لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۰۵

طیب نیا در واشنگتن؛ وزیر اقتصاد ایران پس از دو دهه با رئیس صندوق بین المللی پول دیدار کرد


علی طیب نیا وزیر اقتصاد ایران که در واشنگتن دی سی، پایتخت ایالات متحده به سر می برد، عصر دوشنبه ۱۹ مهر ماه با رئیس صندوق بین المللی پول دیدار کرد.

این دیدار که در حاشیه سفر آقای طیب نیا برای شرکت در اجلاس سالانه بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول برگزار شد، نخستین دیدار وزیر اقتصاد ایران با رئیس صندوق بین‌المللی پول پس از دو دهه بود.

آقای طیب نیا در این دیدار اصلاحات زیربنایی و ساختار در اقتصاد ایران را نتیجه بخش دانست و کنترل نرخ تورم و مدیریت بحران کاهش قیمت نفت را حاصل این سیاست‌ها دانست. او همچنین به گزارش اخیر صندوق بین المللی پول که نگاه مثبتی به اقتصاد ایران داشته نیز اشاره کرد.

کریستین لاگارد رئیس صندوق بین المللی پول نیز تلاش ایران برای کاهش نرخ تورم و مهار بحران ناشی از سقوط قیمت نفت را ستود.

خانم لاگارد به مشکلات باقی مانده بر سر راه همکاری بانک‌های خارجی با بانک‌های ایران اشاره کرد و گفت که تلاش می کند تا با رایزنی با مقامات ایالات متحده، این مشکلات را رفع کرده و روند همکاری ایران با نهادهای مالی بین المللی را شتاب دهد.

دیدار وزیر اقتصاد ایران با رئیس صندوق بین‌المللی پول پس از دو دهه در حالی صورت گرفته است که اقتصاد ایران طی ماه های اخیر شاهد تحولاتی در ارتباط با شبکه‌های مالی بین‌المللی بوده است.

بانک مرکزی و دولت جمهوری اسلامی ایران موفق شدند با آغاز همکاری FATF، نهاد بین‌المللی «مبارزه با پولشویی و حمایت مالی تروریسم»، اقدامات تنبیهی این نهاد علیه شبکه بانکی ایران را به تاخیر بیاندازند.

اگر چه همکاری بانک مرکزی ایران با این نهاد، شهریور ماه گذشته جنجال بسیاری در داخل ایران مبنی بر تحریم شرکت‌های وابسته به سپاه به پا کرد، اما به نظر می‌رسید که مقام‌های جمهوری اسلامی در همکاری با این نهاد جدی هستند.

حال همزمان با سفر وزیر اقتصاد ایران به آمریکا و دیدارهای او با وزیران اقتصاد چندین کشور اروپایی و آسیایی، به نظر می‌رسد همکاری‌های بانک مرکزی و بانک های ایران با FATF نگاه نهادهای مالی بین‌المللی به ایران را بهبود بخشیده باشد.

از سوی دیگر، سفر وزیر اقتصاد ایران با صدور دستور‌العمل جدید وزارت خزانه داری آمریکا درباره تحریم دلاری ایران همزمان شد.

وزارت خزانه داری آمریکا در این دستورالعمل سعی کرد ابهامات موجود در تحریم معامله با ایران بوسیله دلار را روشن کند. معاون وزیر اقتصاد ایران این اقدام آمریکا را گامی مثبت دانست هر چند گفت که تاثیر چندانی در بهبود روابط بانک های خارجی بزرگ با ایران ندارد.

دیپلماسی بانکی ایران

وزیر اقتصاد ایران که به همراه اکبر کمیجانی، قائم مقام بانک مرکزی ایران به آمریکا سفر کرده است در حاشیه اجلاس سالانه بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول، با وزرای اقتصاد هند، ایتالیا، فرانسه، هلند، سوئد، وزیر خارجه نروژ و قائم مقام بانک جهانی نیز دیدار کرد.

در این دیدارها، وزیر اقتصاد سوئد از گشایش دفتر تجاری سوئد در تهران در آینده نزدیک خبر داد و وزیر اقتصاد نروژ نیز گفت که شرکت های نروژی تاکنون ۴۰۰ میلیون دلار از خط اعتباری یک میلیارد دلاری اختصاص یافته از سوی دولت این کشور را صرف صادرات فناوری پیشرفته به ایران کرده اند.

در این بین علی طیب نیا گفت و گویی نیز با پایگاه خبری المانیتور گفت که ایران به اجرای قوانین مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم ادامه می‌دهد. اوبا اشاره به اینکه بانک‌های ایرانی نرم افزارهایی برای ردیابی معاملات مشکوک نصب کرده اند، گفت که ایران برنامه‌ای که در بهار امسال با گروه ویژه اقدام مالی (FATF) توافق کرده است را تکمیل خواهد کرد.

ایران در پی لغو تحریم‌های هسته ای و اجرای برجام، برای بهبود وضعیت اقتصادی و خروج از رکود، به سرمایه گذاری عظیم خارجی و ترمیم روابط اقتصادی خود با نهادهای مالی خارجی نیاز دارد.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG