لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۳۶

مقام صندوق بین المللی پول: ایران برای تداوم رشد اقتصادی باید صنایع و بانک ها را به روز کند


مسعود احمد، مدیر خاورمیانه صندوق بین المللی پول - آرشیو
مسعود احمد، مدیر خاورمیانه صندوق بین المللی پول - آرشیو

یک مقام بانک جهانی روز چهارشنبه با اعلام این که ایران در حال دستیابی به رشد اقتصادی چهار و نیم درصدی در سال جاری است، شروط لازم برای تداوم این رشد را برشمرد.

مسعود احمد مدیر بخش خاورمیانه صندوق بین المللی پول به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت، ایران برای حفظ شتاب رشد اقتصادی خود در سال جاری نیاز به نوسازی و به روز کردن صنایع داخلی خود و جذب سرمایه گذاری خارجی بیشتر دارد.

وی با تشریح تاثیرات منفی افت قیمت نفت بر اقتصاد کشورهای حاشیه خلیج فارس گفت، این کشورها در سال جاری رشدی کمتر از دو درصد خواهند داشت.

آسوشیتدپرس نوشته است که افت قیمت نفت در دو سال گذشته موجب شده است که کشورهای حاشیه خلیج فارس برای جبران کسری بودجه خود دست به اصلاحاتی بزنند، از جمله حذف بخشی از یارانه بنزین و گازوئیل.

در این بین به گفته مسعود احمد، اقتصاد ایران با شتاب ناگهانی صادرات نفت، که پس از حذف تحریم‌های بین المللی علیه برنامه هسته‌ای صورت گرفت، حرکتی رو به جلو داشته است. او توضیح داد که ایران باید برای تداوم شتاب رشد اقتصادی خود، همزمان با به روز کردن سیستم بانکی و صنایع داخلی خود، سرمایه گذاری خارجی مستقیم جذب کند.

به گفته مدیر بخش خاورمیانه صندوق بین‌المللی پول، چالش بزرگ ایران فهمیدن این نکته است که آیا می‌تواند در میان مدت رشد ۴ تا ۵ درصدی را حفظ کند یا آن که این رشدی بوده که یک بار به دست آمده است.

آقای احمد در ادامه گفت «ایران می‌تواند این رشد را حفظ کند به شرطی که به گرفتاری‌های دیگر اقتصادی خود نیز توجه کند.»

کاهش تحریم های ایران می تواند به رشد اقتصادی ایران کمک کند، اما احمد مسعود تایید می‌کند که این در گرو یک روند سیاسی است که هنوز چشم اندازی برای آن وجود ندارد. در این بین باید به این موضوع نیز اشاره کرد که سپاه پاسداران در ایران همچنان کسانی که با کشورهای غربی در ارتباط هستند را بازداشت می‌کند و قدرت و نفوذ اقتصادی خود را نیز حفظ کرده است.

گفت و گوی این مقام صندوق بین المللی پول در حالی صورت گرفته است که ایران از زمستان گذشته که تحریم های هسته ای رسما برداشته شد، با سرعت بر تولید و صادرات نفت خود افزود تا رشد اقتصادی کشور را با تکیه بر صادرات نفت شتاب بخشد.

وزارت نفت ایران اعلام کرده است که تولید نفت کشور از سه میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز فراتر رفته است و به زودی نیز پروژه‌های نفت و گاز خود را به مناقصه بین‌المللی می‌گذارد.

با این حال، صنایع داخلی غیرنفتی ایران هنوز نتوانسته اند خود را از رکود سنگین سه سال پیش رها کنند.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG