کشاورزان هندی که طبق وعده دولت خواستار قیمتهای بالاتر برای محصولات خود هستند، روز جمعه چهارم اسفند، در اعتراض به برخورد نیروهای امنیتی این کشور، پیکرههای نارندرا مودی، نخستوزیر و سایر وزرا را آتش زدند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، هزاران کشاورز که راهپیمایی موسوم به «بیا به دهلی برویم» را آغاز کردند، با برخورد نیروهای امنیتی در حدود ۲۰۰ کیلومتری شمال دهلی، پایتخت هند، مواجه شدند. این نیروها از ماشینهای آب پاش و گاز اشکآور برای عقب راندن کشاورزان استفاده کردند.
رهبران کشاورزان روز پنجشنبه سوم اسفند، خواستهای کشاورزان در سراسر هند را اعلام کردند.
به گفته آنها، قرار است پس از اعتراضهای روز جمعه که آن را «روز سیاه» نامگذاری کردند، تراکتورها در روز هفتم اسفند در بزرگراهها حرکت کنند و گردهمایی عمومی کشاورزان در روز ۲۴ اسفند در دهلی برگزار شود.
روز جمعه، پرچمهای سیاه بر روی تراکتورها و چرخ دستیهایی که در محل تجمع اعتراضی صف کشیده بودند، به اهتزاز درآمدند. شماری از معترضان که اکثر آنها سیکهای ایالت شمالی پنجاب هستند نیز به نشانه همبستگی پارچههای سیاهی را روی دستارهای خود بسته بودند.
کشاورزان همچنین با سر دادن شعارهایی، پیکرههای آمیت شاه، وزیر کشور و وزیر ارشد ایالت شمالی هاریانا، را که متهم میکنند به پلیس برای استفاده از زور علیه معترضان دستور داده است، آتش زدند.
کشاورزان روز چهارشنبه دوم اسفند، پس از کشته شدن یک معترض در منطقه سنگرور در پنجاب که پلیس را برای آن مقصر میدانند، راهپیمایی خود را به مدت دو روز متوقف کردند.
یک افسر ارشد پلیس این منطقه گفت که این مرد در محل تظاهرات درگذشت اما علت مرگ او تنها پس از کالبد شکافی مشخص خواهد شد.
وزیر ارشد ایالت پنجاب روز جمعه از پرداخت ۱۰ میلیون روپیه (۱۲۰ هزار دلار) غرامت به خانواده کشاورز جان باخته خبر داد.
رهبران کشاورزان دریافت این غرامت را رد کردند و گفتند تا زمانی که پرونده قتل ثبت نشود، اجازه کالبد شکافی را نخواهند داد.
عفو بینالملل جان باختن این معترض را محکوم کرد و از دولت هند خواست که حق آزادی اجتماعات مسالمتآمیز را محترم بشمارد و ضمن تسهیل در برگزاری تجمعات از آن ها محافظت کند.
آکار پاتل، رئیس هیئت مدیره عفو بینالملل هند گفت: «بهای اعتراض نباید مرگ باشد».