مرگ کارگران در محل کار پدیدهای است که این روزها بیش از هر زمان دیگری به گوش میرسد و روند رو به رشد آن نگرانیهایی را نیز در پی داشته است؛ در همین رابطه مدیرکل پزشکی قانونی مازندران از مرگ ۷۸ نفر طی ۷ ماهه امسال بر اثر حوادث ناشی از کار خبر داد که به گفته او نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۴ درصد افزایش داشته است.
علی عباسی گفته که در هفت ماه امسال شهرستان ساری با ۱۱ نفر، آمل با ۱۰ نفر و نور با ۸ مورد بیشترین فوتی را داشتند.
به گفته او؛ ۳۰ نفر بر اثر سقوط از بلندی، ۲۰ نفر بر اثر برق گرفتگی، ۱۶ نفر بر اثر اصابت جسم سخت و ۱۲ نفر هم در حوادث کار دیگر بیشترین رتبهبندی را در علت مرگ داشتهاند.
مشکلات کارگران از معیشت و دستمزد پایین گرفته تا نبود شرایط مناسب و ایمن برای کار کردن به باور بسیاری از کارشناسان، ناشی از بیصدایی و سرکوب مطالبات آنها است.
آمارهای رسمی جمهوری اسلامی نشان میدهد که در سال ۱۴۰۱ کارگرانی که در محیط کار جان خود را از دست دادهاند ۱۹۰۰ نفر بودند. تشکلهای کارگری این آمار را بسیار کمتر از واقعیت موجود میدانند.
«شورای اتحادیههای جهانی» در واکنش به اتفاقات جاری در ایران بیست و دوم شهریورماه سال جاری از طریق کنفدراسیون بینالمللی اتحادیههای کارگری، فدراسیونهای اتحادیه جهانی و کمیته مشورتی اتحادیههای کارگری، «تشدید نقض حقوق بشر، حقوق کار و آزادیهای مدنی» در ایران توسط جمهوری اسلامی را محکوم کرده بود.