لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۸ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۲۹

زنگ خطر سلامت کودکان؛ افزایش ۷ برابری ابتلا به آبله‌مرغان


بیمارستان
بیمارستان

مدیر یک بیمارستان تخصصی کودکان در مشهد از افزایش «۷ برابری» آمار مراجعان مبتلا به «آبله‌مرغان» نسبت به سال گذشته خبر داده است.

به گزارش خبرگزاری دولتی «ایسنا»، محمدرضا کشت‌مندی، مدیر بیمارستان تخصصی کودکان اکبر مشهد با اشاره به افزایش هفت برابری آمار مراجعین مبتلا به آبله‌مرغان به این مرکز درمانی نسبت به سال گذشته، اظهار کرد: «چرکی شدن دانه‌های پوستی، ایجاد زخم‌های درجه ۲ و حتی ۳ و تب‌های بالا» از جمله عوامل منجر به بستری در بیماران مبتلا به آبله مرغان محسوب می‌شود.

به گفته این متخصص بیماری‌های کودکان، این ویروس نهفته ممکن است سال‌ها بعد و در هر سنی، دوباره فعال شده و شکلی دیگر از این بیماری با نام «زونا» را ایجاد کند.

آبله مرغان یک بیماری عفونی خفیف و بسیار واگیردار است که در پی عفونت اولیه ویروس «واریسلا زوستر» ایجاد می‌شود و با نشانه‌های تب، حالت تهوع، درد شکم، خارش و سردرد همراه است.

این بیماری در کودکان شایع‌تر است و منجر به ایجاد بثورات پوستی و تاول‌های کوچک و خارش‌دار شده که در نهایت، پوسته‌ پوسته می‌شوند.

فروردین ماه نیز رسانه‌های داخلی از «زنگ خطر شیوع بیماری آبله‌مرغان در مدارس اصفهان» خبر داده بودند و بهنام امینی، رئیس سلامت و تندرستی اداره کل آموزش‌وپرورش اصفهان با بیان اینکه «اسفند سال گذشته موارد بیماری‌های حاد را در مدارس استان پیگیری کردیم»، اظهار داشته بود: «آبله‌مرغان در اواخر زمستان و اوایل بهار شیوع بیشتری پیدا می‌کند.»

آبله مرغان از طریق سرفه و عطسه فرد مبتلا به‌راحتی از فردی به فرد دیگر سرایت می‌کند، همچنین ممکن است از طریق تماس با تاول‌ها نیز منتشر شود.

سن ابتلاء به این بیماری «۲ تا ۱۵ سالگی» است که بیشترین شیوع آن در سن «۵ تا ۱۰ سالگی» رخ می‌دهد، البته ممکن است عفونتی مجدد توسط این ویروس رخ دهد، اما «عفونت مجدد، معمولاً هیچ علامتی ایجاد نمی‌کند.» این بیماری اغلب اوقات در زمستان و بهار دیده می‌شود.

خرداد ماه ۱۴۰۱ در پی مشاهده مواردی از آبله میمونی در ایران، نگرانی‌هایی در مورد کمبود واکسن «آبله» در شبکه بهداشت و درمان کشور برای انجام واکسیناسیون احتمالی، از سوی کارشناسان این بخش اعلام شد.

در همین ارتباط، مصطفی قانعی، رئیس پیشین انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه اگر نیاز به تزریق این واکسن مجددا به وجود آید، باید از چند ماه قبل ثبت سفارش تولید آن صورت گیرد، گفته بود: «قابلیت تولید واکسن آبله در کشور وجود دارد اما ۳ تا ۶ ماه زمان نیاز دارد تا به تولید در حجم انبوه برسیم.»

بخش زیادی از تولید و واردات دارو در اختیار نهادهای حاکمیتی زیرمجموعه علی خامنه‌ای از جمله آستان قدس و ستاد اجرایی فرمان امام است که در سال‌های اخیر به بهانه تحریم‌ها سعی در بهره‌برداری حداکثری از شرایط داشتند.

ایالات متحده در اوج تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران نیز همواره تاکید کرده غذا و دارو به هیچ عنوان مشمول تحریم نیست.

XS
SM
MD
LG