آزمایش موشک بالستیک با قابلیت حمل کلاهک اتمی منع شده است. کارشناسان میگویند که اگر ایران بتواند با ماهوارهبرهای خود محموله به فضا بفرستد، بدان معنی است که میتواند کلاهکهای هستهای را نیز روی آن ماهوارهبرها نصب کند.
نماینده اسرائیل در سازمان ملل نوشته است که ایران آشکارا درخواست جامعه بینالمللی برای متوقف کردن این نوع فعالیتها که نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت هستند را نادیده گرفته است.
آزمایشهای موشکی ایران پیش از این نیز با واکنش کشورهای غربی مواجه شده بود و آنها بارها از جمهوری اسلامی خواسته بودند تولید و آزمایش این موشکها را متوقف کند.
ایران طی سالهای اخیر دست به انجام آزمایشهای موشکی زده است که روی برخی از آنها به زبانهای مختلف (از جمله عبری) شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.
وزیر خارجه آمریکا یکم خرداد با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواستههای ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.
برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.
مادورو بعد از کلمبیا به دنبال بستن مرز با برزیل است

در حالیکه فشار بر نیکلاس مادورو ادامه دارد، او اعلام کرد که به نظامیان حامی اش دستور داده که مرز با برزیل را مسدود کنند.
از یک ماه پیش که خوان گوایدو رهبر مجمع ملی ونزوئلا خود را رئیس جمهوری موقت این کشور نامید، بیش از پنجاه کشور از او حمایت کردند. اتحادیه اروپا نیز از مادورو خواست کناره گیری کند اما وی که هنوز از حمایت نظامیان برخوردار است، هنوز قصد کناره گیری ندارد.
هفته پیش مادرور با مسدود کردن یک گذرگاه مرزی، مانع رسیدن میلیون ها دلار کمک بشردوستانه آمریکا برای مردم ونزوئلا شد.
خوان گوایدو گفته است که به منطقه مرزی می رود تا موجب ورود کمک های آمریکا به ونزوئلا شود.
خانوادههای اسماعیل بخشی و سپیده قلیان به اداره اطلاعات احضار شدند

براساس گزارشها خانوادههای اسماعیل بخشی، نماینده کارگران شرکت نیشکر هفت تپه و سپیده قلیان، فعال مدنی، به اداره اطلاعات شهر شوش احضار شدهاند.
برخی منابع حقوقبشری خبر دادند که امروز پنجشنبه دوم اسفند ماه، اداره اطلاعات شهر شوش با احضار خانواده این دو تن، از آنها خواست درباره وضعیت اسماعیل بخشی و سپیده قلیان اطلاعرسانی نکنند.
طی روزهای گذشته خانواده اسماعیل بخشی مقابل اداره دادگستری شوش تجمع کرده و خواستار آزادی این فعال کارگری شده بودند.
اسماعیل بخشی و سپیده قلیان آبان ماه سال جاری و در جریان اعتراضهای کارگران شرکت نیشکر هفت تپه بازداشت شده بودند. این دو پس از آزادی، اعلام کردند که در دوران بازداشت شکنجه شده و تحت فشار «اعتراف اجباری» کردهاند.
این دو پس از پخش فیلمی با نام «طراحی سوخته» از اعترافاتشان از صدا و سیمای جمهوری اسلامی، بازداشت شدند. پیشتر کانال مستقل کارگران هفتتپه خبر داده بود که وزارت اطلاعات در حال تهیه اعتراف تلویزیونی از اسماعیل بخشی و سپیده قلیان است.
شرکت امنیت سایبری: هکرهای ایرانی پشت حمله به پارلمان استرالیا هستند

روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت که هکرهای مستقر در ایران کامپیوترهای پارلمان استرالیا و احزاب سیاسی این کشور را هدف حمله قرار داده اند.
وال استریت ژورنال روز پنجشنبه ۲ اسفند به نقل از یک شرکت آمریکایی تحقیقات امنیت سایبری گزارش داد که این هکرها پیشتر نیز به اهدافی در آمریکا و متحدان غربی این کشور حمله کرده بودند.
حملات سایبری ماه جاری میلادی، بخشی از یک «کمپین جهانی جاسوسی» بوده است.
این کمپین جاسوسی سال گذشته میلادی آغاز شد و سازمان های جاسوسی موسوم به «پنج چشم» یعنی آمریکا، کانادا، بریتانیا، استرالیا، و نیوزلند را هدف قرار داد.
شمار کشته شدگان آتشسوزی در بنگلادش به ۱۱۰ نفر رسید

