لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۱۹

افزایش قیمت «شیرخشک» خانواده‌ها را نگران کرد؛ شیرخشک باز هم کمیاب شد


بحران شیرخشک در ایران
بحران شیرخشک در ایران

رسانه‌های ایران از دور جدید افزایش قیمت شیرخشک خبر داده و اعلام کردند که این روند موجب افزایش قیمت شیر خشک در بازار و کمیاب شدن آن شده است.

وب‌سایت «اقتصاد آنلاین» در گزارشی به نقل از یک شهروند نوشت: «در فروردین ۲ شیرخشک را ۸۳ هزار تومان خریدم اما الان برای یک شیرخشک باید تقریبا این مبلغ را بپردازم.»

خبرگزاری صدا و سیمای جمهوری اسلامی نیز در گزارشی نوشته است هر از چند گاهی شاهد افزایش قیمت شیرخشک یا کمبود و نبود آن در بازار هستیم که «این موضوع مغایر با طرح جوانی جمعیت است.»

این خبرگزاری تایید کرده که گرانی و کمبود شیر خشک در کشور را «والدین در پیام‌های خود تاکید کردند.»

در همین رابطه اقتصاد‌آنلاین نوشته است که اواخر فروردین ماه سخنگوی سازمان غذا و دارو علت افزایش قیمت شیرخشک را «درخواست تولیدکنندگان و با هدف حمایت از آن‌ها» و همچنین مصوبه ستاد تنظیم بازار اعلام کرد.

براساس گزارش‌ها در اوایل اردیبهشت سرپرست ادارۀ امور فراورده‌های طبیعی سازمان غذا و دارو اعلام کرده بود که افزایش قیمت «شیر خشک» نسبت به تورم «محسوس نخواهد بود.»

این درحالی است که رسانه‌های ایران با استناد به گزارش مرکز دولتی آمار اعلام کردند که در سال ۱۴۰۳ قیمت شیرخشک ۵۷/۸ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. نکته قابل توجه شاید فاصله تورم شیر خشک با تورم سالانه کشور باشد که از سوی مرکز آمار اعلام شده و ادعای مسئولان را رد می‌کند.

برهمین اساس تورم شیرخشک در حالی نزدیک به ۵۸ درصد اعلام شده که تورم سالانه ادعایی در فروردین ۱۴۰۳ به ۳۸/۸ درصد رسیده است.

در همین رابطه در بخشی از گزارش صدا و سیما به نقل از یک شهروند آمده است: «یک شبه قیمت شیر خشک دو برابر شده، به نظر شما سیاست جوانی جمعیت با این اوضاع، اجرایی است؟»

نکته‌ای که صدا و سیما به آن اشاره دارد فارغ از دغدغه تامین حداقل‌های مردم و ضرورت توجه به نیازهای اولیه جامعه است. صدا و سیما به عنوان ارگان وابسته به رهبر جمهوری اسلامی به دنبال تحقق خواسته‌های علی خامنه‌ای در موضوع جوانی جمعیت است. موضوعی که ۳ سال پیش مجلس شورای اسلامی آن را تحت عنوان «قانون جوانی جمعیت» تصویب کرد.

محمد مخبر به عنوان یکی از نزدیکان علی خامنه‌ای و معاون اول رئیس دولت نیز سال گذشته گفته بود: «باید با تمام امکانات بحث جوانی جمعیت را دنبال کنیم.»

این تاکیدها و پیگیری‌ها در حالی است که سال گذشته نیز خانواده‌‌ها با بحران قیمت و تامین شیر خشک مواجه بودند.

در همین رابطه «فارس»، خبرگزاری نزدیک به نهادهای امنیتی و از رسانه‌های حامی دولت سوم دی ماه ۱۴۰۲ از ناکامی دستگاه‌های دولتی در تامین شیرخشک خبر داده و نوشته بود که خانواده‌ها همچنان از کمبود و گرانی برخی برندهای شیرخشک گلایه دارند.

بحران شیرخشک در سال ۱۴۰۲ به جایی رسیده بود که سازمان غذا و دارو زیرمجموعه وزارت بهداشت جمهوری اسلامی فروش شیرخشک در داروخانه‌های ایران را تنها با ارائه کد ملی نوزاد ممکن دانسته بود.

اقدامی که با اجرایی شدن آن بحران جدیدی در سطح داروخانه‌ها ایجاد شد و خبرگزاری مهر در دی ماه سال ۱۴۰۲ نوشت که بعد از اجرای طرح ثبت کد ملی نوزاد برای دریافت شیرخشک از ۲۰ مهر ۱۴۰۲؛ پرداخت سهم ارزی شیرخشک به داروخانه‌ها در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

مرور اتفاقات یک سال اخیر در حوزه شیرخشک نشان می‌دهد که خانواده‌ها در بدترین شرایط ممکن برای تهیه این ماده غذایی برای نوزادان قرار دارند و مسئولان نیز با وجود ضرورت تامین نیازهای اولیه جامعه، نتوانسته‌اند سیاست درستی در این بخش اتخاذ کنند.

XS
SM
MD
LG