آتشسوزی در یک منطقه قدیمی شهر داکا، پایتخت بنگلادش، به گزارش نیویورک تایمز تاکنون باعث مرگ دستکم ۱۱۰ نفر شده است و افراد بسیار دیگری نیز مجروح شده اند.
این آتشسوزی از یک ساختمان قدیمی آغاز شده که به گفته آتشنشانها مواد شیمیایی در آن نگهداری میشد.
در طبقههای بالاتر این ساختمان خانوادههایی زندگی میکردند.
آتشسوزی مشابهی در سال ۲۰۱۲ حدود ۱۲۴ کشته در بنگلادش به جای گذاشت. شش ماه پس از آن یک آتشسوزی دیگر باعث مرگ دستکم ۱۱۰۰ نفر شد.
بازیگر آمریکایی خود را قربانی یک حمله نشان داد تا جلب توجه کند

به روز شده - جسی اسمولت، بازیگر آمریکایی که مدعی شده بود قربانی جرم ناشی از نفرت شده است، ظاهرا سه هزار و ۵۰۰ دلار به دو نفر داده بود تا حمله به او را صحنه سازی کنند.
مجله پیپل به نقل از «ادی جانسون» رئیس پلیس شیکاگو نوشت، اسمولت میخواسته با این کار جلب توجه کند چون از میزان حقوق دریافتی خود ناراضی بود.
دو برادر به پلیس اعتراف کردهاند این بازیگر به آنها پول داده و آنها را در نقشه حمله ساختگی راهنمایی کرده است. پلیس همچنین متوجه شده که اسمولت یک ساعت قبل و یک ساعت بعد از حمله با این دو برادر تماس تلفنی داشت.
پیشتر، این بازیگر سریال تلویزیونی آمریکایی امپراتوری (امپایر) ادعا کرده بود که در شهر شیکاگو به او حمله شده است.
اسمولت به پلیس گفته بود که مهاجمین روی او یک مایع - که به نظر محلول سفید کننده می آمد - ریختند و دور گردنش یک طناب دار انداختند، و او را به خاطر نژاد و گرایش جنسیاش (همجسنگرایی) مورد تحقیر و ناسزا قرار دادند.
سخنگوی پلیس شیکاگو میگوید بررسی پرونده حمله به اسمولت منابع و وقت قابل توجهی از پلیس گرفته و ۱۲ کارگاه پلیس روی آن کار می کردند.
درگذشت محمد مومن؛ عضو شورای نگهبان، حامی احمدینژاد، و ثناگوی خامنهای

محمد مومن، از اعضای شورای نگهبان و مجلس خبرگان، عصر پنجشنبه در سن ۸۱ سالگی در تهران درگذشت. آقای مومن از قدیمیترین اعضای شورای نگهبان محسوب میشد.
این عضو شورای نگهبان که عضو مجلس خبرگان هم بود، همواره از ثناگویان رهبر جمهوری اسلامی بود. این در حالی است که وظیفه خبرگان، نظارت بر عملکرد رهبر است.
با اینکه اعضای شورای نگهبان مسئول نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری هستند، آقای مومن از جمله حامیان احمدینژاد در سال ۸۸ بود. در آن انتخابات چند ساعت بعد از بستن صندوق ها محمود احمدینژاد پیروز انتخابات معرفی شد و موسوی و کروبی بعدها با حصر خانگی مواجه شدند.
کوین کاستنر و دایان لین در فیلم «رهایش کن» همبازی میشوند

فیلم هیجانی «رهایش کن» با بازی دو ستاره سینما، «کوین کاستنر» و «دایان لین» بر اساس رمانی با همین نام در دست تولید است.
رمان نوشته «لری واتسون» داستان یک کلانتر بازنشسته (با بازی کاستنر) را روایت میکند، که همراه با همسرش (دایان لین) بعد از مرگ پسرشان مزرعه خود در مونتانا را رها میکنند تا به نوه خود که در خطر است کمک کنند.
فیلمبرداری این فیلم بهار امسال شروع خواهد شد.
بیانیه کانون نویسندگان ایران به مناسبت روز جهانی زبان مادری: تنوع زبانی موجب تفرقه بین انسانها نیست

کانون نویسندگان ایران در بیانیهای خواستار رفع محدودیت و ممنوعیت برای زبان ها شد.
در این بیانیه که روز یکم اسفند ماه صادر شد، کانون نویسندگان تاکید کرد: « تنوع زبانی نه فقط موجب تفرقه بین انسانها نیست که باعث همبستگی است. و نیز مهم است بدانیم هیچ زبانی مزاحم زبان عمومی نیست، زبان عمومی نیز مزاحمتی برای دیگر زبانها ایجاد نمیکند، بلکه آنها میتوانند به غنای یکدیگر کمک کنند، چرا که هر زبانی زاینده است نه زائده. این حکومتها هستند که با سیاستهای سوگیرانه، به یک زبان حکم چماق میدهند.»
در این بیانیه همچنین آمد: «میراث فرهنگی بشر امروز برآیند همهی فرهنگها و زبانهاست. ایجاد محدودیت و ممنوعیت برای هر زبان در هر جای جهان یعنی بسته شدن یک راه گفتگو. بنابراین به جای اینکه از حضور زبانهای دیگر هراس داشته باشیم باید تلاش کنیم تا همهی آنها حفظ شوند؛ تلاش کنیم تا هیچ زبانی در قیدوبند نباشد و نماند. در راستای چنین تلاشی است که کنشگران خلاق و پیشرو عرصهی فرهنگ با خلق و نشر آثار ادبی و فکری به زبانهای گوناگون، علاوه بر آفرینش خرد و زیبایی، موجب درک متقابل انسانها از یکدیگر میشوند. کانون نویسندگان ایران تلاش نویسندگانی از این دست را ارج می نهد و روز جهانی زبان مادری را گرامی میدارد.»
چهارشنبه ۲۱ فوریه، دوم اسفند روز جهانی زبان مادری است که حدود ۲۰ سال پیش از سوی یونسکو به این عنوان برگزیده شد.
این روز، سالگرد کشته و زخمی شدن دانشجویان بنگالی در پاکستان است که ۶۷ سال پیش در یک تظاهرات مسالمت آمیز خواستار به رسمیت شناختن زبان بنگالی از سوی دولت بودند، اما با برخورد خشن پلیس پاکستان مواجه شدند.
در ایران نیز تا سالهای اخیر امکان آموزش زبانهای مادری در مدارس و دانشگاهها در کنار زبان فارسی وجود نداشت و با وجود مجاز بودن تدریس آنها در قانون اساسی، تا چندی پیش هیچ مجوزی در این خصوص صادر نمی شد.
در سالهای اخیر اجازه آموزش زبانهای ترکی آذری، کردی و بلوچی به طور محدود در چند دانشگاه صادر شده است، اما همین گام نیز در ادامه با موانعی روبرو بوده است.
درخواست چهار سناتور جمهوریخواه از گروه ویژه اقدام مالی برای برخورد جدی با ایران

تد کروز، تام کاتن، مارکو روبیو و تام تیلیس، چهار سناتور جمهوریخواه از گروه ویژه اقدام مالی خواستهاند جدیت کامل برای برخورد با فعالیتهای مالی «نامشروع» و «مسموم» جمهوری اسلامی در نظام جهانی بانکی نشان دهد.
به گزارش وبسایت «فریبیکن» که روز پنجشنبه دوم اسفند منتشر شد، این چهار سناتور مقارن اجلاس گروه ویژه اقدام مالی در پاریس، که فعالیتش روی مقابله با پولشوئی متمرکز است، درخواست کردهاند فعالیتهای مرتبط با حمایت مالی از تروریسم که جمهوری اسلامی به آن دست میزند، متوقف شود.
انفجار بمب در شرق سوریه چندین کشته برجای گذاشت

گروه ناظر بر وضعیت حقوق بشر سوریه از انفجار خودروی بمب گذاری شده در منطقه دیرالزور سوریه خبر داد.
به گفته این گروه، این خودرو روز پنجشنبه ۲ اسفند از طریق کنترل از راه دور و در حالی که یک کاروان کارگران و تکنسین های یک میدان نفتی عبور می کردند، منفجر شد.
به گزارش آسوشیتدپرس به نقل از این گروه ناظر مستقر در بریتانیا که اخبارش را از فعالان سوری می گیرد، ۲۰ نفر در این انفجار کشته و شمار دیگری مجروح شدند.
اما یک فرمانده نیروهای سوری مورد پشتیبانی آمریکا نیز از انفجار انتحاری دو خودروی بمب گذاری شده در همین روز در دیرالزور خبر داده است، که به گفته او ۱۴ نفر کشته شدند. به گفته او، این دو انفجار پشت سر هم در بازار یک روستا در حدود ۱۰ کیلومتری میدان نفتی العمر روی داد.
معاون وزیر خارجه آمریکا: قانون اساسی کوبا نسبت به هر تغییری با خشونت برخورد میکند

معاون وزیر خارجه آمریکا در امور نیمکره غربی روز پنجشنبه دوم اسفند در پیامی در توئیتر با اشاره به قانون اساسی کوبا که قرار است در کوبا به رفراندوم گذاشته شود، گفت: «قانون اساسی جدید کوبا هرگونه مخالفت با حزب کمونیست جرم است».
کیمبرلی برایر با بیان این که «همچنین این قانون اساسی تهدید میکند هرکسی که بخواهد تغییری در نظم سیاسی، اجتماعی و اقتصادی با برخورد خشن روبرو خواهد شد،» گفت: «انقلابی که به زور باید آن را نگه داشت، انقلابی شکست خورده و ناکام است.»
رفراندوم قانون اساسی کوبا قرار است ۲۴ فوریه (پنجم اسفند) برگزار شود. مخالفان در کوبا دو دسته شده و شماری از مردم میخواهند در انتخابات شرکت نکنند، و بخشی دیگر از مردم خواسته اند به آن رای منفی بدهند.
مقامات کوبا میگویند قانون اساسی را بر اساس واقعیتهای موجود، تغییر دادهاند.